Περίπου 2,5 εκ ευρώ καταναλώνουν τα ΑΕΙ της Κρήτης σε ρεύμα και πετρέλαιο θέρμανσης.
Σύμφωνα με στοιχεία του 2019, το Πανεπιστήμιο Κρήτης ξοδεύει περισσότερα από 1,7 εκ. ευρώ, το Πολυτεχνείο πάνω από 450.000 ευρώ και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο περίπου 440.000 ευρώ.
Σε πανελλαδικό επίπεδο, τα Ιδρύματα της χώρας ξοδεύουν συνολικά 34.327.444 € , ετησίως, για ρεύμα, πετρέλαιο και φυσικό αέριο, σύμφωνα με οικονομικά στοιχεία του έτους 2019.
Τα στοιχεία αυτά έστειλαν στην υπουργό Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως, προκειμένου να δοθούν επιπλέον χρήματα στα Ιδρύματα, λόγω της αύξησης τιμών της ενεργειακής κατανάλωσης.
Η υπουργός Παιδείας υποσχέθηκε στους πρυτάνεις έκπτωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ και επιπλέον οικονομική ενίσχυση για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, για το οικονομικό έτος 2022.
Τα στοιχεία για τα ΑΕΙ της χώρας έχουν ως εξής:

Με πληροφορίες από esos.gr
Το ξέρουμε…
Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.
Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:
- - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
- - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.
Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.
Γίνε συνδρομητής
Σας ευχαριστούμε θερμά.