Πιθανή η στρατιωτική σύγκρουση ΗΠΑ – Ρωσίας, λέει ο πρέσβης της Ρωσίας στις ΗΠΑ

Κανένα σχόλιο

Οι Δυτικές χώρες, με το να στέλνουν διαρκώς στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία ρισκάρουν να στείλουν τις ΗΠΑ και τη Ρωσία “στο μονοπάτι τις απευθείας στρατιωτικής σύγκρουσης”, είπε ο πρέσβης της Μόσχας στην Ουάσιγκτον Ανατόλι Αντόνοφ, σύμφωνα με το Russia Today.

Από την αρχή της σύγκρουσης στην Ουκρανία, οι χώρες που ανήκουν στο ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοί τους έχουν αποφύγει την απευθειας ανάμειξη στη σύγκρουση αλλά προμηθεύουν διαρκώς το Κιέβο με όπλα και πολεμοφόδια. Με το να το κάνουν αυτό, είπε ο πρέσβης σε συνέντευξή του στο Newsweek, οι δυτικές χώρες “ανεμειγνύονται άμεσα στα γεγονότα που βρίσκονται σε εξέλιξη” και δημιουργούν τις συνθήκες για “περαιτέρω αιματοχυσία”. Ο Αντόνοφ αποκαλεί αυτές τις πράξεις “επικίνδυνες” και “προκλητικές”.

“Μπορουν να οδηγήσουν τις ΗΠΑ και τη Ρωσία στο μονοπάτι της απευθείας στρατιωτικής σύγκρουσης. Κάθε αποστολή όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού από τη Δύση που μεταφέρεται στην Ουκρανία αποτελεί νόμιμο στρατιωτικό στόχο των στρατιωτικών δυνάμεών μας”.

"Sponsored links"

Δύο μέρες νωρίτερα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρι Κουλέμπα κάλεσε τις χώρες που ανήκουν στο ΝΑΤΟ να προμηθεύσουν το Κιέβο με “όπλα, οπλα, όπλα” εξηγώντας ότι πολεμώντας ενάντια στη Ρωσία η Ουκρανία δεν αμύνεται μόνο για την ίδια την υπόστασή της αλλά ενδυναμώνει την ασφάλεια των μελών του ΝΑΤΟ.

Ο Αντόνοφ επίσης είπε ότι “η στρατιωτική εκμετάλλευση” της Ουκρανίας από το ΝΑΤΟ ξεκίνησε πολύ πιο πριν από την έναρξη της Ρώσικης στρατιωτικής καμπάνιας στη γειτονική χώρα. Σύμφωνα με τα λόγια του Αντόνοφ, η Ουκρανία “ειχε πλημμυρίσει με δυτικά όπλα ενώ ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι ανακοίνωνε τα σχέδια του Κιέβου για την απόκτηση πυρηνικών όπλων”.

Ο πρέσβης προφανώς αναφερόταν στην ομιλία του Ζελένσκι στο Συνέδριο Ασφαλείας του Μονάχου. Στις 19 Φεβρουαρίου, 5 ημέρες πριν την έναρξη της Ρωσικής επίθεσης, ο Ζελένσκι σημείωσε ότι το 1994 η Ουκρανία υπέγραψε το μνημόνιο της Βουδαπέστης και παρέδωσε τα πυρηνικά της όπλα με αντάλλαγμα εξασφαλίσεις για την ασφάλειά της. Λέγοντας ότι τώρα η Ουκρανία “δεν έχει ούτε όπλα όυτε ασφάλεια” προτεινε ότι η αφοσίωση του Κιέβου στη μη απόκτηση πυρηνικών όπλων θα μπορούσε να αντιστραφεί αν η χώρα ένοιωθε απειλή από τη Ρωσία.

Το ΝΑΤΟ έχει αρνηθεί πολλές φορές το αίτημα του Ζελένσκι για τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία τονίζοντας ότι ένα τέτοιο μέτρο θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανοικτή σύγκρουση μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟϊκού μπλοκ και της Ρωσίας.

Ο Αντόνοφ δήλωσε ότι οι όροι της Ρωσίας “για τη λήξη της σύγκρουσης” δεν έχουν αλλάξει: Η αποστρατιωτικοποίηση και αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, ουδετερότητα και αποδοχή του στάτους ενάντια των πυρηνικών από την Ουκρανία, αναγνώριση της Ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμέα και την ανεξαρτησία των λαϊκών δημοκρατιών του Ντονένσκ και του Λουγκάνσκ.

Φωτογραφία: depositphotos.com

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live