Πολύ υψηλός αριθμός νεκρών από τροχαία ατυχήματα στην Κρήτη – Τι φταίει;

Κανένα σχόλιο

Η Κρήτη φιγουράρει στις πρώτες θέσεις μεταξύ των περιοχών με τα περισσότερα θύματα τροχαίων δυστυχημάτων. Τα στοιχεία κατατάσσουν το νησί μας στην 6η θέση

Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους ευρωπαϊκούς δρόμους, χρόνο με τον χρόνο πεθαίνουν όλο και λιγότεροι άνθρωποι σε τροχαία ατυχήματα.

Στην Κρήτη όμως παρά του ότι και στο νησί μας μειώθηκαν τα τροχαία ατυχήματα, τα θανατηφόρα παραμένουν σε πολύ υψηλό επίπεδο αφού το 2018 είχαμε 94 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων, την ώρα που στην Ευρώπη ο μέσος όρος είναι 49 νεκροί ανά εκατομμύριο κατοίκων.

"Sponsored links"

Η διαφοροποίηση αυτή σε σχέση με το τι ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας πρέπει να οφείλεται στην κακή κατάσταση που βρίσκεται το οδικό δίκτυο του νησιού, τόσο ο ΒΟΑΚ όσο κυρίως το επαρχιακό δίκτυο όπου και συμβαίνει η πλειοψηφία των θανατηφόρων τροχαίων. Επίσης, επιβαρρυντικός παράγοντας είναι η ελλιπής, κακή ή η ανύπαρκτη σήμανση και ο κακός φωτισμός.

Γι’ αυτό οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες που επικρατούν και να οδηγούμε με μεγαλύτερη προσοχή.

Επίσης στο νησί μας δεν είναι λίγοι αυτοί που οδηγούν μετά από κατανάλωση ποτών, ενώ οι παραβατικές συμπεριφορές που αφορούν τη μη τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Οι χώρες με το υψηλότερο ποσοστό θανάτων ήταν η Ρουμανία (96 %), η Βουλγαρία (88 %.), η Λετονία (78 %) και η Κροατία (77 %). Ακολουθούν η Πολωνία (76 %) και στην ίδια θέση η Ουγγαρία και η Ελλάδα (64 %).

Με πληροφορίες από anatolh.com

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.