Πολ Μέισον: Η ΕΚΤ επιδιώκει να αναιρέσει τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου

Κανένα σχόλιο

Έγγραφο του Μεγάρου Μαξίμου στο οποίο γίνεται λόγος για ασυμφωνία μεταξύ των Θεσμών στο θέμα της Ελλάδας, με κύρια ευθύνη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αναφέρει σε άρθρο του ο δημοσιογράφος Πολ Μέισον του βρετανικού Channel 4. Αναφορά σε ασυμφωνία των θεσμών έκανε κι ο Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή του συνέντευξη στο Star.

Στο έγγραφο που επικαλείται ο Μέισον σημειώνεται πως οι διαπραγματευτές επιχειρούν συνεχώς να ακυρώσουν στην πράξη τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και συμπληρώνεται:

“Δεν υπάρχει συμφωνία σε βασικά θέματα της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΚΤ από τη μία και το ΔΝΤ από την άλλη. Γι’ αυτό το λόγο σκοπεύουν να κυκλοφορήσουν ένα εσωτερικό έγγραφο στο οποίο θα καταγράφουν σε τί συμφωνούν και σε τί όχι” γράφει ο Μέισον για το έγγραφο.

"Sponsored links"

Αναφέρει επίσης πως η ΕΚΤ διαφωνεί με την Κομισιόν πάνω στο πλαίσιο των συζητήσεων, ζητώντας ως βάση το παλιό πρόγραμμα κι όχι τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

Είναι αξιοσημείωτο πως όσα αναφέρει ο Μέισον, ειπώθηκαν εν πολλοίς από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο Star και το Νίκο Χατζηνικολάου.

Στο έγγραφο αναφέρεται ακόμα, πάντα σύμφωνα με τον Πολ Μέισον, ότι η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να διευκολύνει τη δουλειά των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live