Πλεύση Ελευθερίας: Με βαρύτατες κατηγορίες για τη Zωή Κωνσταντοπούλου ανεξαρτητοποιήθηκε η Aρετή Παπαϊωάννου, μητέρα του Μιχάλη Χουρδάκη

Με βαρύτατες κατηγορίες για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου αποχωρεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Πλεύση Ελευθερίας η Αρετή Παπαϊωάννου, μητέρα του αποπεμφθέντα βουλευτή Μιχάλη Χουρδάκη.

Η κ. Παπαϊωάννου με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα αναφέρει ότι η ανεξαρτητοποίση της είναι «μονόδρομος» και ότι η αποχώρησή της έρχεται ως «αυτόθροη συνέπεια της απαξιωτικής συμπεριφοράς, κατά τις τελευταίες εβδομάδες, της επικεφαλής της ΚΟ -και ορισμένων μελών αυτής- προς το πρόσωπό» της, έπειτα κυρίως από την αποπομπή του γιου της Μιχάλη Χουρδάκη, «με μοναδική αιτία τη συγγενική σχέση».

Στην επιστολή της προς τον κ. Τασούλα αναφέρεται σε όσα ακολούθησαν της άρνησής της να υπογράψει την ανακοίνωση που εξέδωσε η Πλεύση Ελευθερίας για τον γιο της Μιχάλη Χουρδάκη«Μετά την άρνησή μου να υπογράψω την ανακοίνωση της 18ης Οκτωβρίου 2023, με το περιεχόμενο της οπαίας εξαρχής διαφώνησα, ουσιαστικά και πολιτικά, και παρ΄ όλες τις επίμονες προσπάθειές μου προς τις δύο πλευρές για νηφαλιότητα και σύγκλιση, έκτοτε στοχοποιήθηκα και ετέθησαν σε «αναστολή», με την επαναλαμβανόμενη αντικατάστασή μου από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές και την απομόνωσή μου -προσωπική και πολιτική από τις κομματικές εργασίες», αναφέρει επί λέξει.

Η κ. Παπαϊωάννου αναφέρεται ακόμη στην «απαίτηση» της Ζωής Κωνσταντοπούλου να της προ-απευθύνει «δήλωση», ότι θα παραδώσει την έδρα, όποτε της ζητηθεί, η οποία -όπως υπογραμμίζει- είναι σαφές ότι θα τελούσε υπό την αυτονόητη αντίστοιχη ηθική δέσμευσή της ότι θα σέβεται την προσωπικότητά της.

Η Πλεύση Ελευθερίας αριθμεί πλέον 6 βουλευτές, μετά τις αποχωρήσεις του Μιχάλη Χουρδάκη και της Αρετής Παπαϊωάννου.