14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Πλήθος συλληπητήριων ανακοινώσεων για τον Ιωάννη Κλωνιζάκη

Ημερομηνία:

Συνεχίζουν και σήμερα να καταφθάνουν συλληπητήριες ανακοινώσεις για τον θάνατο του Ιωάννη Κλωνιζάκη. Μεταξύ άλλων ανακοινώσεις έδωσαν στη δημοσιότητα To Ποτάμι Χανίων, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Χανίων, η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χανίων, o Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης και ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου.

“Το Ποτάμι” Χανίων

Το Ποτάμι Χανίων εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του μεγάλου Έλληνα Δημοκράτη και Αγωνιστή Ιωάννη Κλωνιζάκη. Οι αγώνες του για την Δημοκρατία, η Αντιδικτατορική του στάση και η προσφορά του στην πολιτική ζωή του τόπου αποτελούν πρότυπο για τις επόμενες γενιές.

Ανεξάρτητοι Έλληνες Χανίων

Τα θερμά μας συλληπητήρια εκφράζουμε στην οικογένεια του ηρωΐκού αγωνιστή της Δημοκρατίας αείμνηστου Ιωάννη Κλωνιζάκη που σήμερα συνοδεύουμε στην ύστατη κατοικία του.

Ο εκλιπών διετέλεσε Δήμαρχος Χανίων καθώς και Αντινομάρχης και Νομαρχιακός Σύμβουλος .

Θα μείνει στη μνήμη μας γιά το ήθος του , γιά τούς αγώνες του γιά την πατρίδα καθώς και γιά την συνεισφορά του στα κοινά των Χανίων.

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χανίων

H Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Χανίων με θλίψη πληροφορήθηκε το θάνατο του Γιάννη Κλωνιζακη, αγωνιστή της Δημοκρατίας, ο όποιος είχε διατελέσει Δήμαρχος Χανίων, δημοτικός και νομαρχιακός σύμβουλος.Υπηρξε μέχρι το τέλος της ζωής του ενεργός πολίτης αγωνιζόμενος πάντοτε στους κόλπους της Δημοκρατικής παράταξης.

Ο Γιάννης Κλωνιζακης, έχει συνδέσει το όνομα του με τον αντιδικτατορικό αγώνα συμμετέχοντας ενεργά στο πλευρό του ηρωικού Αλέκου Παναγουλη.

Για την δράση του φυλακίστηκε, βασανίστηκε σκληρά και αποφυλακίστηκε το 1973.

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΧΑΝΙΩΝ εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στα μέλη της οικογενείας του.

Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων μόλις πληροφορήθηκαν το θάνατο του πρώην Δημάρχου Χανίων και Αγωνιστή της Δημοκρατίας Γιάννη Κλωνιζάκη αποφάσισαν τα παρακάτω:

"google ad"

1) Να αναβάλλει τη συνεδρίαση της 15/4/2015 του Δημοτικού Συμβουλίου για αύριο Πέμπτη 16/4/2015 και ώρα 15:30 προκειμένου να παρευρεθούν τα μέλη του  Δημοτικού Συμβουλίου στην εξόδιο ακολουθία.

2) Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στη σύζυγο του, στα παιδιά του και στους οικείους του.

3) Να γίνει η κηδεία του εκλιπόντος “Τιμής Ένεκεν” με Δημοτική Δαπάνη.

4) Να δημοσιευθεί το παρόν στο τοπικό τύπο.

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τον Γιάννη Κλωνιζάκη, μια ξεχωριστή προσωπικότητα με πολυσήμαντη παρουσία και προσφορά στον τόπο μας. Η αγωνιστική δράση του στο πλευρό του Αλέκου Παναγούλη και η συνακόλουθη πολύχρονη φυλάκισή του από το δικτατορικό καθεστώς, στα χρόνια 1968-1973, κατέδειξαν την ανδρεία και τη δημοκρατική του συνείδηση.

Συνάμα, με τη συμμετοχή του, μεταπολιτευτικά, στη δημόσια ζωή, ως Δήμαρχος και  Αντινομάρχης Χανίων, συνέβαλε στην πρόοδο και την ανάπτυξη της Κρήτης, σε ιδιαίτερα κρίσιμες  περιόδους.
Ο Γιάννης Κλωνιζάκης υπηρέτησε αρχές και αξίες που τον καταξίωσαν στην κοινωνία. Η αντιστασιακή του δράση, η συνέπεια και το σπάνιο ήθος του, θα αποτελούν ένα φωτεινό παράδειγμα υπεύθυνου πολίτη  και ακέραιου ανθρώπου στους μελλοντικούς καιρούς

Πρυτανεία Πολυτεχνείου Κρήτης

Με την αναγγελία του θανάτου του κ. Ιωάννη Κλωνιζάκη, διατελέσαντος δημάρχου Χανίων και διατελέσαντα μέλους της πρώτης Διοικούσας Επιτροπής του Πολυτεχνείου Κρήτης, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήριά μας στα μέλη της οικογένειάς του και στους οικείους του.

Ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης

Βασίλειος Β. Διγαλάκης

Οι Αναπληρωτές Πρύτανη

Νικόλαος Π. Νικολαΐδης

Γεώργιος Ε. Σταυρουλάκης

Έλια Ε. Ψυλλάκη

Βασίλης Κεγκέρογλου

Ο Γιάννης Κλωνιζάκης, μια σημαντική προσωπικότητα, από όποια θέση και αν βρέθηκε, υπηρετούσε πάντοτε το Κοινό συμφέρον, με ήθος και συνέπεια.

Τόσο με τη δράση του στο πλευρό του Αλέκου Παναγούλη, μέσα από την οποία αναδείχθηκε ως μια από τις σπουδαίες μορφές στη δικτατορική περίοδο, όσο και με την παρουσία του στη Δημόσια ζωή, ως Δήμαρχος και μετέπειτα αντινομάρχης Χανίων, κατέδειξε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αγωνιζόμαστε για τη Δημοκρατία και τον τόπο μας.

Στην οικογένεια του εκλιπόντος εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...