Περίπου 2,5 εκ ευρώ τα ΑΕΙ της Κρήτης σε ρεύμα και πετρέλαιο θέρμανσης

Κανένα σχόλιο

Περίπου 2,5 εκ ευρώ καταναλώνουν τα ΑΕΙ της Κρήτης σε ρεύμα και πετρέλαιο θέρμανσης.

Σύμφωνα με στοιχεία του 2019, το Πανεπιστήμιο Κρήτης ξοδεύει περισσότερα από 1,7 εκ. ευρώ, το Πολυτεχνείο πάνω από 450.000 ευρώ και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο περίπου 440.000 ευρώ.

Σε πανελλαδικό επίπεδο, τα Ιδρύματα της χώρας ξοδεύουν συνολικά 34.327.444 € , ετησίως, για ρεύμα, πετρέλαιο και φυσικό αέριο, σύμφωνα με οικονομικά στοιχεία του έτους 2019.

"Sponsored links"

Τα στοιχεία αυτά έστειλαν στην υπουργό Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως, προκειμένου   να δοθούν επιπλέον χρήματα στα Ιδρύματα, λόγω της αύξησης τιμών της ενεργειακής κατανάλωσης.

Η υπουργός Παιδείας υποσχέθηκε στους πρυτάνεις έκπτωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ και επιπλέον οικονομική ενίσχυση για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, για το οικονομικό έτος 2022.

Τα στοιχεία για τα ΑΕΙ της χώρας έχουν ως εξής:

image1

Με πληροφορίες από esos.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live