12.8 C
Chania
Monday, December 4, 2023

ΠΑΣΟΚ: Γιατί ο Ανδρουλάκης προχώρησε σε «λίφτινγκ» στο κόμμα – Τι σημαίνουν οι αλλαγές

Ημερομηνία:

Με στόχο να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι «αρρυθμίες» που παρατηρούνται στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, χθες η Χαριλάου Τρικούπη ανακοίνωσε τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν και θα υποστηρίξουν τους βουλευτές του κόμματος.

Με απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη ο Γιάννης Κουτσούκος αναλαμβάνει Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ ο Χάρης Δημακαρέας τοποθετείται Προϊστάμενος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Παρά το γεγονός ότι η τοποθέτηση δύο προσώπων σε καίριες θέσεις στη Βουλή «ξινίζει» καθώς συνηθίζονταν μόνο η τοποθέτηση Διευθυντή, στόχος του Νίκου Ανδρουλάκη είναι να συνδυάσει αυτό που λέει και το κεντρικό του σύνθημα «εμπειρία και ανανέωση».

Από τη μία ο Γιάννης Κουτσούκος με την κοινοβουλευτική του γνώση θα αναλάβει να «αφυπνίσει» πολλούς μη δραστήριους βουλευτές ενώ ο τεχνοκράτης Χάρης Δημακαρέας θα σηκώσει το βάρος της επιμελούς δουλειάς στις ερωτήσεις, τις τροπολογίες αλλά και τις παρεμβάσεις.

Τα βιογραφικά

Γιάννης Κουτσούκος: διετέλεσε βουλευτής Ηλείας από το 2004 έως το 2019 και μέλος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ 2010 έως 2011, ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας. Είναι Γραμματέας του Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και μέλος της Κ.Π.Ε. Με σημαντική συνδικαλιστή δράση στο επιστημονικό και εργατοϋπαλληλικό κίνημα (ΑΔΕΔΥ ,Οικονομικό Επιμελητήριο). Πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) με εργασιακή εμπειρία στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Χάρης Δημακαρέας: Γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Ιστορία, Κοινωνιολογία και Φιλοσοφία του Δικαίου. Είναι δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2010 και ασκεί μάχιμη δικηγορία με ειδίκευση στο ποινικό και εργατικό δίκαιο. Έχει διατελέσει γραμματέας της Π.Α.Σ.Π. Νομικής Κομοτηνής και αντιπρόεδρος της Ένωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών.

Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη της οποίας είναι βουλευτής ο Νίκος Ανδρουλάκης διόρισε τον Δημήτρη Σαρηγιάννη διευθυντή του πολιτικού γραφείου. Μία επιλογή η οποία αναμενόταν καιρό με την «γκρίνια» για καθυστέρηση στην ανακοίνωση της λειτουργίας του πολιτικού γραφείου στην συμπρωτεύουσα να ήταν έντονη το προηγούμενο διάστημα. Η αλήθεια είναι ότι ο μοναδικός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σε Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης δεν είχε στελεχώσει το γραφείο του ενώ οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση έτρεχαν.

Δημήτρης Σαρηγιάννης: Γεννήθηκε το 1972 στη Θεσσαλονίκη και είναι διδάκτωρ πολιτικός μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στο Imperial College του Λονδίνου. Διαθέτει εμπειρία στη μελέτη και την κατασκευή έργων υποδομής ως μελετητής και στέλεχος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.». Έχει υπάρξει αντιπρόεδρος του συλλόγου πολιτικών μηχανικών Θεσσαλονίκης, εκλεγμένο μέλος της κεντρικής αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και εκπρόσωπος εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο της «Εγνατία Οδός Α.Ε.». Από τον Νοέμβριο του 2022 είναι γραμματέας του τομέα υποδομών μεταφορών και δικτύων του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ