21.8 C
Chania
Thursday, October 10, 2024

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χανίων για το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων: “H εικόνα διάλυσης του Ιδρύματος είναι όλο και πιο εμφανής”

Ημερομηνία:

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Χανιών καιο τομέας Υγείας της,με αγωνία παρακολουθούν τις εξελίξεις στο Γ.Ν.Ν. Χανίων, ιδιαίτερα την τελευταία περίοδο έπειτα από τις μαζικές παραιτήσεις καταξιωμένων ιατρών της χειρουργικής κλινικής.

Λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στο Γ.Ν.Ν. Χανίων, η εικόνα διάλυσης του Ιδρύματος είναι όλο και πιο εμφανής λόγω της υποστελέχωσης του αλλά καιτης αυξημένης τουριστικής σεζόν,ενώ τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει, είναι γνωστάαπό καιρό τόσο στη διοίκηση όσο και στο Υπουργείο Υγείας.

Σήμερα, το Γ.Ν.Ν. Χανίων αδυνατεί να καλύψει βασικές τουανάγκες, όπως προγραμματισμένα χειρουργεία, χειρουργικά προβλήματα ασθενών άλλων κλινικών, επείγοντα χειρουργεία που δρομολογούνται από τα ΤΕΠ,παρά τις τεράστιες προσπάθειες γιατρών,ειδικευμένων και ειδικευόμενωνόπως και του συνόλουτου προσωπικού, πουσυνεχίζουν να εργάζονται με αυταπάρνηση, εξαντλητικά ωράρια, και χαμηλές,αναντίστοιχεςμε την προσφορά τους, απολαβές.

Είναι πλέον εμφανές ότι η κεντρική διοίκηση αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δώσει λύσεις με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, εξωθώντας τους γιατρούς σε παραίτηση και εναποθέτοντας τους «βολικά» την ευθύνη της κατάρρευσης του συστήματος.

Το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ που ίδρυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, θα αγωνιστεί για να σταματήσει την υποβάθμιση και τη διάλυση του, συνεχίζοντας να καταθέτει σοβαρές και τεκμηριωμένες προτάσειςόπως την κάλυψη ΟΛΩΝ των κενών θέσεων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, τηνένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά όλων των ειδικοτήτων που εργάζονται στα νοσοκομεία της χώρα καιτην αύξηση των μισθών τους.

Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Χανίωνκαι να διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο για την Υγεία.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δραματική διάσωση τουρίστριας στα Σφακιά

Μια δύσκολη επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, όταν μια...

Βρέθηκαν δεκάδες κιλά χασίς και 220 δενδρύλλια στον Αποκόρωνα

Μεγάλη ποσότητα κάνναβης καθώς και πολλά δενδρύλλια εντόπισαν οι Αστυνομικές Αρχές στην Κρήτη. Συγκεκριμένα...

Άνω κάτω ο ΕΦΚΑ Κρήτης – Αιφνίδιες μετακινήσεις για να βολευτούν “τα δικά μας παιδιά”;

Απίστευτη αναστάτωση έχει προκληθεί όπως μαθαίνουμε ανάμεσα στους εργαζόμενους...