29.8 C
Chania
Saturday, October 12, 2024

ΠΑΣΟΚ: Όλα έτοιμα για την κρίσιμη κάλπη της Κυριακής – Οι στρατηγικές και οι συμμαχίες της τελευταίας στιγμής

Ημερομηνία:

Νίκος Ανδρουλάκης ή Χάρης Δούκας; Σ’ αυτό το ερώτημα θα κληθούν να απαντήσουν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή. Το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται για την πιο κρίσιμη κάλπη της πρόσφατης ιστορίας του, αφού πλέον η ευκαιρία είναι τέτοια «που δεν πρέπει να χαθεί».

Στοίχημα η συμμετοχή και στον 2ο γύρο

Οι δύο μονομάχοι καλούν τους πολίτες σε συμμετοχή στην τελική αναμέτρηση της Κυριακής με το μήνυμα πως «η κάλπη είναι άδεια και πρέπει να ξαναγεμίσει». Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι δυο 24ωρα πριν τις τελικές εκλογές, οι Ανδρουλάκης και Δούκας τοποθετούνται για την ανάγκη ενότητας, και εκπέμπουν μήνυμα συνεργασίας την επόμενη μέρα για το καλό του κόμματος.

«Θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε ισάξια τη Νέα Δημοκρατία για να αλλάξει κυβερνητική σελίδα η Νέα Δημοκρατία και να έχουμε καλύτερες μέρες. Θα τον υπηρετήσω αυτόν τον στόχο με όλες μου τις δυνάμεις, με όλους τους συνυποψηφίους μου και όλα μας τα στελέχη», αναφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Όλη η κοινοβουλευτική ομάδα και τα υπόλοιπα στελέχη πρέπει να έχουν λόγο, ρόλο και ευθύνη. Πιστεύω βαθιά ότι έχουμε μια ευκαιρία να αλλάξουμε πορεία. Αρκεί να δουλέψουμε όλοι μαζί. Για ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο, ανοιχτό, πρωτοπόρο. Έτοιμο να αλλάξει την Ελλάδα», απαντά ο Χάρης Δούκας.

Τις τελευταίες ώρες διακινείται – ίσως βιαστικά και άδικα – ότι η συμμετοχή του κόσμου την Κυριακή θα είναι μικρή, καθώς πολλοί υποστηρικτές των ηττημένων της πρώτης κάλπης δεν θα θελήσουν να προσέλθουν στην εκλογική διαδικασία. Ανδρουλάκης και Δούκας φαίνεται να έχουν άγχος γι’ αυτό το ενδεχόμενο, ωστόσο προσπαθούν να το παραμερίσουν θέλοντας και οι δυο τους την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στις κάλπες.

Όλα αυτά την ώρα που στελέχη ιστορικά και ενεργά εκφράζουν την στήριξή τους στην μία ή την άλλη υποψηφιότητα. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, δήλωσε: «Να ενισχύσουν με τη ψήφο τους τον Πρόεδρο και πάλι του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, στο δύσκολο έργο που έχει μπροστά του και για το οποίο χρειάζεται και πιστεύω ότι το κατανοεί, τη συμμετοχή και συνεργασία όλων». Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Παπανδρέου δήλωσε στην Καθημερινή, πως: «Ο Χάρης Δούκας φαίνεται να έχει αντιληφθεί το πνεύμα των καιρών και την αναγκαιότητα για ανάληψη άμεσης πολιτικής δράσης για την αμφίπλευρη διεύρυνση της Παράταξης».

Στις 20:30 το αποτέλεσμα

Οι δύο υποψήφιοι στέλνουν τα τελικά τους μηνύματα στους πολίτες στα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε χθες στην Θεσσαλονίκη στην κεντρική του εκδήλωση και υπογράμμισε τον αγώνα του για ενότητα, ανανέωση και πολίτικη αυτονομία του ΠΑΣΟΚ. Ο Χάρης Δούκας επιχειρεί να στείλει το μήνυμα ότι η ανατροπή είναι εφικτή και βάζει το δίλημμα στασιμότητα ή αλλαγή. Όσο για την βουλή δεν ανοίγει τα χαρτιά του και λέει ότι τα μέλη της ΚΟ θα έχουν λόγο και ρόλο.

Την Κυριακή οι κάλπες ανοίγουν στις 7 το πρωί και κλείνουν 19.00. Ψηφίζουν μόνο όσοι έχουν ψηφίσει την προηγούμενη Κυριακή και αυτή την φορά δεν υπάρχει το αντίτιμο των 3 ευρώ. Ψηφίζουν σε οποιοδήποτε, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό οπού υπάρχει εκλογικό κέντρο και η διαδικασία θα είναι πολύ πιο γρήγορη καθώς είναι δύο υποψήφιοι και δεν χρειάζεται να συμπληρώσουν έντυπα πιστοποίησης.

Όσο για το αποτέλεσμα από την ώρα που οι κάλπες κλείσουν στις 19:00 και περίπου στις 20:30 θα έχουμε καθαρή εικόνα ποιος εκ των δυο θα είναι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καταγγελία από πλευρά Πολάκη για προβοκάτσια από μέλη της «ΚΕ Κασσελάκη»

Προσπάθεια να στηθούν προβοκάτσιες από την πλευρά μελών που...

Εκλέγουν αντιπρόεδρο στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων

Ειδική συνεδρίαση για το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων που καλείται,...

Πώς και γιατί αριστερόστροφα κόμματα έχασαν τις ρίζες τους στα λαϊκά στρώματα

Η μεθοδολογία των «πολιτικών διαιρετικών τομών» αποσκοπεί στην απευθείας...