Παυλάκης: Συναγερμός για αναζωπύρωση της πανδημίας

Κανένα σχόλιο

Τον κίνδυνο να υπάρξει νέο κύμα πανδημίας λόγω καινούργιων στελεχών του κορωνοϊού υπογράμμισε ο Γιώργος Παυλάκης.

Όπως εξήγησε ο ιατρός-ερευνητής, αν και προς το παρόν δεν υπάρχει ανησυχία για την Κίνα, στο μέλλον είναι πιθανό να έρθουν νέα στελέχη του ιού από την ασιατική χώρα.

Την ίδια ώρα, στη Βόρεια Αμερική έχει καταγραφεί νέα μετάλλαξη, ακόμα πιο μεταδοτική από την Όμικρον.

"Sponsored links"

«Θα έρθει κίνδυνος από την Κίνα»

Ο κ. Παυλάκης σημείωσε ότι μπορεί όλοι να ανησυχούμε για την Κίνα, καθώς άνοιξε την οικονομία της εντός του χειμώνα, χωρίς να έχει ο πληθυσμός την ανοσία που έχουν αποκτήσει άλλοι λαοί, ωστόσο αυτός ο κίνδυνος ακόμα καθυστερεί.

«Από τη μια μέρα στην άλλη, έχουμε καινούργιες κρίσεις. Δεν είναι σωστό να ξεχνάμε την πανδημία, οι κυβερνήσεις να προετοιμάζουν το κοινό ότι δεν έχουμε τελειώσει. Η κατάσταση στην Κίνα θα έχει επιπτώσεις και στην υγεία και στην οικονομία. Θα υπάρξουν 1,5 εκατ. μολύνσεις και ένα εκατομμύριο θάνατοι από κορωνοϊό, αυτό θα συνταράξει την κοινωνία της Κίνας», είπε στον ΣΚΑΪ.

«Στην Κίνα εκτιμάται ότι θα υπάρξουν ενάμιση εκατομμύριο μολύνσεις και ένα εκατομμύριο θάνατοι από κορονωϊό», ανέφερε ο κ. Παυλάκης.

Παράλληλα, ανέφερε ότι μπορεί η ασιατική χώρα να μην βρίσκεται ακόμα σε αυτό το στάδιο, αλλά πρέπει να εφαρμοστούν προληπτικά μέτρα για τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο προτού να είναι αργά. Συγκεκριμένα, οι κυβερνήσεις πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα και να επιβάλλουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς πριν υπάρξει εξάπλωση του ιού.

«Είναι λάθος να αφήνουμε τα αεροπορικά ταξίδια ελεύθερα τελείως, πρέπει να υπάρχει έλεγχος, ιδίως αυτό τον χειμώνα. Θα έρθει κίνδυνος από την Κίνα, θα έχουμε καινούργια στελέχη», ανέφερε ο ιατρός-ερευνητής, τονίζοντας ότι μπορεί η Κίνα να έχει εμβολιάσει το συντριπτικό ποσοστό του πληθυσμού της, ωστόσο οι περισσότεροι έχουν κάνει μόνο δύο δόσεις και τα κινεζικά εμβόλια δεν έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα.

Νέο στέλεχος στη Β. Αμερική

Στη συνέχεια, ο κ. Παυλάκης σημείωσε ότι ήδη έχει βρεθεί νέο στέλεχος στην Αμερική που είναι 20% πιο μεταδοτικό από τα υπάρχοντα.

«Όταν δούμε τα καινούργια στελέχη (θα πάμε σε νέα μέτρα). Η νέα παραλλαγή νικάει τις προηγούμενες, ξεπερνάει ως ένα βαθμό το εμβόλιο, είναι επικίνδυνο», είπε.

"Sponsored links"

Τέλος, ανέφερε ότι δεν πρέπει να κηρύσσεται κάθε τόσο το τέλος της πανδημίας, όπως επίσης και ότι οι μάσκες πρέπει να χρησιμοποιούνται παντού.

Αύριο συνεδριάζει ο μηχανισμός αντιμετώπισης κρίσεων της ΕΕ

Την ίδια ώρα, έκτακτη συνεδρίαση του μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων (IPCR) του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έχει συγκαλέσει η σουηδική προεδρία της Ε.Ε. για την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου προς αναζήτηση «κοινής προσέγγισης» και «κοινής ευρωπαϊκής δράσης» για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Στόχος της συζήτησης ο ταχύς συντονισμός των πιθανών απαιτήσεων για την είσοδο των Κινέζων ταξιδιωτών στην ΕΕ και γενικότερα ποια μέτρα θα μπορούσε να περιλαμβάνει η κοινή πολιτική των χωρών.

Όσον αφορά την Ελλάδα, κοινή στρατηγική με την Ε.Ε. στη μη επιβολή –προς το παρόν– μέτρων για τους ταξιδιώτες από την Κίνα επιλέγει η χώρα μας, έχοντας και το πλεονέκτημα της απουσίας απευθείας αεροπορικής σύνδεσης με τη συγκεκριμένη χώρα.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live