14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Πλεύρης: Πάνω από 15.000 κρούσματα σήμερα – Πιθανή η επιβολή των μέτρων νωρίτερα

Ημερομηνία:

Σοκαριστικό αριθμό κρουσμάτων αναμένεται να ανακοινώσει το απόγευμα της Τρίτης ο ΕΟΔΥ, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο Θάνος Πλεύρης.

Όπως είπε ο Υπουργός Υγείας, “αυτή τη στιγμή επειδή επικρατεί η Όμικρον πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και να μην είμαστε σε πανικό για τους αριθμούς που θα δούμε. Σήμερα είμαστε άνω τω 15.000 που σημαίνει ότι θα έχουμε κρούσματα περισσότερα από κάθε άλλη φορά σε πολλές χιλιάδες τεστ. Η Όμικρον έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα αν και έχει πιο ήπια συμπτώματα”.

Από εκεί και πέρα, ο Θάνος Πλεύρης γνωστοποίησε πως την Τετάρτη θα υπάρχει νέα σύσκεψη των ειδικών, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα, αλλά και επιβολή των μέτρων που λήφθηκαν πρόσφατα νωρίτερα από τις 3 Γενάρη: “Αύριο θα συγκληθεί εκ νέου η επιτροπή για να αποτιμήσει τη νέα άνοδο των κρουσμάτων για να δούμε αν θα έρθουν νωρίτερα τα μέτρα. Είναι όλα ανοιχτά για επαναξιολόγηση με βάση την πορεία της πανδημίας. Ο σημερινός αριθμός των κρουσμάτων θα επηρεάσει τις αποφάσεις μας”.

Εν συνεχεία, ο υπουργός Υγείας, αφού άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν τα μέτρα νωρίτερα, έκανε έκκληση στους νέους να μην έρθουν σε επαφή με ηλικιωμένους σε περίπτωση που έχουν εκτεθεί στον κορονοϊό ή έχουν συμπτώματα:

“Υπάρχουν πολύ μεγάλες δυσκολίες να ελέγξεις τον κόσμο. Αν χρειαστεί, που είναι πιθανό, τα μέτρα θα έρθουν νωρίτερα. Το κρίσιμο για εμάς, όμως, που θέλουμε να ακούσουν οι πολίτες είναι ότι επειδή ο νέος κόσμος νοσεί, στο τραπέζι 1η Ιανουαρίου, σε περίπτωση που οι έφηβοι, τα παιδιά και οι ηλικίες ως 30-35 ετών που αισθάνονται πως έχουν εκτεθεί, να μην έρθουν σε επαφή με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους.

Το ένα, λοιπόν, είναι να μεταφερθούν τα μέτρα αν χρειαστεί, πράγμα που θα μας πει η επιτροπή αύριο και δεύτερον να πείσουμε τον κόσμο να μην υπάρχει επαφή με άτομα που είναι στην τρίτη ηλικία. Μας ανησυχούν οι οικογενειακές συγκεντρώσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες. Γι’ αυτό, όποιος αισθάνεται πως έχει κάποιο σύμπτωμα, ή ακόμα κι αν δεν έχει σύμπτωμα αλλά έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα να αποφύγει τις επαφές και να μην εκθέσει σε κίνδυνο, ειδικά τους ηλικιωμένους”.

Παράλληλα, ο Θάνος Πλεύρης τόνισε πως “στα διαπιστωμένα κρούσματα της Όμικρον δεν έχει χρειαστεί σε κανένα ούτε απλή νοσηλεία παρά μόνο σε δύο περιπτώσεις που ήταν προληπτικά γιατί δεν ξέραμε τα χαρακτηριστικά της Όμικρον. Η νέα παραλλαγή δεν παράγει βαριά νοσηλεία όπως η Δέλτα”.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ