17.8 C
Chania
Wednesday, November 29, 2023

Πολάκης: Το νέο ν/σ για τους διορισμούς στο Δημόσιο κάνει τον έλεγχο πιο στενό, όχι πιο αποκομματικοποιημένο

Ημερομηνία:

Το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τους διορισμούς σε επιτελικές θέσεις του Δημοσίου κατήγγειλε ο Παύλος Πολάκης, λέγοντας πως το μόνο που καταφέρνει είναι να κάνει τον έλεγχο πιο στενό και όχι πιο αποκομματικοποιημένο.

Ο συντονιστής των τομεαρχών θύμισε τι ακριβώς έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όταν ανέλαβε τα ηνία της χώρας τον Ιανουάριο του 2015, αλλά και τις περιπτώσεις Γκογκοζώτου και Καρποδίνη.

«Δέχομαι την πρόκληση του πρωθυπουργού να δούμε τι κάναμε εμείς κατά την περίοδο 2015-2019 και τι κάνατε εσείς», είπε αρχικά από το βήμα της Βουλής ο Παύλος Πολάκης και συνέχισε: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ανέλαβε τον Γενάρη του 2015. Πότε, μετά από αξιολόγηση, εφαρμόζοντας νόμο που είχε ψηφίσει η προηγούμενη κυβέρνηση, έπαψε τη θητεία των Διοικητών των Νοσοκομείων; Το Δεκέμβριο του 2015, μετά τις 2ες εκλογές και μετά από αξιολόγηση 71 Διοικητών που είχαν παραμείνει στις θέσεις τους. Μάλιστα, από αυτούς τους 71, τους 12 τους κρατήσαμε».

«Ποια κυβέρνηση από το 1974 και μετά κράτησε το 15% των Διοικητών που παρέλαβε;

Θυμόμαστε όλοι: σήμερα αναλάμβανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ και την επόμενη ημέρα παραιτούνταν όλοι», είπε ο Παύλος Πολάκης και πρόσθεσε: «Και σήμερα ο κ. Πλεύρης τολμά να μας μιλάει για την πανδημία και να μας λέει τι θα γινόταν αν η πανδημία συνέβαινε επί των ημερών μας. Σίγουρα, όχι ότι έγινε επί των δικών του ημερών, όταν οι θάνατοι έφτασαν από 13.750 σε 33.000. Την περίοδο όπου όλη η υπόλοιπη Ευρώπη μηδένιζε τους θανάτους, εμείς κατακτούσαμε την πρώτη θέση και σήμερα ο κ. Πλεύρης έχει το θράσος να μιλά για τα πεπραγμένα μας».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έκανε προκήρυξη, για πρώτη φορά ανοιχτή, με το νόμο Σαμαρά-Βενιζέλου και κατέληξε να διορίσει, 1,5 χρόνο μετά (Ιούλιο-Αύγουστο του 2016) Διοικητές εκ των οποίων το:

  • 58% είχε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών
  • 18% είχε διδακτορικό τίτλο σπουδών
  • και το 60% υπηρετούσε προηγουμένως σε θέσεις ΕΣΥ ή Δημοσίου

Αυτό κάναμε εμείς με τους Διοικητές. Εσείς ξέρετε τι κάνατε κ. Υπουργέ με τη βοήθεια της σιωπής των Πετσωμένων ΜΜΕ;

Φέρατε νέο νόμο που περιέγραφε διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ για να κάνετε τελικά τι;

Ας πάρουμε για παράδειγμα τη Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, την κ.Καρποδίνη:

Η κ. Καρποδίνη, η οποία είχε διοριστεί απευθείας από τον κ. Κικίλια τον Οκτώβριο του 2020, όταν έληξε η θητεία της και η θέση προκηρύχθηκε (μια από τις 10 που προκηρύξατε με το νέο νόμο που ψηφίσατε), κατατάχθηκε 11η από τον ΑΣΕΠ.

Με 2η διαδικασία, χωρίς κανείς να καταλάβει τι έγινε, κατατάσσεται 8η (οι 7 πρώτοι θα περνούσαν από συνέντευξη).

Ω του θαύματος παραιτείται η 2η, η κ. Γκογκοζώτου και η κ. Καρποδίνη γίνεται 7η.

Στη συνέντευξη, η αρχικά 11η κατατάσσεται 3η, οπότε είναι μια από τους τρεις που προτείνονται στον υπουργό και τελικά επιλέγεται από τον κ. Πλεύρη.

Η κ. Γκογκοζώτου, δεν πάει χαμένη και διορίζεται μη εκτελεστικός πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.

"google ad"

Αυτή είναι η αξιοκρατία που εφαρμόσατε με τον προηγούμενο νόμο που ψηφίσατε για την αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης», συνέχισε.

Καταλήγοντας ο Παύλος Πολάκης υπογράμμισε: «Και με το νέο νόμο που φέρνετε, οι 3 στους 5 που κάνουν την τελική πρόταση προς τον Υπουργό, είναι Γενικοί Γραμματείς της κυβέρνησης, τι θα προτείνουν αυτοί;

Δεν θα προτείνουν τον αρεστό;

Δεν θα προτείνουν αυτόν που θα θέλει και το Μέγαρο Μαξίμου, για να ελέγχει τη ροή του χρήματος στον κάθε Οργανισμό;

Πιο στενό κάνετε τον έλεγχο και όχι πιο αποκομματικοποιημένο με αυτό το νομοσχέδιο».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ