Πούτιν: Η Δύση υποφέρει από τις κυρώσεις, όχι η Ρωσία

Κανένα σχόλιο

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Πέμπτη (12/5) ότι η Δύση υποφέρει περισσότερο από τη Ρωσία από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα λόγω της επίθεσης στην Ουκρανία, καυχώμενος για τη μεγάλη ανθεκτικότητα της ρωσικής οικονομίας απέναντι στις «εξωτερικές προκλήσεις».

Οι συντάκτες των κυρώσεων, «καθοδηγούμενοι από τις διογκωμένες και τυφλές φιλοδοξίες τους και τη ρωσοφοβία, καταφέρνουν ένα πολύ πιο σκληρό πλήγμα στα δικά τους εθνικά συμφέροντα, τη δική τους οικονομία και την ευημερία των πολιτών τους», είπε ο κ. Πούτιν, σε μια συνάντηση αφιερωμένη σε οικονομικά ζητήματα.

«Το βλέπουμε πάνω από όλα εξετάζοντας μια απότομη άνοδο του πληθωρισμού στην Ευρώπη, που είναι κοντά στο 20% σε ορισμένες χώρες», τόνισε.

"Sponsored links"

Σύμφωνα με τον κ. Πούτιν, «είναι προφανές ότι […] η συνέχιση της εμμονής με τις κυρώσεις θα οδηγήσει αναπόφευκτα στις πιο δύσκολες συνέπειες για την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τους πολίτες της».

«Από την πλευρά της, η Ρωσία καταφέρνει με σιγουριά να αντιμετωπίσει τις εξωτερικές προκλήσεις χάρη στην υπεύθυνη μακροοικονομική πολιτική της των τελευταίων ετών, καθώς και στις συστημικές αποφάσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση της οικονομικής κυριαρχίας και της τεχνολογικής και επισιτιστικής της ασφάλειας», επεσήμανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Χαιρέτισε τη «σταδιακή» επιβράδυνση του πληθωρισμού μετά την άνοδο στο 16,7% τον Μάρτιο, καθώς και την ενίσχυση του ρωσικού νομίσματος που παρουσίασε άνοδο ρεκόρ από την έναρξη της κρίσης την Πέμπτη από τις αρχές του 2020. Υποστηριζόμενο από δρακόντεια μέτρα νομισματικού ελέγχου που ελήφθησαν από την Κεντρική Τράπεζα, «το ρούβλι δείχνει πιθανώς την καλύτερη δυναμική μεταξύ των διεθνών νομισμάτων», υπογράμμισε ο Πούτιν.

 

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live