20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ποδηλατοδρομία μαθητών του Πλατανιά για την οδική ασφάλεια

Ημερομηνία:

Ποδηλατοδρομία με οικολογικά μηνύματα και μηνύματα ασφαλούς οδήγησης θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν αύριο Τετάρτη 14 Οκτωβρίου οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης των δημοτικών σχολείων Βουκολιών, Ταυρωνίτη και Κολυμβαρίου του Δήμου Πλατανιά.

Την διεξαγωγή της οικολογικής και ασφαλούς ποδηλατικής διαδρομής, όπως ονομάζεται, οργανώνουν ο Δήμος και το Εργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα οδικής ασφάλειας και βιώσιμης κινητικότητας, των μικρών μαθητών, που υλοποιούνται μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και με την υποστήριξη του ερευνητικού προγράμματος «Horizon 2020», της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η ποδηλατοδρομία, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν γονείς των παιδιών και εκπαιδευτικοί, θα έχει κοινή αφετηρία και σημείο τερματισμού το θεματικό πάρκο πρόληψης τροχαίων δυστυχημάτων «Χρήστος Πολέντας», στην περιοχή Νερατζιά του Δήμου Πλατανιά, ενώ η ώρα εκκίνησης και η πορεία που θα ακολουθήσει κάθε σχολεία θα είναι διαφορετική.

Το κάθε δημοτικό σχολείο θα κάνει την ποδηλατική διαδρομή ξεχωριστά και σε διαφορετική ώρα ως ακολούθως:

Α)Δημοτικό Ταυρωνίτη:

9:00π.μ ΈΝΑΡΞΗ διαδρομής- 9:45π.μ. ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ Πάρκο “Χρήστος Πολεντάς”. Απονομή μεταλλίων-συμμετοχή- ενημέρωση για θέματα βιώσιμης και οδικής ασφάλειας -Επιστροφή.

Β)Δημοτικό Κολυμπαρίου:

10:00 π.μ ΈΝΑΡΞΗ διαδρομής- 10:45π.μ. ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ Πάρκο “Χρήστος Πολέντας”. Απονομή μεταλλίων-συμμετοχή- ενημέρωση για θέματα βιώσιμης και οδικής ασφάλειας -Επιστροφή

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν λόγω Covid-19 αλλά και για την ασφάλεια των μικρών ποδηλατών, η διαδρομή θα γίνει με συνοδεία της Αστυνομίας και τη διαρκή παρουσία του Σώματος Εθελοντών «Σαμαρειτών», του Ερυθρού Σταυρού Κισσάμου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «μέσω της διαδρομής αυτής οι μαθητές καλούνται να εφαρμόσουν τους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής αλλά και τα μέτρα ασφάλειας, καθώς και τον εξοπλισμό τον οποίο πρέπει να φέρει τόσο ο ποδηλάτης, όσο και το ποδήλατο».

«Στόχος και όραμα του Δήμου Πλατανιά είναι να συμβάλλει στην αλλαγή οδικής συμπεριφοράς, την ενίσχυση της ικανότητας των νεότερων γενεών, να μετακινούνται με ασφάλεια και να χρησιμοποιούν βιώσιμα μέσα μεταφοράς» επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...