21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Πολλά τα ερωτήματα για τον θάνατο της 27χρονης Κορίνας στη Γαύδο

Ημερομηνία:

Πολλά τα ερωτήματα για τις συνθήκες του θανάτου της 27χρονης Κορινας στη Γαύδο. Η Κορίνα, φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής στο τελευταίο της έτος στο Πολυτεχνείο Κρήτης πέθανε σε τροχαίο ατύχημα στην έρημη από κόσμο αυτή την περίοδο Γαύδο.

Κι εδώ προκύπτουν τα ζητήματα.

Άραγε, το νησί έχει τις υποδομές και τους ανθρώπους με κατάλληλη τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών όπου η απόσταση της ζωής από τον θάνατο είναι μικρή και οι σωστές αποφάσεις παίζουν τεράστια σημασία;

Η εντολή για συνδρομή εναέριου σωστικου μέσου, όταν έγινε αντιληπτό ότι η νεαρή κοπέλα δε μπορούσε να μεταφερθεί, πότε έγινε; Πόσος πολύτιμος χρόνος χάθηκε;

Ήταν το ελικόπτερο που εφτασε στο σημείο κατάλληλο για μία τέτοια επιχείρηση;

Ο θάνατος της 27χρονης Κορίνας αποκάλυψε τεράστιες ελλείψεις. Και πολλοί θεωρούν ότι αν είχε πάθει το ίδιο ατύχημα σε οποιαδήποτε σημείο της Κρήτης, σήμερα θα ζούσε.

Σε οποιαδηποτε περίπτωση τα ζητήματα αυτά είναι σοβαρά. Και πρέπει το περιστατικο αυτό να αποτελέσει η αφορμή για τη δημιουργία ενός οδικού χάρτη αντιμετώπισης τέτοιων δύσκολων περιστατικών σε απόκρημνα και απομονωμένα σημεία έτσι ώστε να διασφαλίζεται ότι όλα θα γίνονται με τoν ενδεδειγμενο τρόπο.

Πρέπει να γνωρίζουν όλοι ποιες είναι οι ενδεδειγμένες κινήσεις που σώζουν ζωές.

Άλλωστε, η Κρήτη έχει πολλά τέτοια σημεία και το καλοκαίρι που το επισκέπτονται πολλές εκατοντάδες χιλιάδες, πολλά συμβαινουν.

Ειδικά όμως για τη Γαύδο, θα πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι αποτελεί προορισμό χιλιάδων επισκεπτών κι ως εκ τούτου θα πρέπει να αποκτήσει δομές για την αντιμετώπιση και δυσάρεστων περιστατικών.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...