21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Περιφέρεια Κρήτης: Ξεκίνησε η δράση για δίπλωμα οδήγησης σε αναλφάβητους Ρομά

Ημερομηνία:

Ξεκίνησε και υλοποιείται από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης η δράση που αφορά την δωρεάν παρακολούθηση τόσο των θεωρητικών μαθημάτων  του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας όσο και των πρακτικών μαθημάτων οδήγησης με απώτερο στόχο την απόκτηση διπλώματος οδήγησης από νεαρά αναλφάβητα άτομα Ρομά που ασκούν το επάγγελμα του μικροπωλητή και διαμένουν στην Περιφέρεια Κρήτης, προωθώντας  ίσες ευκαιρίες  και  άρση του κοινωνικού αποκλεισμού των Ρομά στην Π.Ε. Ηρακλείου.

Με  την απόκτηση διπλώματος οδήγησης επιτυγχάνεται η βελτίωση της καθημερινότητας τους, η αποφυγή παραβατικής συμπεριφοράς στο οδικό δίκτυο καθώς και η μεγιστοποίηση των μέτρων ασφαλούς οδήγησης και  πρόληψης ατυχημάτων.

Δίπλωμα οδήγησης ρομά
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης και  ο γενικός Διευθυντής επισκέφθηκαν το χώρο υλοποίησης των μαθημάτων. Οι συμμετέχοντες, αλλά και οι  Πρόεδροι των Συλλόγων ΡΟΜΑ ευχαρίστησαν για την δωρεάν υλοποίηση του προγράμματος, που θα συνεχιστεί και με άλλους δικαιούχους, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την σχετική μέριμνα.

Δίπλωμα οδήγησης ρομά

Υπενθυμίζεται ότι η δράση υλοποιείται από το Κοινωνικό Πρόγραμμα Υπερτοπικών Δράσεων της Περιφέρειας Κρήτης και το ύψος του ποσού για την υλοποίηση της ανέρχεται σε 18.520 ευρώ για την Π.Ε. Ηρακλείου.

Στην θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση συμμετέχουν 18 άτομα εκ των οποίων 16 άνδρες και δύο γυναίκες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ