Πολίτες στη Λέσβο ζητούν να τους επιτραπεί να πάρουν πρόσφυγες στα σπίτια τους λόγω κακοκαιρίας

Κανένα σχόλιο

Με ανοιχτή επιστολή τους, πολίτες της Λέσβου απευθύνουν έκκληση να τους επιτραπεί να φιλοξενήσουν στα σπίτια τους για λίγες έστω εβδομάδες πρόσφυγες από τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ. «Σας μιλάμε για τα σπίτια μας. Τα δικά μας σπίτια που θα γίνουν πιο ζεστά και ανθρώπινα όταν μπουν μέσα για λίγο καιρό όσοι σε αυτόν τον κόσμο στάθηκαν άτυχοι. Ανοίγουμε ορισμένοι τα σπίτια μας σε συνανθρώπους που κρυώνουν», αναφέρουν χαρακτηριστικά στη συγκινητική έκκλησή τους. Παρέμβαση για το θέμα στη Βουλή έκανε για το θέμα ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε μια επιστολή τους, πολίτες της Λέσβου ζητούν να δημιουργηθεί το κατάλληλο πλαίσιο ούτως ώστε να έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν τα σπίτια τους για φιλοξενήσουν πρόσφυγες του Καρά Τεπέ, οι οποίοι βρίσκονται σε άθλιες συνθήκες μέσα σε παραπήγματα, στο κρύο και στη λάσπη, «στην χειρότερη δυνατή θέση δίπλα στη θάλασσα και στο μάτι του βοριά».

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους που δημοσίευσε η τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα της Μυτιλήνης «Στο Νησί», γνωρίζουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι υποφέρουν τον χειμώνα στα camps. Γνωρίζουμε, από την άλλη πως υπάρχουν δεκάδες οικογένειες τόσο στο νησί της Λέσβου όσο και αλλού που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν όσο κρατάει η βαρυχειμωνιά κάποιους ανθρώπους», σημειώνουν.

"Sponsored links"

Ακόμα προσθέτουν ότι «υπάρχουν πολίτες που θέλουν να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο και ανοίγουν τα ίδια τους τα σπίτια. Απαντήστε τους αν μπορούν να το κάνουν και αν όχι γιατί. Γιατί πρέπει να κοιμηθούν και σήμερα γνωρίζοντας ότι ένα παιδί θα μπορούσε να κοιμάται στα ζεστά , ότι θα μπορούσαν εκείνοι να το κοιμίσουν στα ζεστά μα αντίθετα τρέμει από το κρύο σε ένα απαίσιο τσαντίρι, μέσα στη λάσπη;», ρωτούν στην επιστολή τους.

Σε άλλο σημείο απευθύνουν έκκληση συγκεκριμένα να τους επιτραπεί η δυνατότητα φιλοξενίας «φτιάχνοντας άμεσα ένα σωστό πλαίσιο για να γίνει κάτι τέτοιο. Φτιάξτε το πλαίσιο και αργότερα –ακόμα και τώρα- ας χρησιμοποιηθεί αυτό όχι μόνο για πρόσφυγες αλλά για όσους ανεξαρτήτως έχουν ανάγκη από ζεστασιά τις δύσκολες μέρες του χειμώνα. Βρήκατε 50 εκατομμύρια για αστυνομία στα πανεπιστήμια», σημειώνουν κριτικά.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε στην ολομέλεια της Βουλής ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος ανέφερε «θα μου επιτρέψτε, όμως, κύριε Πρόεδρε, εν μέσω χιονιά και πανδημίας να μεταφέρω στη Βουλή, στην Ολομέλεια ένα μήνυμα που πήρα από πολίτες της Λέσβου. Γνωρίζετε πολύ καλά τις τραγικές, απάνθρωπες και απαξιωτικές συνθήκες, υπό τις οποίες αυτήν τη στιγμή διαβιούν πρόσφυγες, μετανάστες μέσα στις λάσπες. Δεν πρόκειται να κάνω αντιπολίτευση σε αυτό το θέμα. Απλά, θα μεταφέρω ειλικρινά ένα μήνυμα από πολίτες της Λέσβου», είπε από το Βήμα του Κοινοβουλίου πριν διαβάσει μέρος της επιστολής.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή «Στο Νησί»

The Press Project

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live