16.8 C
Chania
Sunday, December 14, 2025

Περπατούσε σε σκοινί στον γκρεμό πάνω από τους λουόμενους στο Αγιοφάραγγο | Βίντεο

Ημερομηνία:

Μπορεί πλέον να μην κάνει σε κανέναν εντύπωση ότι τέλη Οκτωβρίου οι παραλίες της Κρήτης εξακολουθούν να είναι γεμάτες με λουόμενους που απολαμβάνουν την παρατεταμένη καλοκαιρία, ωστόσο οι εκπλήξεις…παραμονεύουν!

Κυριακή, 27 Οκτωβρίου και οι κολυμβητές που επέλεξαν να απολαύσουν τη θάλασσα στην μαγευτική παραλία του Αγιοφάραγγου σίγουρα δεν περίμεναν να δουν κάποιους να περπατάνε…πάνω από τα κεφάλια τους!

Το Slackline (περπάτημα στη γραμμή) είναι ένα σύγχρονο άθλημα που γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές και πλέον αποκτά φίλους και στην Κρήτη.

Ο αθλητής προσπαθεί να ισορροπήσει πάνω σε έναν ιμάντα ή σε ένα σκοινί, δεμένο μεταξύ δύο δομών στήριξης.

Όπως αναφέρουν οι γνώστες, πέρα από εντυπωσιακό, είναι και ουσιαστικό άθλημα καθώς, στην προσπάθειά του να ισορροπήσει πάνω του, γυμνάζει όλα τα σημεία του σώματός του και παράλληλα αυξάνει την ισχύ της εστίασής του, ενώ βελτιώνει και την αντοχή του σώματος.

Πάντως, αρκετοί ήταν αυτοί που εξέφρασαν την ανησυχία τους για το αν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας αφού οι αθλητές περπατούσαν πάνω από τα κεφάλια των λουόμενων σε μεγάλο ύψος δίχως κάποιο ουσιαστικό μέτρο προφύλαξης, όπως δίχτυ.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 13/12/1943 – ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Ένα σπουδαίο κείμενο του αντιστασιακού Χαράλαμπου Ρούπα για το...

Ελληνικό Εθνικό ταμείο φυσικού αερίου και πετρελαίων

Του Γιώργου Ουρανού Νορβηγικό Κρατικό Ταμείο Συντάξεων  Με αφορμή την πιθανολογούμενη...

Μία αλλιώτικη ενατένιση: Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη

Της Πηνελόπης Ντουντουλάκη Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη ,...