17.1 C
Chania
Δευτέρα, 16 Μαρτίου, 2026

Παρουσία Μπουρούση και Βασιλόπουλου αλλά και χιλιάδων ατόμων η γιορτή και το πανηγύρι του Άγιου Μύρωνα στο Ηράκλειο | φωτός

Ημερομηνία:

Κοσμοπλημμύρα το διήμερο 7και 8 Αυγούστου στον Άγιο Μύρωνα από χιλιάδες πιστούς που ήλθαν για να τιμήσουν την εορτή του και στη συνέχεια να γλεντήσουν στο Κρητικό πανηγύρι για δύο βράδια στην πλατεία της κωμόπολης.

Τόσο στον εσπερινό όσο και στον όρθρο και τη θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων ο οποίος έχει καταγωγή απ την μητέρα από τον Άγιο Μύρωνα.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε με κατάνυξη και ευλάβεια η περιφορά των ιερών λειψάνων και της σεπτής εικόνας του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της κωμόπολης με την καθολική συμμετοχή όλων και τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου.

Την Τετάρτη το βράδυ στην πλατεία του χωριού ο πολιτιστικός σύλλογος οργάνωσε κρητικό γλέντι με το συγκρότημα του Μιλτιάδη Βαρουχάκη που είχε εξαιρετική επιτυχία.

Μάλιστα την παραμονή επισκέφθηκαν την κωμόπολη και την εορτάζουσα εκκλησία ενώ κάθισαν και στο γλέντι δυο αξία μέλη της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ, ο Γιάννης Μπουρούσης και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος.

Οι Μπορούσης και Βασιλόπουλος έτυχαν θερμής υποδοχής απο όλους που βρισκόταν στο γλέντι που έσπευσαν να τους χαιρετίσουν να φωτογραφηθούν μαζί και να πάρουν αυτόγραφα.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Μύρωνα Αντώνης Βοριζανάκης σε σύντομο χαιρετισμό του και αφού μίλησε για τα “Ραύκεια” και το πανηγύρι ευχαρίστησε όλους τους παρευρεθεντες κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους δυο μπασκετμπολίστες της Εθνικής που τους ευχαρίστησε αφού έκαναν όπως είπε την τιμή να επισκεφθούν τον Άγιο Μύρωνα , στολίζοντας με την παρουσία τους το πανηγύρι

Τέλος ευχήθηκε πολλές επιτυχίες στην Εθνική Μπάσκετ και στους ίδιους προσωπικά.

Εξ άλλου την Πέμπτη το βράδυ κορυφώθηκαν τα “Ραύκεια 2019” με μιά ακόμη ξεχωριστή βραδιά που εξελίχθηκε στην πλατεία του Αγίου Μύρωνα με χιλιάδες κόσμο που μετείχε στο Κρητικό γλέντι με το συγκρότημα του Γιώργου Ξυλούρη (Ψαρογιώργης) και τους Αντώνη και Νίκο Ξυλούρη που κράτησαν αμείωτο το κέφι μέχρι το ξημέρωμα.

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε 16 σταθμούς σε όλη την Κρήτη συνεχίζονται οι απολυμάνσεις για την ευλογιά του προβάτου

16 απολυμαντικοί σταθμοί σε όλη την Κρήτη για την προστασία από την ευλογιά του προβάτου. Αλλαγή θέσης στον σταθμό Χανίων. Λειτουργία Δευτέρα-Παρασκευή 07:00-14:00.

Χάρης Μαμουλάκης: «Προστασία μνημείου ή δώρο στα ιδιωτικά πάρκινγκ;»

Ο βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης καταγγέλλει το κλείσιμο 500 δωρεάν θέσεων στάθμευσης στα Βενετσιάνικα Τείχη, μιλώντας για «διοικητική παράνοια» και αντικρουόμενες αποφάσεις του κράτους.

Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών ΠΚ: Κάλεσμα σε κινητοποιήσεις για την ακρίβεια και την εμπλοκή στον πόλεμο

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών ΠΚ καλεί σε κινητοποιήσεις στα Χανιά ενάντια στην ακρίβεια και την εμπλοκή στον πόλεμο. Συλλαλητήριο στις 17/3 και σύσκεψη στις 22/3.

Στα Χανιά τον Ιούλιο το Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών

Στα Χανιά τον Ιούλιο του 2026 το Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών. Συνάντηση Αρναουτάκη-Καστρινάκη στο Ηράκλειο για τις προετοιμασίες της διοργάνωσης.