ΠΑΣΟΚ Χανίων: Επισκέψεις και συναντήσεις για τα προβλήματα στην Υγεία

Κανένα σχόλιο

Η Νομαρχιακή επιτροπή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χανίων πραγματοποίησε χθες Παρασκευή 21/10/22 επισκέψεις σε νοσηλευτικές δομές του νομού μας, στο πλαίσιο των πανελλαδικών δράσεων στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά, με κορύφωση τη συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στην Αθήνα. Οι επισκέψεις είχαν σκοπό την ενημέρωση και την καταγραφή των προβλημάτων στο τομέα της υγείας στον νομό Χανίων.

Συγκεκριμένα το πρωί πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο κέντρο υγείας Κισάμου από κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενο από το μέλος της ΚΠΕ Χρύσα Χαριτάκη, το Γραμματέα της ΝΕ Γιάννη Δήμο, τον αναπληρωτή Γραμματέα ΝΕ Γιάννη Νικηφοράκη, και το μέλος της ΝΕ Μανώλη Ξυπολιτάκη, συνοδεία του Γραμματέα της Τοπικής Οργάνωσης Κισάμου Γιώργου Καστανάκη και των μελών της τοπικής οργάνωσης Χρήστο Ανουσάκη και Γιάννη Μπατζάκη. Το κλιμάκιο υποδέχθηκε ο αν. Δ/ντης  κ.Παπαδάκης Στέλιος ο οποίος, ξενάγησε τα μέλη στους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος. Στη συζήτηση που ακολούθησε έγινε εκτενής αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα περιφερειακά ιατρεία και ειδικά το κέντρο υγείας Κισάμου. Το κέντρο υγείας Κισάμου διατελεί σημαντικό ρόλο στην πρωτοβάθμια περίθαλψη της επαρχίας και εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό πολιτών ειδικά κατά τους θερινούς μήνες.

Διαπιστώθηκε η έλλειψη στελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό, η ανάγκη άμεσης προμήθειας ασθενοφόρων οχημάτων και η ανάγκη να δοθούν άμεσα κίνητρα ώστε να μπορέσουν να καταστούν γόνιμες οι προκηρύξεις θέσεων των ιατρών στην ενδοχώρα του νομού. Επίσης επισημάνθηκε το γεγονός ότι ιατροί που υπηρετούν στην περιοχή υπαγωγής του Κ.Υ. Κισσάμου διατίθενται κατόπιν εντολής της διοίκησης της 7ης ΥΠΕ στο νοσοκομείο Χανίων με σκοπό την κάλυψη των κενών του, με αποτέλεσμα την εντονότερη υποβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών του Κ.Υ. Κισάμου.

"Sponsored links"

πασοκ χανιων

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κοινή επίσκεψη του κλιμακίου της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ  Χανίων μαζί με την Γραμματέα της Τοπικής Οργάνωσης Χανίων Μαρίας Τσάμη και των μελών Ευαγγελίας Νικολακάκη και Τζίνας Ζομπανάκη στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Το σύνολο του κλιμακίου υποδέχθηκε ο Διοικητής του Γ.Ν.Χ. κ.  Μπέας Γιώργος. Ο κ. Διοικητής πραγματοποίησε ενδελεχή ενημέρωση για τα ενταγμένα έργα που αναμένεται να πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα και αφορούν τόσο στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου του Γ.Ν.Χ. όσο και στην αναβάθμιση του ιατρικού εξοπλισμού. Στη συζήτηση που ακολούθησε έγινε αναφορά στη δυσκολία διαχείρισης των αυξημένων νοσηλειών στα τμήματα της Α΄ & Β΄ Παθολογικής κλινικής, όπως και στην αύξηση των εισερχόμενων ασθενών στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Επίσης τονίστηκε η επιστημονική επάρκεια και η αίσθηση ευθύνης που διακρίνει το σύνολο του ιατρικού προσωπικού και των εργαζομένων του Γ.Ν.Χ., με αποτέλεσμα το ίδρυμα να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες κατά το διάστημα της πανδημίας. Τέλος επισημάνθηκε η ανάγκη ανάληψης άμεσων πρωτοβουλιών και μισθολογικών κινήτρων, ώστε το Εθνικό Σύστημα Υγείας να αποτελεί τη βασική επιλογή επαγγελματικής ενασχόλησης και προσφοράς για τους νέους ιατρούς.

Ως Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χανίων διαπιστώνουμε ότι η υγειονομική κατάσταση στο νομό μας, παρουσιάζει την εικόνα της υποστελέχωσης σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό,  η οποία θα γίνει πολύ πιο έντονη, όταν οι συμβάσεις έκτακτου προσωπικού COVID δυστυχώς λήξουν.  Το ιατρικό προσωπικό εξαντλείται από τις υπεράριθμες εφημερίες. Η πρωτοβάθμια υγεία με τα περιφερειακά ιατρεία και τα κέντρα υγείας, παρουσιάζει συντριπτική έλλειψη προσωπικού, εφόσον η ανάγκη πλήρωσης ιατρικού προσωπικού του Γ.Ν.Χ. καλύπτεται με μεταφορά προσωπικού από τα κέντρα υγείας.

Γίνεται αντιληπτό ότι η ενίσχυση και η προάσπιση του χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας δεν αποτελεί στρατηγική πολιτική επιλογή του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του. Η πρόθεσή του για ουσιαστική ιδιωτικοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας γίνεται προφανής, μέσα από τη συνειδητή και συστηματική απαξίωση των δομών της δημόσιας υγείας. Το ΠΑΣΟΚ με συνέπεια απέναντι στην ιστορία του,  θα υπερασπιστεί την παρακαταθήκη του Γιώργου Γεννηματά, ο οποίος προσέφερε το Ε.Σ.Υ. στην ελληνική κοινωνία και δε θα επιτρέψει τον αποκλεισμό των ευάλωτων συμπολιτών μας  από το κοινωνικό αγαθό της υγείας.

 

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live