Άγχος και κινητοποίηση προκάλεσε το μεσημέρι της Κυριακής (23/06) η εξαφάνιση ενός 67χρονου Γερμανού τουρίστα, ο οποίος χάθηκε στη διάρκεια πεζοπορίας στην περιοχή της Σούγιας Χανίων.
Ο τουρίστας, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε μόνος του πεζοπορία στην περιοχή, χωρίς να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας. Όμως, κάπου στην πορεία του έχασε τον προσανατολισμό του και αδυνατούσε να βρει τον δρόμο επιστροφής.
Λίγο μετά τις 13:00, ανησυχώντας για την ασφάλειά του, ο 67χρονος κάλεσε για βοήθεια. Άμεσα, κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, η οποία έστησε επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωσή του.
Μετά από έρευνες στην περιοχή, οι πυροσβέστες κατάφεραν να εντοπίσουν τον τουρίστα, ο οποίος ήταν καλά στην υγεία του.
Στη συνέχεια, τον συνόδεψαν σε ασφαλές σημείο, όπου του προσφέρθηκε νερό και ιατρική περίθαλψη.
Το ξέρουμε…
Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.
Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:
- - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
- - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.
Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.
Γίνε συνδρομητής
Σας ευχαριστούμε θερμά.