17.8 C
Chania
Wednesday, November 29, 2023

ΠοδηΛάτρεις για κυκλοφοριακό: “Εν όψη Δημοτικών εκλογών… Δεν χρειαζόμαστε μπακογιάννηδες στα Χανιά”

Ημερομηνία:

Με ένα σύντομο κείμενο – παρέμβαση η συλλογικότητα “ΠοδηΛάτρεις” καλεί τους υποψήφιους δήμαρχους να πάρουν θέση σε σχέση με το κυκλοφοριακό και τους σχεδιασμούς τους

Το μακρινό 2004 ο τότε αντιδήμαρχος έβγαζε λόγο μπροστά στις κάμερες στην πλατεία Αγοράς για την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο. Πίσω του υπήρχε το ίδιο κυκλοφοριακό κομφούζιο που υπάρχει και σήμερα στα Χανιά. Ακριβώς το ίδιο!

19 χρόνια πέρασαν, τόσοι δήμαρχοι άλλαξαν, τόσες υποσχέσεις ακούστηκαν αλλά το κυκλοφοριακό στα Χανιά παραμένει άλυτο. Και θα παραμένει άλυτο όσο πρώτον: η χρήση του ΙΧ συνεχίζει να αποτελεί την αναγκαστική επιλογή μετάβασης για πολλούς συμπολίτες μας και δεύτερον οι Χανιώτες δήμαρχοι διακατέχονται από ατολμία να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα δραστικά (όπως προσπαθούν να κάνουν εδώ και χρόνια οι δύο γειτονικές πόλεις μας (Ρέθυμνο-Ηράκλειο), κάποιες πόλεις παραδείγματα στην υπόλοιπη χώρα (Λάρισα, Τρίκαλα κλπ) και εκατοντάδες πόλεις στην Ευρώπη).

Ας δηλώσουν ξεκάθαρα λοιπόν οι τέσσερις υποψήφιοι για δήμαρχοι Χανίων τί θέση έχουν για τα ΙΧ στην πόλη: Πάρκινγκ και ΙΧ παντού στο κέντρο και στις τάφρους ή περιορισμός της στάθμευσης και της κυκλοφορίας, φαρδιά πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομοι; Μποτιλιάρισμα και καυσαέρια ή χαμηλός θόρυβος και καθαρή ατμόσφαιρα; Εκνευρισμός και κίνδυνοι ατυχημάτων ή χαμηλές ταχύτητες των μηχανοκίνητων οχημάτων και έλλειψη άγχους για πεζούς, γονείς, επισκέπτες; Και τα δύο δεν γίνονται. Δεν γίνεται και θέσεις στάθμευσης και ΙΧ στο κέντρο και πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομοι, οδική ασφάλεια.

Πείτε δημόσια ξεκάθαρα την άποψη σας χωρίς να χαϊδεύετε αυτιά. Και ό,τι εξαγγείλετε, κάντε το υπεύθυνα. Με την μελέτη, τον χρονοπρογραμματισμό και την κοστολόγηση τους.

Κατανοούμε ότι η γραφειοκρατία στην χώρα και η αμετροέπεια της κεντρικής διοίκησης συχνά ανατρέπει σχεδιασμούς και πλάνα. Αυτό όμως ισχύει για όλους τους ελληνικούς δήμους – πώς τα κατάφεραν Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Πάτρα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Κομοτηνή;

Δεσμευτείτε ότι αν δεν πετύχετε τα σχέδια σας θα ονοματίσετε ποιες υπηρεσίες, ποιοί υπουργοί είπαν και ξείπαν και παραιτηθείτε αφού δεν σας αφήνουν να κάνετε την δουλειά σας. Όχι άλλες κούφιες εξαγγελίες για ενέργειες που δεν έχετε καν μελετήσει.

Δεν χρειαζόμαστε μπακογιάννηδες στα Χανιά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ