13.8 C
Chania
Friday, December 19, 2025

Παρουσιάστηκε το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας»-Σημαντική παράμετρος του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας

Ημερομηνία:

Το σήμα «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας» στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Σκοπός της εσπερίδας ήταν να ενημερωθούν οι επαγγελματίες της μαζικής εστίασης του νησιού, για την πιστοποίηση με το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας» της Περιφέρειας Κρήτης και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται από την διαδικασία της πιστοποίησης.

Όπως ανέφερε στον χαιρετισμό της η θεματική αντιπεριφερειάρχης για αγροτικά θέματα-αλιείας-κτηνοτροφίας και κοινωνικής πολιτικής Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη «το σήμα ποιότητας που σήμερα παραδίδομε για να αξιοποιηθεί επιχειρηματικά, πολιτιστικά, τουριστικά και διατροφικά, αποτελεί ένα χρόνιο αίτημα αλλά και μια σημαντική παράμετρο ενός φιλόδοξου σχεδιασμού που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε. Ο σχεδιασμός αυτός απεικονίζει την ισχυρή επιθυμία, βούληση και στήριξη τόσο του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, όσο και του Περιφερειακού Συμβουλίου» και πρόσθεσε: «Είναι αυτονόητη ανάγκη, να δώσουμε προτάσεις και να διασφαλίσουμε την υλοποίηση τους. Αυτό επιχειρούμε μέσα από τις πρωτοβουλίες αυτές. Σε αυτή τη διαδρομή οι άνθρωποι του τόπου μας πρέπει να έχουν πρωταγωνιστικό ρολό».

Η κ. Βρέντζου-Σκορδαλάκη αναφέρθηκε επίσης και σε άλλες σχετικές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Κρήτης που έχουν να κάνουν με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, το καλάθι Κρητικών προϊόντων, το αγροτικό portal κ.α. τονίζοντας ότι δεν είναι άπλες αναφορές, αλλά ουσιαστικά στοιχεία ενός ενιαίου στρατηγικού σχεδιασμού που αφορά στον πρωτογενή τομέα της Κρήτης, διασυνδέοντας τον, όπου απαιτείται, με τον Κρητικό τουρισμό.

«Η απουσία μιας παγκρήτιας και ενιαίας έκφρασης έχει ξεπεραστεί και  έχει δώσει σήμερα τη θέση της σε μια νέα πραγματικότητα, που σηματοδοτεί μια νέα ευκαιρία, αντικαθιστώντας τον αυτοσχεδιασμό με το σχεδιασμό και τις αποφάσεις του ενός με τη διαβούλευση» τόνισε η κ. Βρέντζου-Σκορδαλάκη.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες της Κρήτης, είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για τη διαδικασία πιστοποίησης με το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας».

Στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί εκτός από επιχειρηματίες, εκπρόσωποι δήμων, φορέων επισιτισμού και τουρισμού, ενώ στελέχη του «Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας» μίλησαν για τις «Προδιαγραφές και διαδικασίες πιστοποίησης του Σήματος Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας της Περιφέρειας Κρήτης», καθώς επίσης για τα οφέλη της πιστοποίησης και το πρόγραμμα προβολής από την Περιφέρεια Κρήτης.

Εξάλλου στην αποψινή εκδήλωση-παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Νίκου Καλογερή- βραβεύτηκε η πρώτη επιχείρηση εστίασης στο νησί με το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας της Περιφέρειας Κρήτης».  Πρόκειται για την επιχείρηση «Παραδοσιακό Γαστρονομικό Κέντρο Κρητικής Διατροφής – ΝΤΟΥΝΙΑΣ» που λειτουργεί στην Δρακώνα του Δήμου Κεραμιών, στα Χανιά, ιδιοκτησίας Στέλιου Τριλυράκη.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ντόμινο εξελίξεων – Στο στόχαστρο των Αρχών εκατοντάδες άτομα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες Αρχών σε διάφορες περιοχές...

ΟΗΕ: “Η Γάζα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λιμού”

Η Γάζα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λιμού, όπως...

Στη δημοσιότητα βγαίνουν τα αρχεία Έπσταϊν μετά από πολύμηνη καθυστέρηση της κυβέρνησης Τραμπ

Σήμερα, Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, αναμένεται η δημοσίευση των πολυαναμενόμενων αρχείων...