17.8 C
Chania
Wednesday, November 29, 2023

Πολάκης για το λουκέτα στα ΕΛΤΑ Καντάνου και Μουρνιών

Ημερομηνία:

Ο Βουλευτής Χανίων με το ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Παύλος Πολάκης, μετά την απόφαση της Διοίκησης των ΕΛΤΑ για το κλείσιμο δύο υποκαταστημάτων στο νομό Χανίων προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Θα μπορούσα να πω ότι με έκπληξη ενημερώθηκα για την απόφαση της Κυβέρνησης, διά της Διοίκησης των ΕΛΤΑ, για το κλείσιμο των υποκαταστημάτων τους στην Κάντανο και στις Μουρνιές. Δυστυχώς, όμως, τίποτα πια δεν με εκπλήσσει με τις αποφάσεις της παρούσας κυβέρνησης αφού πλέον είναι ξεκάθαρο ότι πορεύεται σταθερά προσηλωμένη σε ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και τις συνέπειες που μπορεί να έχουν τέτοιες ζημιογόνες για τους πολίτες αποφάσεις.

Είναι βέβαιο πως όταν κλείνει μια δημόσια υπηρεσία που εξυπηρετεί μια ευρύτατη περιοχή, όχι μόνο δυσκολεύει ή και σε κάποιες περιπτώσεις οδηγεί σε αδιέξοδο τους εξυπηρετούμενους της, αλλά ταυτόχρονα συμβάλλει και στην ερημοποίηση της περιοχής.

Θέλω να διαβεβαιώσω τους κατοίκους των Μουρνιών και της Καντάνου, αλλά και κάθε κάτοικο του Νομού, πως στέκομαι και θα στέκομαι με όλες μου τις δυνάμεις απέναντι σε κάθε απόφαση που δυσκολεύει την καθημερινότητα του και η οποία στρέφεται ενάντια στην ανάπτυξη κάθε γωνιάς του τόπου μας.

Άμεσα, στις αρχές της επόμενης βδομάδας, καταθέτω στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό, προκειμένου να ζητήσω την ανάκληση της απαράδεκτης αυτής απόφασης, ζητώντας ταυτόχρονα ενημέρωση για τον τρόπο με τον οποίο αξιοποιήθηκε η γενναία κρατική επιχορήγηση που έλαβαν από το Ελληνικό Κράτος τα ΕΛΤΑ για την ανάπτυξη τους, όταν αυτό που τελικά βλέπουμε είναι η περαιτέρω υποβάθμιση τους.

Υ.Γ. Η αφωνία των τοπικών Βουλευτών της Ν.Δ. έρχεται σε πλήρη αντίθεση όχι μόνο με το μέγεθος του προβλήματος, αλλά και με τον ζήλο που επέδειξαν (όχι όλοι) , να διορίσουν με συμβάσεις και αναξιοκρατικά, υπαλλήλους στα ΕΛΤΑ με αντάλλαγμα την στήριξη τους στις εκλογές κατά την πάγια πελατειακή τους τακτική.»

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πόλεμος στη Γάζα: Ο εφιάλτης των ομήρων της Χαμάς – «Πέρασαν από τον παράδεισο στην κόλαση σε μια ώρα»

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν ως όμηροι της Χαμάς περιγράφουν όσοι...