ΠΑΣΟΚ: Θέλει θεσμικές απαντήσεις μετά τις αποκαλύψεις ότι η ΕΥΠ κατέστρεψε τα αρχεία παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη

Κανένα σχόλιο

Θεσμικές απαντήσεις θα ζητήσει το ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά στις αποκαλύψεις των «Νέων», σύμφωνα με τις οποίες καταστράφηκαν από την ΕΥΠ τα αρχεία των παρακολουθήσεων τόσο του Νίκου Ανδρουλάκη, όσο και του Θανάση Κουκάκη.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα που υπογράφει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, η ΕΥΠ απάντησε επίσημα στο κλιμάκιο της ΑΔΑΕ ότι έχουν καταστραφεί οι φάκελοι παρακολούθησης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αξιωματικοί της ΕΥΠ, υποστήριξαν ότι η καταστροφή όλων των φακέλων για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη – Κουκάκη την περίοδο 2020-2021, έγινε εξαιτίας της αλλαγής του συστήματος υποκλοπών της ΕΥΠ και της απόκτησης νέου πιο σύγχρονου.

"Sponsored links"

Υποστήριξαν επίσης, πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ότι τα αρχεία της παρακολούθησης δεν αποθηκεύτηκαν για τεχνικούς λόγους αν και υπάρχει πρόβλεψη να διατηρούνται για δυο χρόνια.

Όπως αναφέρει ακόμη το ρεπορτάζ, το έγγραφο για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη υπέγραφε αξιωματικός της ΕΛΑΣ, η οποία υπηρετούσε στην ΕΥΠ, και η οποία αποχώρησε μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου.

Επρόκειτο για προϊσταμένη διεύθυνσης της ΕΥΠ που ασχολείται με τη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος.

Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ ζητά ζητά να έρθει στη Βουλή μέσω της ΑΔΑΕ ο φάκελος του Νίκου Ανδρουλάκη. Από τα πρόσωπα που έχουν κληθεί είναι και αυτό του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου ο οποίος θα ερωτηθεί στη Βουλή.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει το ΠΑΣΟΚ:

Χθες κατατέθηκε ηλεκτρονικά αίτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη στην ΑΔΑΕ με την οποία ζητείται:

1) Να χορηγηθεί πλήρες αντίγραφο του φακέλου της παρακολούθησης, που θα εξαχθεί από την Ομάδα Ελέγχου της Αρχής κατά τον διενεργούμενο έλεγχο στην ΕΥΠ και αμέσως μόλις αυτός περιέλθει στην ΑΔΑΕ.

2) Να χορηγηθεί αντίγραφο του μηνύματος που έλαβε η Αρχή και που περιέχει όλο το κείμενο της διάταξης που επιβάλλει την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του κ. Ανδρουλάκη, καθώς και της σχετικής αλληλογραφίας, όπως περιέχεται στο αρχείο εισαγγελικών διατάξεων άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών κατ’ άρθρο 5 παρ. 4 του ν. 2225/1994 (όπως ισχύει), για το οποίο, σύμφωνα με την ως άνω διάταξη, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ ενημερώνει «σε κάθε περίπτωση» τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή, όπως το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής εν προκειμένω.

"Sponsored links"

Όπως σημειώνεται στην αίτηση, η άρνηση του πρώην και του νυν Διοικητή της ΕΥΠ καθώς και του πρώην Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού να παράσχουν ενημέρωση ενώπιον της Βουλής, διαμορφώνει μια πρωτόγνωρη σε βάρος των δικαιωμάτων του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κατάσταση κατά την οποία δεν πληροφορείται για ποιο λόγο παρακολουθήθηκε ώστε να ασκήσει πλήρως τα δικαιώματά του έναντι παντός ποινικά, πειθαρχικά και αστικά υπευθύνου.

Επιπλέον δεν δύναται να αμυνθεί μπροστά σε κυβερνητικές ή άλλες διαρροές ανυπόστατων φημών.

topontiki.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live