Περιφέρεια Κρήτης: “Ζεστό” χρήμα έως 25 χιλ. ευρώ σε επαγγελματίες – επιχειρήσεις

Κανένα σχόλιο

Η Περιφέρεια Κρήτης ανέθεσε μέσω σχετικής σύμβασης που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, την εκπόνηση exante μελέτης για τη σκοπιμότητα σύστασης ταμείου μικροπιστώσεων στο πλαίσιο του Νόμου 4701/2020.

Η μελέτη θα προσδιορίσει τις επαγγελματικές ομάδες, το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά αυτών που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες πρόσβασης σε άλλα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για μικροπιστώσεις (μέχρι 25.000 €) και δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Κρήτης.

Ακολούθως θα εξεταστούν τα σενάρια για συμπληρωματικούς τρόπους κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού με βάση τις δυνατότητες του παραπάνω Νόμου μέσω της ενεργοποίησης πόρων από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης(ΠΠΑ),την Αναπτυξιακή Τράπεζα και Ευρωπαϊκά Αναπτυξιακά Ταμεία.

"Sponsored links"

Επιπλέον θα προσδιοριστούν τα χρηματοοικονομικά προϊόντα, αλλά και οι υπηρεσίες του εν λόγω ταμείου, προκειμένου να ταιριάζουν στις ανάγκες των δυνητικών δικαιούχων τηρουμένων των κανόνων του ενωσιακού δικαίου για τις κρατικές ενισχύσεις.

Τέλος, η μελέτη, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2023, θα προσδιορίσει τις εκτιμώμενες ωφέλειες από την προβλεπόμενη χορήγηση μικροπιστώσεων, τόσο γενικά στην οικονομική ζωή της Περιφέρειας Κρήτης, όσο και στους ωφελούμενους που θα είναι οι αποδέκτες των προϊόντων και υπηρεσιών του ταμείου.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live