Πολάκης για Novartis: Για ποιο λόγο το Δημόσιο δεν δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής σε βάρος του κ. Α. Λοβέρδου στην ως άνω ποινική υπόθεση;

Κανένα σχόλιο

Ερώτηση προς κ.κ. Υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας κατέθεσαν 42 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με πρωτοβουλία του Π. Πολάκη σχετικά με τη μη δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής (πλέον για την υποστήριξη της κατηγορίας) εκ μέρους του Δημοσίου στην ποινική υπόθεση του κ. Α. Λοβέρδου, για το σκάνδαλο Novartis.

Αφορμή υπήρξε η απαλλακτική πρόταση που υπέβαλε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Μαρία Κάψου προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών για τον κ. Λοβέρδο, σχετικά με τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί στην υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η συγκεκριμένη απαλλακτική πρόταση στηρίζεται σε πρόδηλα νομικά και ουσιαστικά σφάλματα, παραλείψεις και ασάφειες, αβάσιμους και καινοφανείς συλλογισμούς, παραποίηση εγγράφων και εσφαλμένη εφαρμογή και ερμηνεία του νόμου.

"Sponsored links"

Μαζί με την ερώτηση κατατέθηκε και σχετικό επισυναπτόμενο έγγραφο με το οποίο αποδεικνύονται πλήρως όλα τα παραπάνω.

Τα ως άνω κατατέθηκαν στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών για να συσχετιστούν με την ποινική δικογραφία του Α. Λοβέρδου και ακολούθως γνωστοποιήθηκαν και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Όπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας: «εμείς θα σας πάμε μέχρι τέλους… η Δικαιοσύνη θα επιστρέψει».

Ολόκληρο το κειμενο της ερώτησης:

Ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας

Θέμα: «Δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής (πλέον για την υποστήριξη της κατηγορίας) στην ποινική υπόθεση του κ. Α. Λοβέρδου σχετικά με την υπόθεση Novartis»

Το σκάνδαλο Novartis με βάση και το πρόσφατο βούλευμα του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου είναι απολύτως υπαρκτό και ως τέτοιο αποτελεί υπόθεση ιδιαίτερου δημόσιου ενδιαφέροντος. Η πλήρης κατάρρευση του αφηγήματος της σκευωρίας σηματοδότησε πέραν των άλλων την ανάγκη της διεκδίκησης αποζημίωσης εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου.

Στο πλαίσιο αυτό, στις 04/07/2022, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε ΑΚΕ προς τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη, προκειμένου να κατατεθεί στη Βουλή αντίγραφο του δικογράφου της αγωγής αποζημιώσεως κατά της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis, το οποίο μέχρι και σήμερα αρνείται να προσκομίσει.

Σε αυτή τη χρονική συγκυρία και πέρα από κάθε λογική, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Μαρία Κάψου, υπέβαλε απαλλακτική πρόταση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών για τον κ. Λοβέρδο σχετικά με τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί στην υπόθεση τη Novartis. Η συγκεκριμένη απαλλακτική πρόταση, όπως αποδεικνύεται από το επισυναπτόμενο σημείωμα, στηρίζεται σε πρόδηλα νομικά και ουσιαστικά σφάλματα, παραλείψεις και ασάφειες, αβάσιμους και καινοφανείς συλλογισμούς, παραποίηση εγγράφων και εσφαλμένη εφαρμογή και ερμηνεία του νόμου.

"Sponsored links"

Επειδή στην ως άνω εισαγγελική πρόταση επιχειρείται η αποδόμηση της αξιοπιστίας των προστατευμένων μαρτύρων, παρότι αυτή έχει κριθεί αμετάκλητα από το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου.

Επειδή η ως άνω εισαγγελική πρόταση στηρίζεται σε μια κατ’ επίφαση ανακριτική διαδικασία.

Επειδή η εν λόγω εισαγγελική πρόταση είναι νομικά αστήριχτη και ουσιαστικά αβάσιμη.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Για ποιο λόγο το Δημόσιο δεν δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής (πλέον για την υποστήριξη της κατηγορίας) σε βάρος του κ. Α. Λοβέρδου στην ως άνω ποινική υπόθεση;

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live