22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Πλήθος καλεσμάτων για την απεργιακή κινητοποίηση της 6ης Μάη

Ημερομηνία:

Πληθαινουν τα καλέσματα οργανώσεων και φορέων που συμμετέχουν στην απεργία της 6ης Μάη για την Εργατική Πρωτομαγιά στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 10.30 το πρωι..

Εργατικό Κέντρο Χανιων:

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

4Η ΜΑΗ 2021 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας και όχι αργίας! Είναι ημέρα τιμής των εργαζομένων και των κοινωνιών για την εξέγερση των εργατών του Σικάγου, η οποία αποτέλεσε μια από τις κορυφαίες στιγμές διεκδίκησης των εργαζόμενων για κοινωνική και οικονομική προκοπή. Είναι μέρα καθαγιασμένη με το αίμα της εργατικής τάξης, και πρέπει η σημερινή πρωτομαγιά να αποτελέσει  αφετηρία για πιο ουσιαστικούς, ενωτικούς, και μαζικούς αγώνες.

Η φετινή Πρωτομαγιά, 135 χρόνια από την απεργία στο Σικάγο για το αιματοβαμμένο 8ωρο, ξαναγίνεται η ιστορική πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους. Πρέπει να αντισταθούμε σθεναρά ενάντια στην πρωτοφανή επίθεση της κυβέρνησης να καταργήσει όλες τις κατακτήσεις μας, με πρώτο και βασικότερο το 8ωρο.Η θέση μας είναι καθαρή και αδιαπραγμάτευτη: 8 ώρες εργασία, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες ελεύθερο χρόνο! Είμαστε άνθρωποι και πρέπει να ζήσουμε!!!

Εάν αφήσουμε να συμβεί αυτό, συνυπογράφουμε τη θανατική καταδίκη μας, πρέπει να ορθώσουμε ΤΩΡΑ το αγωνιστικό μας ανάστημα για να τους σταματήσουμε. Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για όλους!

Ένα χρόνο, τώρα, η υγειονομική κρίση αποτελεί το βολικό πρόσχημα της κυβέρνησης και των εργοδοτών, για να μας πάρουν πίσω όλα όσα κερδήθηκαν με αγώνες και με θυσίες. Η κρίση χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση και τους εργοδότες, για να κατεδαφίσουν ότι απόμεινε όρθιο στα εργασιακά και προνοιακά δικαιώματα. Με το νέο νομοσχέδιο – έκτρωμα που προωθούνε για ψήφιση, στρώνουν το χαλί για ένα σύγχρονο εργασιακό Μεσαίωνα. Ματαιοπονούν! Με τον αγώνα μας δεν θα επιτρέψουμε την κατάργηση του 8ώρου.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ την Κυβέρνηση ότι δεν θ’ αφήσουμε να μπουν σε καραντίνα τα δικαιώματα των εργαζομένων και να φιμωθεί η φωνή τους. Να μην αποτολμήσει την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, επιχειρώντας να εκμεταλλευθεί το υγειονομικό λοκντάουν.

Ζητάμε την εκπόνηση σχεδίου ουσιαστικής στήριξης της μισθωτής εργασίας για το άμεσο μέλλον, με γνώμονα τη διατήρηση των θέσεων εργασίας αλλά και την προστασία των ανέργων, για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας. Τη νομοθετική προστασία των εργατικών δικαιωμάτων με ουσιαστική αντιμετώπιση τού οικονομικού-αντιαναπτυξιακού «Αρμαγεδδώνα», που είναι βέβαιο πως θ’ ακολουθήσει μετά το τέλος της υγειονομικής κρίσης. Δεν θ’ ανεχθούμε «μέτρα», που θα πέσουν ξανά στις πλάτες των εργαζόμενων, όπως έγινε και με τα μνημόνια.

ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ:

  • 8 ώρες ΕΡΓΑΣΙΑ
  • 8 ώρες ΑΝΑΠΑΥΣΗ
  • 8 ώρες ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ
  • Άμεσα μέτρα θωράκισης της εργασίας και στήριξης των εισοδημάτων των εργαζόμενων, που επλήγησαν από την κρίση ή με άλλοθι την κρίση.
  • Κατάργηση όλων των ευελιξιών στο ωράριο εργασίας.
  • Άμεση επαναφορά του πλαισίου προστασίας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Επαναφορά και επανίσχυση των εργασιακών σχέσεων και συμβάσεων σε κάθε επιχείρηση, στα προ της κρίσης ισχύοντα. Άμεση υπογραφή όσων συμβάσεων εργασίας εκκρεμούν, λόγω εργοδοτικής κωλυσιεργίας, και ανακήρυξη όσων έχουν υπογραφεί ως γενικώς υποχρεωτικών.
  • Κατάργηση ΟΛΩΝ των Αντεργατικών – Αντιασφαλιστικών Νόμων.
  • Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό.
  • Κατάργηση των περιοριστικών παρεμβάσεων στο συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982 και αυστηρές κυρώσεις στους εργοδότες, που παρεμποδίζουν τη συνδικαλιστική δράση.
  • Αποκατάσταση του κατώτατου μισθού, έτσι όπως προεκλογικά μάς υποσχόταν και αυτή η κυβέρνηση.
  • Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.
  • Καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, με οικοδόμηση ενιαίου συστήματος, που να περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας.
  • Προστασία των συνταξιοδοτικών – κοινωνικοασφαλιστικών παροχών.
  • Καμία πολιτική ιδιωτικοποίησης της δημόσιας επικουρικής ασφάλισης.
  • Πολιτικές για την προστασία των ανέργων.
  • Ουσιαστική ενίσχυση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας και όχι εμπορευματοποίησή της.

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΧΙ ΑΡΓΙΑ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

Σεβόμενοι την υγειονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας και όλο τον κόσμο, καλούμε αντιπροσωπείες των πρωτοβάθμιων Σωματείων την  Τρίτη 4 Μαΐου 2021, στις 11 π.μ., στο Πασακάκι (στο μνημείο Ειρήνης και εργαζομένων) -όπου θα γίνει και κατάθεση στεφάνων -να αποτίσουμε φόρο τιμής στην ιστορία, τους αγώνες και τους νεκρούς του Εργατικού Κινήματος, τηρουμένων πάντα αυστηρά και με συνέπεια των υγειονομικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

ΕΛΜΕ Χανίων

"google ad"

Όλοι/ες  την Πέμπτη 6 Μάη, στις 10:30πμ στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς!

Την 1η Μάη του 1886 τα εργατικά συνδικάτα στις ΗΠΑ πραγματοποιούν πανεργατική απεργία με κεντρικό αίτημα την οκτάωρη εργασία. Στην πόλη του Σικάγο πραγματοποιείται η πιο μαζική απεργιακή κινητοποίηση με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων εργατών. Δυο μέρες μετά οι αστυνομικές δυνάμεις μαζί με τους μπράβους της εργοδοσίας θα χτυπήσουν βάναυσα τους εργάτες έξω από εργοστάσιο του Σικάγο. Η εργατική τάξη στις ΗΠΑ θα πληρώσει βαρύ φόρο αίματος επειδή διεκδίκησε το οκτάωρο. Ταυτόχρονα η ημέρα εκείνη θα γίνει ορόσημο αγώνα σε διεθνές επίπεδο. Θα καταγραφεί στην ιστορία ως ημέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη επιθεωρεί τις δυνάμεις της κάτω από μια σημαία και για έναν άμεσο στόχο, τη θέσπιση της κανονικής οκτάωρης εργάσιμης ημέρας. Με την ματωμένη Πρωτομαγιά του 1936, αλλά και τη θυσία των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή από τις δυνάμεις του ναζισμού την Πρωτομαγιά του 1944, η εργατική τάξη και ο λαός μας θα γράψουν με τα δικά τους κόκκινα γράμματα τις λαμπρές σελίδες των αγώνων για την εθνική απελευθέρωση και την κοινωνική χειραφέτηση.

Σήμερα, 135 χρόνια μετά, φυσάει ο βρώμικος αέρας της αντίδρασης. Οι δυνάμεις του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού επελαύνουν ενάντια στους εργαζόμενους με μοναδικό τους στόχο να κατεδαφίσουν όσα κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες. Το οκτάωρο, η σταθερή και μόνιμη εργασία, η κοινωνική ασφάλιση, η Δημόσια Δωρεάν Υγεία – Παιδεία – Πρόνοια, τα δημοκρατικά δικαιώματα μπαίνουν στο στόχαστρο. Η ανεργία διογκώνεται, η καπιταλιστική εκμετάλλευση και καταπίεση των εργαζομένων εντείνεται. Η συνεχιζόμενη πανδημία αξιοποιείται από τις κυβερνήσεις ως καταλύτης για να επιταχυνθούν αντιδραστικές ανατροπές σε βάρος των εργαζομένων. Η νέα παγκόσμια καπιταλιστική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη οξύνει τους ανταγωνισμούς των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για το μοίρασμα των «αγορών» και των ενεργειακών δρόμων προκαλώντας επικίνδυνες εντάσεις σε βάρος των λαών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ μέσα στον ένα χρόνο της πανδημίας, εκμεταλλευόμενη το πολύμηνο lockdown που η ίδια επέβαλε, ψήφισε σωρεία αντιδραστικών και αντιλαϊκών μέτρων χτυπώντας εργασιακές κατακτήσεις και δικαιώματα. Η ανεργία εκτοξεύεται σε πρωτοφανή επίπεδα, μεγαλύτερα και από αυτά της μνημονιακής κρίσης, η τηλεργασία γενικεύεται σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Οι συλλογικές συμβάσεις καταργούνται. Οι συντάξεις τσακίζονται ακόμα περισσότερο. Την ίδια ώρα και ενώ η πανδημία σαρώνει τη χώρα, η κυβέρνηση με την πολιτική της εγκαταλείπει τη Δημόσια Υγεία. Αντί για να ενισχύσει το ΕΣΥ με γιατρούς, ΜΕΘ, νοσοκομεία και εξοπλισμό, προσφέρει πακτωλούς εκατομμυρίων στους κλινικάρχες, σε διαφημιστικές εταιρίες για να προωθήσουν την κυβερνητική προπαγάνδα. Χαρίζει εκατομμύρια σε μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα για να «σωθούν» τα συμφέροντά τους την ώρα που τα λαϊκά νοικοκυριά στενάζουν από τη φτώχεια και τα χρέη που γιγαντώνονται. Πληρώνει αδρά για την ενίσχυση του αστυνομικού κράτους της βίας και της καταστολής καθώς και για στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

Η Δημόσια Εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες βιώνει το μεγαλύτερο – χρονικά – lockdown παγκοσμίως. Τα ΑΕΙ παραμένουν σφραγισμένα πάνω από έναν ολόκληρο χρόνο. Τα παιδιά των Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ βρέθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον μόλις για τρεις μήνες τον τελευταίο χρόνο με ανυπολόγιστες συνέπειες στη μόρφωσή τους αλλά και στην ψυχοσυναισθηματική τους ανάπτυξη. Η πολιτική της κυβέρνησης είναι συνώνυμο της εγκατάλειψης της Δημόσιας Εκπαίδευσης και των μηδενικών μέτρων για τη λειτουργία των σχολείων. Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ αξιοποίησε ως «χρυσή ευκαιρία» το διάστημα αυτό για να επιβάλει απανωτά αυταρχικά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα από τον διαβόητο νόμο 4692/2020 που περιλαμβάνει την Τράπεζα Θεμάτων, την αξιολόγηση κλπ ως τις κάμερες στις σχολικές αίθουσες και το νόμο για την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση. Καθιέρωσε και παγίωσε την τηλεκπαίδευση, επιβεβαιώνοντας τη θέση πως ήρθε για να μείνει ως βαρίδι στο σώμα της Δημόσια Εκπαίδευσης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει τώρα απότομα την επίθεσή της στα δικαιώματα των εργαζομένων. Το νομοσχέδιο των «Βρούτση – Χατζηδάκη» που από καιρό προετοίμαζε έρχεται για να σαρώσει την πιο θεμελιακή κατάκτηση των εργαζομένων, την οκτάωρη εργασία. Η ΝΔ υπηρετώντας τα συμφέροντα της εργοδοσίας, των βιομηχάνων, του μεγάλου κεφαλαίου επιχειρεί να γυρίσει το ρολόι της Ιστορίας προς τα πίσω πάνω από έναν ολόκληρο αιώνα. Θέλει να βάλει οριστική ταφόπλακα στο οκτάωρο επιβάλλοντας εξοντωτικούς ρυθμούς υπερεντατικοποίησης της εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων. Αυξάνει οριζόντια τα όρια των υπερωριών στις 150 ώρες, νομιμοποιώντας έτσι την απλήρωτη υπερεργασία προς όφελος της εργοδοσίας και των επιχειρήσεων. Και ενώ συντρέχουν όλοι οι υλικοί όροι ακόμα και για τη μείωση του χρόνου εργασίας, η κυβέρνηση καταδικάζει το σύνολο των εργαζομένων να εργάζονται από νύχτα ως νύχτα για τον κατώτατο μισθό  των 500€, δίχως δικαιώματα, χωρίς ανάπαυλα.

Στο ίδιο νομοθετικό τερατούργημα η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει χέρι στα συνδικάτα, στη συνδικαλιστική δράση, στην οργάνωση των εργαζομένων, στη Γενική Συνέλευση και την απεργία. Μετά τα αντιδημοκρατικά χτυπήματα στην απεργία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει και οξύνει την επίθεση στα συνδικάτα και στα δημοκρατικά δικαιώματα, θεσπίζοντας το φακέλωμα των συνδικάτων και όσων συνδικαλίζονται, επιβάλλοντας ηλεκτρονικές ψηφοφορίες κατά τα πρότυπα των πρόσφατων εκλογών – παρωδία στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Παράλληλα, ποινικοποιείται η συνδικαλιστική δράση, διώκεται το δικαίωμα των εργαζομένων να περιφρουρούν και να υπερασπίζουν την απεργιακή τους κινητοποίηση. Νομιμοποιείται η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς. Στόχος της κυβέρνησης είναι να βάλει τα συνδικάτα στο γύψο, να παραδώσει τους εργαζόμενους αλυσοδεμένους στις αρπακτικές διαθέσεις των εργοδοτών.

Το νέο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης έρχεται ως αντάλλαγμα προς στους Ευρωπαίους για να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση μέσα από το διαβόητο «Ταμείο Ανάκαμψης». Με λίγα λόγια η κυβέρνηση επιχειρεί να φορτώσει ένα ακόμα Μνημόνιο στις πλάτες των πλατιών λαϊκών στρωμάτων ικανοποιώντας τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων.

Τα κυβερνητικά σχέδια πρέπει να συναντήσουν την μαζική και ανυποχώρητη πανεργατική αντίσταση! Σ’ αυτές τις συνθήκες είναι απαράδεκτη και προδοτική η στάση της ανυπόληπτης ηγεσίας της ΓΣΕΕ που τάχα αποφάσισε να κηρύξει απεργία στις 4 Μάη, την ημέρα δηλαδή που η κυβέρνηση μετέφερε την αργία της Πρωτομαγιάς.

Μόνο ο ανυποχώρητος και παρατεταμένος μαζικός – πανεργατικός αγώνας μπορεί να βάλει φραγμό και να ανατρέψει την πολιτική της κυβέρνησης που φέρνει έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα.

ü  Τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης δεν θα περάσουν!

ü  Υπερασπίζουμε τα συνδικάτα, τους αγώνες, την απεργία και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα!

ü  Κάτω τα χέρια από το οκτάωρο και τις κατακτήσεις μας!

ü  Δημόσια Δωρεάν Παιδεία – Υγεία!

ü  Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς – συντάξεις!

ü  Έξω από ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ!

Κάτω τα χέρια από το οκτάωρο και τις κατακτήσεις μας!

Ενάντια στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου!

Υπερασπίζουμε τα σωματεία και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα!

Αγωνιστικά – Ταξικά τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά!

Η 1η του Μάη αποτελεί σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

135 χρόνια μετά από την απεργία στο Σικάγο για το 8ωρο, που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες δεκαετιών της εργατικής τάξης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε συνέχεια των πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων, δια χειρός του “ελαιομαζωχτή” υπουργού Χατζηδάκη επιχειρεί να νομοθετήσει το 10ωρο, τις απλήρωτες υπερωρίες, γενικεύει τις ατομικές συμβάσεις εργασίας και καθιερώνει εξελιγμένες μορφές εκμετάλλευσης, όπως η τηλεργασία. Παράλληλα, επιβάλλει νέους περιορισμούς των συνδικαλιστικών ελευθεριών για να μην αντιδρούν, οργανώνονται και αντιστέκονται οι εργαζόμενοι.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις για την πρωτομαγιά του 2021, βρίσκει τον κόσμο της εργασίας σε μια πρωτόγνωρη περίοδο υγειονομικής κρίσης, που ανέδειξε περισσότερο από κάθε άλλη φορά, την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα για δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες και τοπική αυτοδιοίκηση με στελεχωμένο μόνιμο προσωπικό.

Τώρα, πιο πολύ από ποτέ άλλοτε, υπάρχει η ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα για ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, για ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε ενάντια στο ξεπούλημα των υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων των Ο.Τ.Α, ενάντια στις κάθε είδους εργολαβίες που βλάπτουν ανεπανόρθωτα τον κοινωφελή ρόλο τους προς την κοινωνία και τους Δημότες. Με επιμονή διεκδικούμε μισθούς ικανούς να μας ζήσουν, τα επιδόματα που μας έκλεψαν, την αφαίρεση των συντάξιμων χρόνων που μας φόρτωσαν.

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ σε ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ!

Το Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ της Πέμπτης 6 Μάη και να παρευρεθούν στην πανεργατική συγκέντρωση-πορεία στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 10.30 το πρωί.

Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού Επιχειρήσεων Εκμεταλλεύσεως Εστιατορίων – Μαγείρων Χανίων

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Μάρκου Μπότσαρη 68,Τ.Κ. 73134, Χανιά

(Email: swmateio.episitismou@gmail.com – Tηλ: 694 998 3682)

«Τα κέρδη τους – οι νεκροί μας. Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής»: Με το σύνθημα αυτό, Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα – μέχρι στιγμής 296 συνδικαλιστικές οργανώσεις – ετοιμάζονται να τιμήσουν τη φετινή Πρωτομαγιά με απεργία την Πέμπτη 6 Μάη.

Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά αγωνιστικά, με απεργία και συμμετοχή στη συγκέντρωση των Σωματείων, στις 6 Μάη, 10.30 π.μ. στηνπλατεία της Αγοράς και όχι με μετάθεση ευθυνών στους  εργαζόμενους.

135 χρόνια μετά από την εξέγερση του Σικάγο και τα αιτήματα των τότε συναδέλφων μας, που έδωσαν ακόμα και της ζωή τους για να τα πετύχουν, είναι και σήμερα επίκαιρα. ‘’8 ώρες δουλειάς, 8 ώρες ξεκούραση, 8ώρες ελευθέρου χρόνου’’, κατακτήσεις των ηρώων της εργατικής τάξης  από το μακρινό 1886, που εν έτει 2021 κυβέρνηση και εργοδοσία προσπαθούν να καταργήσουν. Αυτή είναι η περιβόητη  ‘’ανάπτυξη’’ τους, να μας γυρίζουν χρόνια πίσω, να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους δούλους, που θα δουλεύουμε όποτε θέλουν, για όσο θέλουν και με όσα θέλουν ενώ επιδιώκουν να βάλουν τα συνδικάτα κυριολεκτικά στον «γύψο».

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να βάλει χέρι στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας. Η πάλη και ο αγώνας μας θα γίνουν η ασπίδα απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε!

Εδώ και πάνω από ένα χρόνο, με το πρόσχημα της πανδημίας αφού η κυβέρνηση εξασφάλισε στους μεγαλοξενοδόχους και τις μεγάλες εταιρίες του κλάδου όλες τις απαραίτητες ευκολίες, με επιδοτήσεις εκατομμυρίων, με κάλυψη των υποχρεώσεων τους προς τους εργαζόμενους από το κράτος, με ΣΥΝ-εργασία, με αναστολή, και με ότι άλλο τους ζήτησαν, έρχονται σήμερα να νομιμοποιήσουν αυτό που οι εργαζόμενοι στο κλάδο μας έχουν βιώσει τόσα χρόνια στο πετσί τους. Το να δουλεύουν δηλαδή 10ώρα με βάση τις ανάγκες και τις επιταγές του κάθε εργοδότη!

Οι απεργιακές αποφάσεις πληθαίνουν καθημερινά, αγκαλιάζοντας πλέον όλους τους κλάδους και χιλιάδες χώρους δουλειάς. Η επιτυχία της απεργίας και των συγκεντρώσεων προετοιμάζεται ακούραστα από τα συνδικάτα, με εξορμήσεις, περιοδείες, συσκέψεις, συνελεύσεις, με κάθε πρόσφορη μορφή για την οργάνωση της πάλης.Αντίστοιχα και στα Χανιά με 11 συνδικαλιστικές οργανώσεις, που προετοιμάζονται ακούραστα για την πρώτη μαζική απεργιακή απάντηση στις «ανατροπές του αιώνα» που δρομολογεί η κυβέρνηση στα Εργασιακά, με τον νόμο – έκτρωμα για τη 10ωρη δουλειά χωρίς πρόσθετη αμοιβή, για την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, τη νέα επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα, τη γενίκευση και μονιμοποίηση της τηλεργασίας.

Έχουμε μεγάλη πείρα από τις μάχες που δώσαμε ως Συνδικάτο όλο το προηγούμενο διάστημα. Με κινητοποιήσεις, με παρεμβάσεις  καταφέραμε σημαντικές νίκες για την ζωή των συναδέλφων μας!  Σε αυτή την μάχη λοιπόν δεν περισσεύει κανένας. Είναι ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την επίθεση όλοι μαζί ενωμένοι σαν μια γροθιά!

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στις 6 του Μάη, στις 10.30π.μ. στην πλ. Δημοτικής Αγοράς

Απαιτούμε:

■ Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ωρου, την ιδιωτικοποίηση του Ασφαλιστικού, πρόσθετα χτυπήματα στη συνδικαλιστική δράση.

■ Επίταξη εδώ και τώρα του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημιώσεις. Ενίσχυση του Δημοσίου συστήματος υγείας, με προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και υγειονομικού προσωπικού.

■Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

■Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας- Επίσπευση των εμβολιασμών. Γιατρός εργασίας σε κάθε μεγάλο εργασιακό χώρο.

■ Κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα! Καμία μείωση μισθού, καμία απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων. Να πληρώσουν κράτος κι εργοδοσία.

■Συλλογικές Συμβάσεις με μισθούς αξιοπρεπείς και δικαιώματα, με υποχρεωτική εφαρμογή της σε όλη χώρα.

■Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ, για όλους τους ανέργους, για όσο διαρκεί η ανεργία. Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων και των οικογενειών τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

■ Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΠΕΜΠΤΗ 6/5 ΣΤΗΝ 10:30Π.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΣΕΠΕ Χανίων

1η του Μάη είναι μέρα απεργιακού αγώνα! Η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί ημέρα τιμής και αγώνα των εργαζομένων που, με τη διαχρονική τους πάλη, προσπαθούν να άρουν τις κοινωνικές ανισότητες, να διατηρήσουν και να διευρύνουν κατακτήσεις και δικαιώματα.

135 χρόνια από τους αγώνες των εργατών του Σικάγο, τη ματωμένη Πρωτομαγιά του 1886 με σύνθημα 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ξεκούραση, 8 ώρες ύπνο αλλά και στην Ελλάδα, με ορόσημο το 1892, την εξέγερση των καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη το 1936 και τη θυσία των 200 εκτελεσμένων στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944 από τις κατοχικές χιτλερικές δυνάμεις, πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του 8ωρου, την κυριακάτικη αργία, την καταβολή αποζημίωσης σε όσους δεν μπορούσαν να εργαστούν λόγω εργατικού ατυχήματος, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας, Πολιτισμού κ.ά. Μας θυμίζουν ότι βασικά δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες και η μάχη απέναντι στην σημερινή Κυβέρνηση της ΝΔ, που επιδιώκει να καταργήσει και να ξηλώσει κάθε εργασιακό δικαίωμα, αποδεικνύει το επίκαιρο του μηνύματος της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Σήμερα η κυβέρνηση επιδιώκει την κατάργηση του αιματοβαμμένου 8ωρου, και την νομοθέτηση του 10ωρου, τις απλήρωτες υπερωρίες, γενικεύει τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, καθιερώνει εξελιγμένες μορφές εκμετάλλευσης, όπως η τηλεργασία. Παράλληλα, επιβάλλει νέους περιορισμούς των συνδικαλιστικών ελευθεριών για να μην αντιδρούν, οργανώνονται και αντιστέκονται οι εργαζόμενοι.

Μέσω του λεγόμενου «Ταμείου Ανάκαμψη» χαρίζεται 72δις € ζεστό χρήμα στις μεγάλες επιχειρήσεις ενώ συνεχίζεται η υποχρηματοδότηση για Παιδεία και Υγεία.

ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

Κατεβαίνουμε στο δρόμο όχι μόνο για να τιμήσουμε τις εργατικές παραδόσεις και τους αγώνες της τάξης μας αλλά και για να μην αφήσουμε να περάσει η νέα επίθεση στις εργασιακές σχέσεις Μεσαίωνα που φέρνει το νομοσχέδιο για τις συνθήκες εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και οι πολιτικές της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας ενάντια στους εργαζόμενους, ενάντια στους εκπαιδευτικούς.

Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, για ουσιαστικά μέτρα στήριξης των μαθητών μας. Παλεύουμε ενάντια στην εργαλειοποίηση της πανδημίας για να μη περάσει περάσει η κυβέρνηση πλήθος αντιδραστικών και αντιεκπαιδευτικών αλλαγών με κεντρικό ιδεολογικοπολιτικό άξονα την απόσυρση του κράτους από την παροχή δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης με σταδιακή ιδιωτικοποίηση δομών και αρμοδιοτήτων του δημόσιου σχολείου.

Η Παιδεία στενάζει κάτω από το βάρος της υποχρηματοδότησης, των δραματικών ελλείψεων σε προσωπικό, της αδιοριστίας των νέων συναδέλφων, της διάλυσης των υποστηρικτικών δομών, του νηπιαγωγείου, του ολοήμερου σχολείου, των τάξεων υποδοχής, της ειδικής αγωγής. Η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού επανέρχεται παρόλο που ο εκπαιδευτικός κόσμος την απέρριψε με συντριπτικούς όρους πριν από μόλις οκτώ χρόνια.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Το δικαίωμα των προσφύγων στο άσυλο έχει μετατραπεί σε εγκλεισμό σε στρατόπεδα συγκέντρωσης με άθλιες συνθήκες διαβίωσης, σε απελάσεις ακόμη και μικρών παιδιών και σε κυνική χρησιμοποίησή τους σε παιχνίδια διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς και την ΕΕ.

Η πάλη για να αλλάξουμε τον κόσμο, τα αιτήματα των εργατών εκείνων που ύψωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εκμετάλλευση από τους ισχυρούς της εποχής τους είναι ακόμη πιο επίκαιρα σήμερα.

  • Στη βαρβαρότητα της φτώχειας απαντάμε με αιτήματα για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας , αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, εργασιακή ασφάλεια, συλλογικές συμβάσεις, κοινωνικό κράτος, Υγεία, Πρόνοια και Παιδεία για όλο το λαό. Παλεύουμε για ενιαίο 14χρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο , με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση , δημόσια και δωρεάν ειδική αγωγή και εκπαίδευση, με μόνιμο προσωπικό και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.
  • Απέναντι στην εξαθλίωση της ανεργίας απαιτούμε μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης.
  • Ενάντια στις ρατσιστικές διακρίσεις απαντάμε καλοδεχούμενα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία, στα πρωινά τμήματα, με τάξεις υποδοχής και διορισμό μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.
  • Ενάντια στο νεοναζισμό και τη φασιστική απειλή.

Η διαγραφή του χρέους, η φορολόγηση του κεφαλαίου, η εθνικοποίηση των τραπεζών με λαϊκό έλεγχο , είναι η απάντηση στις πολιτικές που απαιτούν από τους εργαζόμενους να πληρώσουν με την ίδια τους την ύπαρξη τους τόκους και τα τοκοχρεολύσια των τραπεζιτών.

Tο ΔΣ συμμετέχει από κοινού με τα υπόλοιπα σωματεία του δημοσίου στο απεργιακό κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ και προχωρά σε συγκέντρωση στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων, την Πέμπτη 6 Μαΐου στις 10.30πμ.

Αποδίδουμε φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα της εργατικής τάξης, στη χώρα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο, που βρέθηκαν εκτεθειμένα στην πανδημία του κορονοΐου για τα κέρδη των λίγων.

Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσής μας σε κάθε χώρο δουλειάς, για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε όλες τις ανάγκες μας.

Οι εργαζόμενοι και οι λαοί ούτε μπορούμε, ούτε πρέπει να πληρώσουμε ξανά!

Ο δικός μας αγώνας για την επόμενη ημέρα αφορά την υγεία, τη ζωή, την καθημερινή μας επιβίωση.

Στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα βρίσκεται η ελπίδα!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ-ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ

ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 6/5 στις 10.30 π.μ στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίωνσυμμετέχει και καλεί στην Απεργία στις 6 Μαη μαζί με 11 συνδικαλιστικές οργανώσεις του Νομού.

Πανελλαδικά πάνω από 350 συνδικαλιστικές οργανώσεις – ετοιμάζονται να τιμήσουν τη φετινή Πρωτομαγιά με απεργία την Πέμπτη 6 Μάη.

Θα είναι η πρώτη μαζική απεργιακή απάντηση στις «ανατροπές του αιώνα» που δρομολογεί η κυβέρνηση στα Εργασιακά, με το νέο νομοσχέδιο-έκτρωμα που φέρνει.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση του 8ωρου και την καθιέρωση του 10ωρου, χωρίς μάλιστα πληρωμή για τις δύο επιπλέον ώρες. Το “προοδευτικό” αυτό μέτρο καταργεί ουσιαστικά το 8ωρο μετά από 101 χρόνια, που θεσμοθετήθηκε στη χώρα μας και 135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο! Απελευθερώνει τις υπερωρίες, απλήρωτες κι αυτές χωρίς καμία προσαύξηση, ξηλώνει ακόμα περισσότερο την αργία της Κυριακής. Δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να αποφασίζει τι ώρα θα πιάνει δουλειά ο εργαζόμενος, αν το ωράριό του θα είναι σπαστό ή ενιαίο, την αντικατάσταση των υπερωριών από ρεπό ή μειωμένο ωράριο όποτε ο εργοδότης το αποφασίζει.Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η ενίσχυση της τηλεργασίας που ουσιαστικά βάζει τον εργαζόμενο σε κατάσταση αναμονής 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και παράλληλα, αποθεώνει τις ατομικές συμβάσεις.

Ταυτόχρονα, μαζί με το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις ανατροπές στα εργασιακά, ολοκληρώνει τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και φέρνει νέο συνδικαλιστικό νόμο, ώστε να επιβάλει “σιγή νεκροταφείου” στους εργασιακούς χώρους! Ο νέος συνδικαλιστικός νόμος, προβλέπει ηλεκτρονικό φακέλωμα όσων συνδικαλίζονται, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες με δυνατότητα ουσιαστικά παρέμβασης της εργοδοσίας, χτυπά τη συλλογική συζήτηση, οργάνωση και δράση των εργαζομένων, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση, καθώς θα είναι ποινικώς κολάσιμη πράξη η περιφρούρηση των απεργιών, η ενημέρωση των εργαζομένων από τα σωματεία τους. Επίσης, διευκολύνει την απόλυση συνδικαλιστών και όσων συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις και προσπαθεί να βάλει νέα εμπόδια στην απεργία. Τέλος, προβλέπει αποζημίωση στον εργοδότη από τα σωματεία σε περίπτωση που το διεκδικήσει, εάν μια απεργία κριθεί παράνομη και καταχρηστική. Να σημειωθεί ότι με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο το 90% των απεργιών κρίνονται ως τέτοιες!

Η αθλιότητα που ζούμε δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Είναι επιλογή της μεγαλοεργοδοσίας, του κράτους της και των κυβερνήσεών του. Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να δουλεύουμε λιγότερο και να απολαμβάνουμε περισσότερα. Υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας με ικανοποιημένες όλες τις σύγχρονες ανάγκες μας! Αυτό όμως που μπαίνει εμπόδιο είναι η ακόρεστη δίψα των μεγάλων αφεντικών για ολοένα και περισσότερα κέρδη!

ΠΑΜΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ

Η ηγετική ομάδα της απομονωμένης ΓΣΕΕ,  αρνήθηκε την πρόταση Συνδικάτων και συνδικαλιστών από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, για κοινή μέρα εορτασμού την 6η Μάη και ευθυγραμμίστηκε με τη θέση του υπουργείου για μέρα «εορτασμού» την Τρίτη του Πάσχα, «κολλητά» δηλαδή με τις αργίες των ημερών.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη! Βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής! Πάμε κόντρα στα σχέδια της μεγαλοεργοδοσίας, της κυβέρνησης, του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ.Κόντρα στα σχέδια όλων αυτών που θέλουν να εκφυλλίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που φέτος έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα!

Ο μόνος δρόμος ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν κατακτήσεις, είναι η οργάνωση του αγώνα.

Προϋπόθεση για να αλλάξουμε αυτήν την κατάσταση είναι η οργάνωση όλων των εργαζόμενων μέσα στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία μας, είναι η πάλη και ο αγώνας με ταξικό προσανατολισμό, που στην προμετωπίδα του θα έχει τα δικά μας συμφέροντα, τις δικές μας ανάγκες! Αυτό είναι που φοβούνται γι’ αυτό παίρνουν τέτοια μέτρα!

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας,

ενάντια σε όλους εκείνους που αποφασίζουν για εμάς,

χωρίς εμάς.

Όλοι στην μάχη όλοι στον αγώνα.

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στις 6 του Μάη, στις 10.30π.μ. στην πλ. Δημοτικής Αγοράς

Πρωτομαγιά 2021 – Δίνουμε μαζική αγωνιστική απάντηση στην απεργιακή συγκέντρωση στις 6 Μαΐου, 10.30π.μ. στην πλ. Δημοτικής Αγοράς

Τα κέρδη τους – Οι νεκροί μας! Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής!

Η 1η του Μάη είναι μέρα-σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Η 1η του Μάη είναι μέρα απεργιακού αγώνα!

135 χρόνια μετά από την απεργία στο Σικάγο για το αιματοβαμμένο 8ωρο, η κυβέρνηση νομοθετεί το 10ωρο, τις απλήρωτες υπερωρίες, γενικεύει τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, καθιερώνει εξελιγμένες μορφές εκμετάλλευσης, όπως η τηλεργασία. Παράλληλα, επιβάλλει νέους περιορισμούς των συνδικαλιστικών ελευθεριών για να μην αντιδρούν, οργανώνονται και αντιστέκονται οι εργαζόμενοι.

Ο εκσυγχρονισμός που επικαλούνται σημαίνει εργασιακή ζούγκλα και σύγχρονη σκλαβιά. Οι “εξυπνάδες” ότι όλα θα γίνονται “μόνο αν το θέλει ο εργαζόμενος”, είναι παραμύθια για μικρά παιδιά, αφού όλοι γνωρίζουν ότι στον χώρο δουλειάς δεν κυριαρχεί η “ελεύθερη βούληση” του εργαζόμενου, αλλά ό,τι επιθυμούν οι εργοδότες.

Μέσω του λεγόμενου «Ταμείου Ανάκαμψη» δίνουν 72δις € ζεστό χρήμα στο μεγάλο κεφάλαιο και τις επιχειρήσεις. Την ίδια στιγμή συνεχίζουν την υποχρηματοδότηση για Παιδεία και Υγεία.

Παίρνουμε θέση στον αγώνα για να μη ζήσουμε εμείς και οι μαθητές μας χειρότερα από τις προηγούμενες γενιές.

ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, για ουσιαστικά μέτρα στήριξης των μαθητών μας, από τον πολύμηνο εγκλεισμό, που έχει τεράστιες συνέπειες στο γνωστικό, κοινωνικό και ψυχολογικό τομέα. Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά.

Μέσα σε αυτές τις σύνθετες και δύσκολες συνθήκες, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η 1η ΜΑΪΟΥ είναι μέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας. Τους νεκρούς του Σικάγο, της πρώτης Πρωτομαγιάς το 1924, τον Μάη του 36, τους 200 της Καισαριανής.

Αποδίδουμε φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα της εργατικής τάξης, στη χώρα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο, που βρέθηκαν εκτεθειμένα στην πανδημία του κορονοΐου για τα κέρδη των λίγων.

Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσής μας σε κάθε χώρο δουλειάς, για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε όλες τις ανάγκες μας.

Οι εργαζόμενοι και οι λαοί ούτε μπορούμε, ούτε πρέπει να πληρώσουμε ξανά!

Ο δικός μας αγώνας για την επόμενη ημέρα αφορά την υγεία, τη ζωή, την καθημερινή μας επιβίωση.

Στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα βρίσκεται η ελπίδα!

ΚΚΕ (μ-λ)

ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ! 6 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

ΧΑΝΙΑ: ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10π.μ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να δώσουν μαζικά και αποφασιστικά τη μάχη της απεργίας στις 6 Μάη. Να ξεπεράσουν το φόβο και τις δυσκολίες που γεννά ο δύσκολος ταξικός συσχετισμός, το κλίμα καταστολής και η άθλια στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, και να διαδηλώσουν μαζικά για το δίκιο τους, για τη ζωή και το μέλλον τους.

Όσο δυνατοί και ακλόνητοι κι αν φαντάζουν το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του υπάλληλοι, τόσο τρέμουν το μαζικό λαϊκό και εργατικό ξέσπασμα και, όταν αυτό εκδηλώνεται, αναγκάζονται σε υποχωρήσεις. Το απέδειξαν οι δεκάδες χιλιάδες λαού που διαδήλωσαν ενάντια στην κρατική καταστολή, το αποδεικνύουν οι χιλιάδες φοιτητές που συνεχίζουν να διαδηλώνουν για την ανατροπή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.

Ο ταξικός, απεργιακός γιορτασμός
της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη
μπορεί και πρέπει να αποτελέσει συνέχεια και προχώρημα αυτών των αγώνων.

  • Να αποτελέσει βήμα κοινού αγώνα εργαζομένων, ανέργων, φοιτητών, μαθητών, νεολαίας και συνταξιούχων, ελλήνων και μεταναστών – της κοινωνικής πλειοψηφίας που στενάζει κάτω από την επέλαση του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος.
  • Να αποτελέσει σταθμό στον αγώνα για να μπει φραγμός στο αντεργατικό τερατούργημα που φέρνουν στη Βουλή, αλλά και το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα ακολουθήσει.
  • Να συμβάλει στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ταξικής γραμμής στα συνδικάτα, για την αναθέρμανση της εμπιστοσύνης των εργαζομένων στον συνδικαλισμό, για την ανασυγκρότηση του ταξικού, εργατικού κινήματος.

Στη φετινή Πρωτομαγιά το καθήκον του κοινού αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, του αγώνα για ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση της χώρας, ενάντια σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, πρέπει να ακουστεί δυνατά!

Το σύστημα και οι δυνάμεις του θα μετρήσουν πολύ καλά τη φετινή Πρωτομαγιά. Όπως μετρούν κάθε προσπάθεια της εργατικής τάξης να σηκώσει κεφάλι, να αντισταθεί στην επίθεση, να υπερασπιστεί και να διεκδικήσει τα δίκια της. Γιατί ξέρουν πως κάθε τέτοια προσπάθεια μπορεί να φέρει τους κολασμένους της γης πιο κοντά στο καθήκον που επίμονα υπενθυμίζει η Εργατική Πρωτομαγιά: την επαναστατική ανατροπή του καπιταλιστικού – ιμπεριαλιστικού συστήματος και την οικοδόμηση μιας άλλης κοινωνίας, λεύτερης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, μιας κοινωνίας σοσιαλιστικής.

Ταξική Πορεία

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021: 6 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ!

ΚΑΤΩ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

Με τα νέα αντεργατικά μέτρα η κυβέρνηση θέλει να μας γυρίσει αιώνες πίσω. Θέλουνε εργαζόμενους-εργαλεία, να δουλεύουνε όπως, όσο και όταν θέλει το κεφάλαιο, χωρίς κανένα δικαίωμα. Φορτώνουνε στις πλάτες μας ακόμα μια κρίση. Για εμάς, που παράγουμε τον κοινωνικό πλούτο, είναι οι θυσίες, και για το κεφάλαιο τα κέρδη. Της δικής μας τάξης είναι οι αβοήθητοι νεκροί της πανδημίας. Το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που ετοιμάζουν αποδεικνύει ότιη επόμενη μέρατης πανδημίας, η λεγόμενηεπιστροφή στην κανονικότηταθα σημάνει μεγαλύτερη εργασιακή βαρβαρότητα, βάθεμα του εργασιακού μεσαίωνα:

Καταργούνε το 5ήμερο-8ωρο, επιβάλλουνε την 10ωρη εργασία, με απλήρωτες υπερωρίες, για 7 μέρες τη βδομάδα. Αυξάνουνε τις νόμιμες υπερωρίες σε 150  (από 120 στις υπηρεσίες και 96 στη βιομηχανία). Καταργούν την κυριακάτικη αργία για ακόμη περισσότερους εργαζόμενους. Κάνουνε τη ζωή μας λάστιχο και τη δουλειά εξόντωση. Ρημάζουν τον ελεύθερο χρόνο μας. Λένε ότι τα μέτρα «δεν θα είναι υποχρεωτικά» και ότι είναι «προγραμματισμός του εργασιακού χρόνου». Δεν πείθουνε κανέναν! Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι είδους «συνεννόηση» γίνεται στους χώρους δουλειάς, υπό την απειλή της απόλυσης. Λένε με θράσος ότι «έτσι κι αλλιώς καταπατιέται το ωράριο», αυτοί οι ίδιοι που το καταπατούνε. ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.

Βγάζουνε το εργατικό κίνημα και τα μέσα πάλης του στην παρανομία. Απαγορεύουνε την απεργιακή περιφρούρηση. Βαφτίζουνε την απεργιακή συγκέντρωση «ψυχολογική βία» και ετοιμάζουνε διώξεις ενάντια στους εργατικούς αγώνες. Προετοιμάζονται, γιατί φοβούνται ότι θα αντιδράσουμε! Βάζουνε για τα καλά χέρι στα σωματεία μας, με το ηλεκτρονικό μητρώο-φακέλωμα, τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και το όριο 50%+1 για κήρυξη απεργίας. Όπως έκαναν και με τις διαδηλώσεις φέτος, θέλουνε όποιος σηκώνει κεφάλι να τον καταστέλλουν. Είδαμε τη «δημοκρατία» τους στο Πολυτεχνείο, στην επέτειο του Γρηγορόπουλου και στη Νέα Σμύρνη.  Φέρνουν νέο χτύπημα στις συλλογικές συμβάσεις. Δεν τους φτάνει που έχουν καταργήσει τις περισσότερες συμβάσεις, τώρα θέλουν να υπερισχύει η ατομική «συμφωνία» με τον εργοδότη από την κλαδική σύμβαση (όπου υπάρχει). Αλλά βάζουν και ως όρο στα σωματεία που διεκδικούν συλλογική σύμβαση, να έχουν αποδεχτεί την κρατική θηλιά του ηλεκτρονικού μητρώου.

Δεν παίρνουνε κανένα μέτρο προστασίας του εργαζόμενου από την πανδημία. Με  τα self-test κάνουνε τους εργαζόμενους υπεύθυνους για τη διάγνωση του ιού, και τους τιμωρούνε αν δεν τηρούνε τα μέτρα. Ενώ οι ίδιοι παραμένουνε ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ, χωρίς μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, χωρίς Μέσα Μεταφοράς, χωρίς νέες ΜΕΘ, χωρίς προσλήψεις στα νοσοκομεία. Χιλιάδες άνεργοι μαραζώνουνε χωρίς επίδομα στην εξαθλίωση. Χιλιάδες έχουνε μείνει χωρίς ασφάλιση. Και αυτοί προωθούν την ιδιωτική ασφάλιση, και φτιάχνουνε προγράμματα του ΟΑΕΔ με «μισθό» 200ευρώ το μήνα!

ΜΟΝΟ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Οι εργαζόμενοι μονάχα με έναν τρόπο μπορούμε να κερδίζουμε δικαιώματα και κατακτήσεις: με τον ταξικό αγώνα. Τους ταξικούς αγώνες γιορτάζουμε την Πρωτομαγιά. Τους εργάτες του Σικάγο, που 135 χρόνια πριν, οργανώθηκαν μέσα από τα σωματεία τους, έκαναν μαζική απεργία, και κατέκτησαν «8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ξεκούραση, 8 ώρες προσωπικό χρόνο». Τους εργάτες της Θεσσαλονίκης του Μάη του 1936, που κατέκτησαν την κοινωνική ασφάλιση. Τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Πρωτομαγιάς του 1944 στην Καισαριανή, που έπεσαν θυσία για τη Λευτεριά. Απέναντι στη σημερινή βαρβαρότητα, να οργανώσουμε τους αγώνες της δικής μας εποχής. Δεν θα ζήσουμε σαν σκλάβοι χωρίς δικαιώματα. Δεν θα γίνουμε κρέας στα κανόνια των ΝΑΤΟϊκών ιμπεριαλιστών φονιάδων. Μόνο μέσα από την οργάνωση και την πάλη ενάντια στους εκμεταλλευτές, μπορούμε να κατακτήσουμε τη ζωή και το μέλλον μας.

Να κάνουμε στην άκρη τους συμμάχους των εχθρών μας. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ είναι άφαντη ένα χρόνο τώρα από τα προβλήματα των εργαζόμενων. Όταν είδε ότι οι εργαζόμενοι άρχισαν να προετοιμάζονται για απεργία στις 6 Μάη, έβαλε αμέσως «απεργία χωρίς συγκεντρώσεις» την 4η Μάη, για να διασπάσει την πάλη. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ είναι σύμμαχος των εχθρών μας! Στην ανακοίνωση της λέει ότι ο νόμος «μπορεί να είναι και καλός»!

Να προσπεράσουμε το ΠΑΜΕ, που τόσο καιρό είχε σε «καραντίνα» και χωρίς συνελεύσεις τα σωματεία που ελέγχει. Περιορίστηκε σε κινητοποιήσεις «αντιπροσώπων», προτάσεις νόμων και «συμβολικές δράσεις», ενώ νομιμοποιεί την κρατική παρέμβαση στα σωματεία και συνεχίζει στην κατεύθυνση της διάσπασης του εργατικού κινήματος.

Να οργανώσουμε την απεργία της 6ης Μάη, με μαζικές απεργιακές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Να ζωντανέψουμε τα σωματεία μας και τις διαδικασίες τους και να πάρουμε αποφάσεις αγώνα. Για να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα. Για 5νθήμερο-8ώρο, υπερωρίες, κυριακάτικη αργία, ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα. Για συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς και εργασιακά δικαιώματα. Για επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις, για πλήρη ασφάλιση-περίθαλψη και μέτρα προστασίας. Για ελεύθερο, ανεξάρτητο συνδικαλισμό χωρίς κρατικό έλεγχο. Για το δικαίωμα των λαών στην Ειρήνη, ενάντια στον πολεμικό κίνδυνο.

ΚΕΕΡΦΑ Χανίων

Απεργούμε και διαδηλώνουμε για την Εργατική Πρωτομαγιά την Πέμπτη 6 Μάη, 10.30 πμ Πλατεία Αγοράς

– Κλείστε τα στρατόπεδα θανάτου – ανοίξτε τα σύνορα!

– Να τιμωρηθούν Χρυσοχοϊδης – Μηταράκης για τις δολοφονίες μεταναστών στα στρατόπεδα

– Άσυλο, στέγη, χαρτιά για όλους

– Εργάτες ενωμένοι – ποτέ νικημένοι

Στις 6 Μάη τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τιμούμε τους αγώνες των εργατών όλης της γης που έδωσαν το αίμα τους για να κατοχυρωθεί το 8ωρο, για να έχουν οι εργάτες δικαιώματα, για έναν καλύτερο κόσμο. Είναι η παγκόσμια μέρα των εργατών που γιορτάζεται με απεργίες και διαδηλώσεις σε όλον τον κόσμο και μας θυμίζει ότι τα συμφέροντα της εργατικής τάξης είναι ίδια ανεξάρτητα από το χρώμα, τη θρησκεία, το φύλο ή την καταγωγή.

Απεργούμε και διαδηλώνουμε μαζί με τα συνδικάτα, στα Χανιά στις 10.30πμ στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Ντόπιοι και μετανάστες θα είμαστε εκεί για να καταγγείλουμε τη ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί στο θάνατο πρόσφυγες και μετανάστες που κρατούνται φυλακισμένοι σε άθλιες συνθήκες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ο Μάκι Ντιαμπάτε, 44 ετών από την Γουϊνέα, και ο Ιμπραήμ Εργκούν, 24 ετών, από το Κουρδιστάν, άφησαν την τελευταία τους πνοή πριν λίγες μέρες στα στρατόπεδα – κολαστήρια της Κω και της Κορίνθου. Ο Μάκι Ντιαμπάτε, καλλιτέχνης μουσικός και πατέρας δύο παιδιών, πέθανε από αποφρακτικό ειλεό ενώ επί τρεις μέρες ούρλιαζε από τους πόνους, χωρίς να «συγκινήσει» τους σύγχρονους ανθρωποφύλακες. Ο Ιμπραήμ Εργκούν πέρασε θηλιά στο λαιμό του στη τουαλέτα και πέθανε αφού του ανακοίνωσαν ότι θα παρατείνονταν η κράτηση του και πέραν των 18 μηνών. Το «έγκλημα» του ήταν ότι ήθελε να περάσει στην Ευρώπη χωρίς χαρτιά κι έτσι βρέθηκε φυλακισμένος. Οι διορισμένοι διοικητές των σύγχρονων Νταχάου, οι αστυνομικοί που εμπλέκονται, πρέπει να λογοδοτήσουν για αυτές τις δολοφονίες. Και μαζί τους και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι, ο Μηταράκης, ο Χρυσοχοϊδης, η ρατσιστική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνολικά.

Απεργούμε και διαδηλώνουμε απαιτώντας να κλείσουν τα στρατόπεδα του θανάτου – κλειστά και «ανοιχτά» – και να ανοίξουν τα σύνορα. Να καταργηθεί η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ – Ελλάδας και Τουρκίας που οδηγεί σε πνιγμούς και παράνομες «επαναπροωθήσεις» στο Αιγαίο και τον φράχτη στον Έβρο. Οι κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Τουρκία ανταγωνίζονται για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στην περιοχή για τις ΑΟΖ και τα πετρέλαια, παίζοντας κυνικά παιχνίδια με τις ζωές χιλιάδων προσφύγων που προσπαθούν να σπάσουν τα σύνορα της Ευρώπης φρούριο.

Απεργούμε και διαδηλώνουμε στις 6 Μάη, για άσυλο, στέγη, χαρτιά, για όλους. Για να ζουν πρόσφυγες και μετανάστες με αξιοπρέπεια μέσα στις πόλεις μας, για να έχουν ΑΜΚΑ και πρόσβαση στην Υγεία και τα εμβόλια τώρα, για να μπουν τα προσφυγόπουλα και πάλι στα σχολεία. Για να μην γίνονται οι μετανάστες εργάτες θύματα άγριας εκμετάλλευσης από τα αφεντικά που δημιουργούν Μανωλάδες. Η κυβέρνηση της ΝΔ με το νομοσχέδιο του Χατζηδάκη επιδιώκει να τσακίσει τις εργατικές κατακτήσεις αιώνων, όπως το 8ωρο και τον συνδικαλισμό, να επιβάλει συνθήκες Μανωλάδας σε όλους τους εργάτες και τις εργάτριες.

Δεν θα την αφήσουμε! Όλες και όλοι μαζί ενωμένοι, με την οργανωμένη εργατική τάξη και τα συνδικάτα στο κέντρο, έχουμε τη δύναμη να τσακίσουμε το ρατσισμό που έρχεται από τα πάνω για να μας διασπάσει και να μας αποπροσανατολίσει. Να ανατρέψουμε τη μισητή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που οι θανατερές επιλογές της με την διαχείριση της πανδημίας απειλούν τις ζωές όλων μας. Και να ανοίξουμε την προοπτική για να απαλλαγούμε συνολικά από τη βαρβαρότητα του συστήματος που καθώς βυθίζεται στην χειρότερη κρίση του ξερνάει καθημερινά φτώχεια, ρατσισμό, πολέμους, σεξισμό και περιβαλλοντική καταστροφή.

Στις 6 Μάη θα δείξουμε τη δύναμή μας κάνοντας πράξη το σύνθημα «Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι»!

Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης 

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

• Κάτω τα χέρια από το 8ωρο και τα συνδικάτα μας

• Συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις

• Προσλήψεις-μονιμοποιήσεις συμβασιούχων

• Επίταξη ιδιωτικής Υγείας

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΪΟΥ, ΠΛ. ΑΓΟΡΑΣ, 10:30 Π.Μ

Στις 6 Μάη μας καλούν τα συνδικάτα σε απεργία, για τη φετινή πρωτομαγιά. Απεργούμε μαζικά και πλημυρίζουμε τους δρόμους σε όλες τις πόλεις. Δίνουμε μαζική εργατική απάντηση στην κυβέρνηση της δεξιάς και στέλνουμε μήνυμα αντίστασης και αγώνα, ότι όχι μόνο δεν θα περάσει καμία από τις επιθέσεις που προετοιμάζει ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του αλλά αντίθετα το εργατικό κίνημα θα τους ανατρέψει.

Έχουμε απέναντι μας μια κυβέρνηση που η εγκληματική της διαχείριση για την πανδημία έχει αφήσει μέχρι τώρα πάνω από 9000 νεκρούς από κορονοιό και πολλές ακόμη χιλιάδες από άλλες ασθένειες που δεν μπόρεσαν να βρουν την Υγεία τους στο διαλυμένο ΕΣΥ. Μια κυβέρνηση ου ένα χρόνο τώρα δεν έχει κάνει καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία. Που δεν έχει προχωρήσει στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών με αποτέλεσμα να πεθαίνουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ καθημερινά.

Που ένα χρόνο μετά ανοίγει τα σχολεία χωρίς να έχει πάρει κανένα μετρό για 15 μαθητές στις τάξεις για να γίνεται με ασφάλεια το μάθημα. Μια κυβέρνηση που ένα χρόνο μετά δεν έχει αυξήσει τα δρομολόγια και τον στόλο των ΜΜΜ για να μην συνωστίζονται οι εργαζόμενοι καθημερινά. Που έχει αφήσει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους χωρίς εισόδημα, ή στην καλύτερη των περιπτώσεων με 530 ευρώ, για να θρέψουν οι εργαζόμενοι τις οικογένειες τους. Που προχωρά στους δήμους, σε χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων, την ίδια ώρα που προσπαθεί να τα δώσει όλα στους ιδιώτες Το μόνο που έχει δώσει απλόχερα στους εργάτες εδώ και ένα χρόνο, είναι φτώχεια, ανεργία, ανώφελη καραντίνα με πρόστιμα, πολύ αστυνομία και θάνατο.

Αντίθετα έχει δώσει δεκάδες εκατομμύρια στους πλούσιους φίλους της. Στις αεροπορικές εταιρίες, στους καναλάρχες των ΜΜΕ, στους μεγαλοξενοδόχους, στους τραπεζίτες της τράπεζας Πειραιώς, σε κάθε αρπακτικό που μέσα στην πανδημία βλέπει τα κέρδη του να αυγατίζουν. Αυτή η κυβέρνηση έχει δώσει κάλυψη σε όλο το κύκλωμα των βιαστών σαν τον Λιγνάδη, έχει δώσει κάλυψη στα καθημερινά εγκλήματα που γίνονται σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η κυβέρνηση για να στηρίξει ακόμη περισσότερο τα αφεντικά, φέρνει τις επόμενες βδομάδες νομοσχέδιο στη βουλή που καταργεί ουσιαστικά το 8ωρο, επιτρέποντας στην εργοδοσία να απασχολεί τους εργαζόμενους έως 10 ώρες καθημερινά χωρίς επιπλέον αμοιβή. Και στο ίδιο νομοσχέδιο, προσπαθεί να τσακίσει το δικαίωμα στον συνδικαλισμό, το δικαίωμα στην απεργία, στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Οι εργαζόμενοι όλους τους τελευταίους μήνες δείξαμε τη δύναμη μας, τη διάθεσή μας να παλέψουμε και να νικήσουμε, παρά τις απαγορεύσεις και την πανδημία. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία βρέθηκαν δεκάδες στιγμές στην πρώτη γραμμή, στις πύλες των νοσοκομείων και στους δρόμους, διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα για την προστασία από την πανδημία. Οι εκπαιδευτικοί και οι φοιτητές ενάντια στις αντιδραστικές ρυθμίσεις της Κεραμέως για τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια. Οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό και οι εργάτες της Τέχνης με μεγάλες κινητοποιήσεις κέρδισαν επιδόματα για πολλούς περισσότερους από όσους θα ήθελε η κυβέρνηση να δώσει. Οι εργαζόμενοι του Άγιου Σάββα έδειξαν το πώς παλεύουμε ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να χτυπήσει τον συνδικαλισμό, απολύοντας τον πρόεδρο του σωματείου. Σε κάθε εργατικό χώρο μικρό η μεγάλο οι εργαζόμενοι αντέδρασαν, συγκρούστηκαν με την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης.

Κουρελιάσαμε δεκάδες φορές τις απαγορεύσεις του Χρυσοχοίδη, βγήκαμε χιλιάδες απεργοί στις 8 Μάρτη διαδηλώνοντας ενάντια στην κυβέρνηση και τους πλουσίους (εκ)βιαστές φίλους της, στο ελληνικό #metoo#. Διαδηλώσαμε μαζικά στις 20 Μάρτη ενάντια στον ρατσισμό της ΝΔ για αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Δείξαμε μαζικά τη δύναμη του αντιφασιστικού κινήματος στις 7 Οκτώβρη στο εφετείο στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Από όλες αυτές οι μάχες, εργαζόμενοι και νεολαίοι θα βρεθούμε μαζικά στο δρόμο στις 6 Μάη, στην απεργία για την πρωτομαγιά που μας καλούν η ΑΔΕΔΥ, δεκάδες ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και συνδικάτα. Προσπερνάμε την κυβέρνηση που ορίζει την αργία της Πρωτομαγιάς στις 4 Μάη και την ηγεσία της ΓΣΕΕ που της κάνει τις πλάτες και απεργούμε μαζικά στις 6 Μάη. Να ενώσουμε όλοι μαζί τα ρυάκια της αντίστασης με ένα μαζικό ορμητικό ποτάμι που δεν θα τους αφήσει καν τα περιθώρια να καταθέσουν το νόμο έκτρωμα που ετοιμάζει ο Χατζηδάκης αλλά πολύ περισσότερο, θα παρασύρει την κυβέρνηση του Μητσοτάκη και θα την στείλει εκεί που έχουμε στείλει όλες τις κυβερνήσεις της δεξιάς τις τελευταίες δεκαετίες, στα σκουπίδια.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ