Πλήθος συλληπητήριων μηνυμάτων για τον θάνατο του Γιώργου Πιτσιτάκη

Κανένα σχόλιο

Ο εκπαιδευτικός, αρθρογράφος, συγγραφέας μα πάνω απ’ όλα ενεργός πολίτης Γιώργος Πιτσιτάκης έφυγε από τη ζωή σπέρνωντας τη θλίψη στα Χανια. Πλήθος τα συλληπητήρια μηνύματα από φορείς και αρχές του νομού.

Παραθέτουμε αυτα τα οποία έχουν φτάσει στην εφημερίδα μας εκφράζοντας ταυτόχρονα τα συλληπητήριά μας στην οικογένειά του:

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Χανίων, Π. Σημανδηράκη

"Sponsored links"

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, αναφορικά με την απώλεια του εκπαιδευτικού Γιώργου Πιτσιτάκη, επισημαίνει:

“Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του εκπαιδευτικού, ερευνητή και συγγραφέα, Γιώργου Πιτσιτάκη.
Ο Γιώργος Πιτσιτάκης, υπήρξε ένας άνθρωπος αφοσιωμένος στην πνευματική ζωή του τόπου μας, που αφήνει πίσω του σπουδαία παρακαταθήκη. Παράλληλα,δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται για τα κοινωνικά και ατομικά δικαιώματααλλά καιγια τη διαφύλαξη και την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας.

Εκ μέρους του Δήμου Χανίων και του Δημοτικού Συμβουλίουεκφράζω στους οικείους του τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια”.

Η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων

Η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων με θλίψη αποχαιρετάει το Γιώργο Πιτσιτάκη, τον ενεργό πολίτη, δάσκαλο, ιστορικό ερευνητή και συγγραφέα με τον οποίο είχαμε την τύχη να βρεθούμε σε κοινούς δρόμους και αγώνες.

Ο Γιώργος Πιτσιτάκης εκτός ως δάσκαλος, διευθυντής σχολείου με ιδιαίτερη ευαισθησία σε πολιτιστικά ζητήματα πρωτοστάτησε και στη διοργάνωση θεατρικών παραστάσεων κι εβδομάδων θεάτρου στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Παράλληλα, για σειρά ετών υπήρξε υπεύθυνος της έκδοσης του περιοδικού «Χανιωτάκια», μέσα από τις σελίδες του οποίου ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Χανίων, δίνει την ευκαιρία σε παιδιά από όλα τα σχολεία του νομού Χανίων να εκφραστούν, να γράψουν, να ζωγραφίσουν, να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.

Ως πολιτικοποιημένο πρόσωπο, υπήρξε ο πρώτος ανεξάρτητος εκλεγμένος αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα Χανιά, σπάζοντας για πρώτη φορά την απόλυτη κυριαρχία του τότε δικομματισμού στα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών.

Ενεργός πολίτης που συμμετείχε στην Ανοιχτή Συνέλευση Πολιτών της Νέας Χώρας, της γειτονιάς του, έδωσε μάχες για την προστασία των ακτών κι ιδιαίτερα της παραλίας της Νέας Χώρας και για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων, με κορυφαίο παράδειγμα την αποτροπή τσιμεντοποίησης και ανέγερσης πολυκατοικιών σε έναν από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους στη Νέα Χώρα, το οικόπεδο του πρώην εργοστασίου της ΑΒΕΑ. Η ερευνητική του δουλειά για την τεκμηρίωση της αναγκαιότητας του χώρου πρασίνου συνέβαλε καθοριστικά.

"Sponsored links"

Συναντηθήκαμε ακόμη μαζί του στις κινητοποιήσεις για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης και τσιμεντοποίησης της δημόσιας έκτασης και της παραλίας των Αγίων Αποστόλων δίπλα στα Χανιά. Πετύχαμε έτσι, με την κινητοποίηση και τις υπογραφές 11.500 πολιτών να διατηρήσουμε ένα χώρο πρασίνου, μια δασική και αρχαιολογική έκταση, ένα χώρο αναψυχής κι ελεύθερης (χωρίς εισιτήρια) κολύμβησης δίπλα στο οικιστικό συγκρότημα των Χανίων, πολύτιμο στολίδι και ανάσα για τους πολίτες και τους επισκέπτες των Χανίων.

Στο ερευνητικό του έργο περιλαμβάνεται και η δημιουργία ντοκιμαντέρ για τις παλιές Παιδικές Εξοχές (κατασκηνώσεις) στους Αγίους Αποστόλους που σήμερα στέκουν ερειπωμένες, το οποίο δυστυχώς δεν πρόλαβε να δει ολοκληρωμένο, καθώς δεν έχει τελειώσει το μοντάζ. Μαζί με μας υποστήριξε ενεργά και με αρθρογραφία τη δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα κτήρια αυτά που στέκουν ερειπωμένα για δεκαετίες, πιστός σε αυτό που έγραφε ο δάσκαλος Μάνος Μασούρης που πρωταγωνίστησε στη δημιουργία των Παιδικών Εξοχών στο ημερολόγιό του «Για τα παιδιά όλα γίνηκαν και στα παιδιά ανήκουν».

Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνεται η συμμετοχή του στην έκδοση για την Ιστορία της συνοικίας της Νέας Χώρας αλλά και η πρόσφατη έκδοση σε βιβλίο από την εφημερίδα «Χανιώτικα νέα» της έρευνάς του για την παρουσία στην Κρήτη του μεγάλου Έλληνα παιδαγωγού, κοινωνικού αγωνιστή και αντιστασιακού κατά των Ναζί Δημήτρη Γληνού.

Ο Γιώργος Πιτσιτάκης άφησε το στίγμα του στους αγώνες και την Ιστορία της πόλης.

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ

Ο Γιώργος Πιτσιτάκης ήταν συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Συνέβαλε στο κίνημα του κλάδου του και στους αγώνες του λαού των Χανίων. Άφησε πίσω του συγγραφικό έργο με το οποίο ανέδειξε τους αγώνες του λαού μας και την ιστορία του τόπου μας.

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.

Η Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος

Η δημοτική κίνηση Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος αποχαιρετά με οδύνη τον συναγωνιστή Γιώργο Πιτσιτάκη. Συνταξιούχος δάσκαλος, συγγραφέας και αγωνιστής, πρωτοπόρος στη συμμετοχική δημοκρατική παρέμβαση, υπερασπίστηκε την ποιότητα της καθημερινότητας του κοινωνικού συνόλου, όπως το παραλιακό μέτωπο της Νέας Χώρας, τη διεκδίκηση του οικοπέδου της ΑΒΕΑ, του πάρκου των Αγίων Αποστόλων και του στρατοπέδου Μαρκοπούλου.

Είμαστε σίγουροι, Γιώργο, πως η συντροφιά της αλμύρας και της άμμου της παραλίας της Νέας Χώρας, που τόσο αγάπησες, θα συνοδεύουν το αιώνιο ταξίδι σου.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live