16.8 C
Chania
Sunday, November 16, 2025

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Χανίων: Σκάνδαλο στις επιδοτήσεις – οι αγρότες πληρώνουν, οι «ημέτεροι» κερδίζουν

Ημερομηνία:

Η διαχείριση των αγροτικών επιδοτήσεων από το 2019 έως σήμερα αποτελεί ένα διαρκές σκάνδαλο αδιαφάνειας και συγκάλυψης. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, οι υπουργοί και τα στελέχη της έχουν τεράστια ευθύνη για το πώς μετατράπηκαν οι ευρωπαϊκοί πόροι, που προορίζονταν για την ενίσχυση της παραγωγής, σε εργαλείο κομματικών εξυπηρετήσεων και προσωπικών ωφελημάτων. Αντί να στηρίξουν τους ανθρώπους της υπαίθρου που παλεύουν καθημερινά με το κόστος, την ξηρασία και την ακρίβεια, επέλεξαν να μοιράζουν προνόμια στους «ημέτερους». Οι αποκαλύψεις για τον τρόπο που κατανέμονταν οι επιδοτήσεις αποδεικνύουν ένα δίκτυο πολιτικής συγκάλυψης και πελατειακής νοοτροπίας που ντροπιάζει κάθε έννοια δικαιοσύνης και ισονομίας.

Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από επικοινωνιακές δικαιολογίες και στημένες εξεταστικές επιτροπές . Οφείλει να λογοδοτήσει στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Κρήτης και ολόκληρης της χώρας, που βλέπουν τον μόχθο τους να απαξιώνεται και τα δικαιώματά τους να καταπατούνται.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στέκεται σταθερά στο πλευρό των αγροτών των Χανίων και όλης της Κρήτης και στις κινητοποιήσεις τους, που επί δεκαετίες αποτελούν στήριγμα της τοπικής οικονομίας και της κοινωνίας. Υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους για:

  • Άμεση καταβολή των ενισχύσεων τους ,
  • διαφάνεια και δικαιοσύνη στη διαχείριση των επιδοτήσεων,
  • ουσιαστική στήριξη στην παραγωγή,
  • και τέλος στις κομματικές μεθοδεύσεις που υπονομεύουν τον αγροτικό κόσμο.

Το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα παραμείνει η φωνή του αγρότη και του ανθρώπου της υπαίθρου. Δεν θα επιτρέψουμε η ύπαιθρος και η παραγωγή να μετατραπούν ξανά σε λάφυρο στα χέρια της εξουσίας. Απαιτούμε διαφάνεια, δικαιοσύνη και απόδοση ευθυνών.

Καμία επιδότηση δεν πρέπει να γίνει ξανά εργαλείο εξυπηρέτησης «ημετέρων».

Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Χανίων

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άρχισαν οι κλοπές στην ελαιοσυγκομιδή – Που χτύπησαν οι επιτήδειοι!

Με το « καλημέρα» της ελαιοσυγκομιδής άρχισαν οι κλοπές και οι αρπαγές από...

Μυστήριο με τη μεταφορά Παλαιστινίων στη Νότια Αφρική και τη ΜΚΟ “φάντασμα”

Μια μυστηριώδης πτήση που μετέφερε 153 Παλαιστίνιους από τη Γάζα προσγειώθηκε...