15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Πούτιν: Τίποτα δεν θα είναι όπως πριν – Μη αναστρέψιμη η κατάρρευση της δυτικής ηγεμονίας – Να σταματήσει τις εχθροπραξίες το Κίεβο και να διαπραγματευτεί

Ημερομηνία:

Η προσάρτηση των τεσσάρων περιφερειών της Ουκρανίας ανακοινώθηκε με ειδική τελετή και κάθε επισημότητα στη Ρωσία. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα τα έγγραφα για την ενσωμάτωση και κήρυξε τις προσαρτήσεις των περιοχών -Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα- μετά τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων σε αυτές τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας.

Δυτικές κυβερνήσεις και το Κίεβο χαρακτηρίζουν τα δημοψηφίσματα ψευδή και δεν αναγνωρίζουν τα αποτελέσματά τους.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν αρνήθηκε ότι επιδιώκει την αναβίωση της Σοβιετικής Ενωσης. Κατά την ομιλία του από το Κρεμλίνο ενώπιον εκατοντάδων μελών του πολιτικού προσωπικού της Μόσχας, ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα υπερασπισθεί τα νέα εδάφη με όλα τα μέσα που διαθέτει.

Ο ίδιος υπέγραψε διατάγματα προσάρτησης των τεσσάρων κατεχόμενων ουκρανικών περιοχών στη Ρωσία, όπως ενημέρωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της φιέστας.

«Αγαπητοί πολίτες της Ρωσίας, πολίτες της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, κάτοικοι των περιοχών Ζαπορίζια και Χερσώνα, βουλευτές της Κρατικής Δούμας, γερουσιαστές της Ρωσικής Ομοσπονδίας, διεξήχθησαν δημοψηφίσματα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, στη Ζαπορίζια και τη Χερσώνα. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Οι πολίτες έκαναν την επιλογή τους. Μια αδιαμφισβήτητη επιλογή», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Αυτό, φυσικά, είναι δικαίωμά τους, αναφαίρετο δικαίωμά τους, το οποίο κατοχυρώνεται στο πρώτο άρθρο του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο μιλά ευθέως για την αρχή των ίσων δικαιωμάτων και της αυτοδιάθεσης των λαών. Επαναλαμβάνω, αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμα, βασίζεται στην ιστορική ενότητα, την οποία κατέκτησαν οι γενιές των προγόνων μας, αυτοί που από την αρχή της αρχαίας Ρωσίας για αιώνες την δημιούργησαν, υπερασπίστηκαν τη Ρωσία”.

«Είμαι βέβαιος ότι η Ομοσπονδιακή Συνέλευση θα υποστηρίξει τους συνταγματικούς νόμους για την υιοθέτηση και το σχηματισμό στη Ρωσία τεσσάρων νέων περιοχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, γιατί αυτή είναι η βούληση εκατομμυρίων ανθρώπων».

Να σταματήσει τις εχθροπραξίες το Κίεβο και να διαπραγματευτεί

Ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε την Ουκρανία «να σταματήσει αμέσως τις εχθροπραξίες» και να διαπραγματευθεί.

«Καλούμε το καθεστώς του Κιέβου να σεβαστεί την επιλογή αυτών των περιοχών, μόνο αυτός μπορεί να είναι ο δρόμος προς την ειρήνη. Καλούμε το καθεστώς του Κιέβου να σταματήσει αμέσως τις εχθροπραξίες και να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Είμαστε έτοιμοι για αυτό. Αυτό έχει ειπωθεί πολλές φορές», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την ομιλία του ενώπιον μελών του πολιτικού προσωπικού του ρωσικού κράτους στο Κρεμλίνο.

«Θέλω να με ακούσουν οι αρχές του Κιέβου και οι πραγματικοί αφέντες τους στη Δύση: οι άνθρωποι στο Ντόνετσκ, στο Λουχάνσκ, στο Χερσώνα και στη Ζαπορίζια γίνονται πολίτες μας. Για πάντα! Οι άνθρωποι ψήφισαν για το κοινό μας μέλλον».

"google ad"

«Η Ρωσία δεν θα προδώσει ποτέ τους κατοίκους των περιοχών Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνας. Θα υπερασπιστούμε τη γη μας με όλες τις δυνάμεις και τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, θα κάνουμε τα πάντα για να εξασφαλίσουμε την ασφαλή ζωή του λαού μας. Αυτή είναι η μεγάλη απελευθερωτική αποστολή του λαού μας».

Για τη Σοβιετική Ένωση

«Το 1991, χωρίς να ζητήσουν την άποψη των απλών πολιτών, εκπρόσωποι των τότε κομματικών ελίτ αποφάσισαν την κατάρρευση της ΕΣΣΔ. Και οι άνθρωποι βρέθηκαν ξαφνικά αποκομμένοι από την πατρίδα τους. Αυτό διέλυσε τη λαϊκή μας κοινότητα. μετατράπηκε σε εθνική καταστροφή»

Δεν υπάρχει Σοβιετική Ένωση. Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε πίσω. Ναι, και η Ρωσία σήμερα δεν το χρειάζεται πια. Δεν προσπαθούμε γι’ αυτό. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα ισχυρότερο από την αποφασιστικότητα εκατομμυρίων ανθρώπων που, με τον πολιτισμό, την πίστη, τις παραδόσεις, τη γλώσσα τους, θεωρούν τους εαυτούς τους μέρος της Ρωσίας».

«Οι συμπατριώτες μας, οι αδελφοί και οι αδελφές μας στην Ουκρανία, είδαν με τα μάτια τους αυτό που ετοιμάζουν για όλη την ανθρωπότητα οι κυρίαρχοι κύκλοι της λεγόμενης Δύσης. Εδώ, στην πραγματικότητα, απλώς πέταξαν τις μάσκες, έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο»

Περί νεοαποικιοκρατίας

Η Δύση υπολογίζει στην ατιμωρησία. Στο γεγονός ότι θα ξεφεύγει πάντα. Στην πραγματικότητα, πάντα ξέφευγαν μέχρι στιγμής”.

«Η Δύση είναι έτοιμη να θυσιάσει τα πάντα για να διατηρήσει το νεοαποικιακό σύστημα που της επιτρέπει να “παρασιτώνει”, στην πραγματικότητα, να ληστεύει τον κόσμο, να εισπράττει πραγματικό φόρο τιμής από την ανθρωπότητα».

«Ήταν η λεγόμενη Δύση που παραβίασε την αρχή του απαραβίαστου των συνόρων. Και τώρα, κατά την κρίση της, αποφασίζει ποιος έχει δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και ποιος όχι, ποιος δεν αξίζει. Γιατί αποφασίζουν έτσι, ποιος τους έδωσε τέτοιο δικαίωμα δεν είναι κατανοητό.»

«Οι υποσχέσεις τους για μη επέκταση του ΝΑΤΟ ήταν ένα ψέμα. Κάνουν υβριδικό πόλεμο εναντίον μας, θέλουν να διαλύσουν τον πολιτισμό μας. Οι ΗΠΑ είναι αυτές που κυριαρχούν σε Γερμανία, Κορέα και Ιαπωνία, ωστόσο μετά μιλούν για ίσα δικαιώματα. Θέλουν να κάνουν το ίδιο με τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν. Οι ΗΠΑ είναι εκείνες που καταστρέφουν τις ευρωπαϊκές υποδομές ενέργειας. Οι ΗΠΑ πίστεψαν πως με τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, θα μπορέσουν να φτιάξουν τον κόσμο. Οι ΗΠΑ οδηγούν την Ευρώπη μακριά από τις ρωσικές πηγές ενέργειας και, κατά συνέπεια, στην αποβιομηχανοποίησή της. Είναι μαζοχιστές όσοι θέλουν να ζήσουν με τους κανόνες των ΗΠΑ», συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος/.

Για το σαμποτάζ στον Nord Stream

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε ευθέως τις δυνάμεις των«Αγγλοσαξώνων» για την ανατίναξη των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream. Όπως είπε ο Ρώσος πρόεδρος, οι κυρώσεις δεν ήταν αρκετές για τους Αγγλοσάξονες και προχώρησαν σε σαμποτάζ. Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά είναι γεγονός ότι αυτοί οργάνωσαν τις εκρήξεις στον διεθνή αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream».

«Άρχισαν να καταστρέφουν την πανευρωπαϊκή ενεργειακή υποδομή», είπε ο Πούτιν. «Είναι σαφές σε όλους ποιος ωφελείται από αυτό. Βέβαια, εκείνος που ωφελείται το έκανε.»

Μια απότομη μείωση της πίεσης και στους δύο αγωγούς καταγράφηκε στις 26 Σεπτεμβρίου και οι σεισμολόγοι κατέγραψαν εκρήξεις που οδήγησαν σε εκτιμήσεις για το ποιος μπορεί να έχει προκαλέσει δολιοφθορά σε έναν από τους πιο σημαντικούς ενεργειακούς διαδρόμους της Ρωσίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε ότι υποψιάζεται πως οι ζημιές στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 στα ύδατα της Σουηδίας και της Δανίας οφείλονται σε δολιοφθορά. Ο Λευκός Οίκος απέρριψε τους ρωσικούς ισχυρισμούς ότι βρίσκεται πίσω από αυτές.

Ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας Σεργκέι Ναρίσκιν δήλωσε πως η Μόσχα έχει στοιχεία που δείχνουν πως η Δύση βρίσκεται πίσω από μια «τρομοκρατική ενέργεια» όπως τη χαρακτήρισε εναντίον των αγωγών.

«Όλο αυτό το διάστημα η Δύση έψαχνε και συνεχίζει να ψάχνει μια νέα ευκαιρία να μας χτυπήσει, να αποδυναμώσει και να καταστρέψει τη Ρωσία, την οποία πάντα ονειρευόταν. Να χωρίσει το κράτος μας, να βάλει τους λαούς εναντίον του άλλου, να τους καταδικάσει στη φτώχεια και εξαφάνιση. Απλώς τους στοιχειώνει που υπάρχει μια τόσο μεγάλη χώρα, με την επικράτειά της, τον φυσικό της πλούτο, τους πόρους της, με έναν λαό που δεν έχει και δεν θα ζήσει ποτέ σύμφωνα με τις εντολές κάποιου άλλου», είπε ο Πούτιν.

«Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι οι αξιώσεις για παγκόσμια κυριαρχία στο παρελθόν έχουν καταρριφθεί πολλές φορές από το θάρρος και την ανθεκτικότητα του λαού μας, η Ρωσία θα είναι πάντα Ρωσία και τώρα θα υπερασπιστούμε τόσο τις αξίες μας όσο και την πατρίδα μας».

“Δεν μας θέλουν ελεύθερους, θέλουν να μας κάνουν αποικία. Δεν θέλουν ισότιμη συνεργασία, αλλά ληστεία. Θέλουν να μας βλέπουν όχι ως ελεύθερη κοινωνία, αλλά ως πλήθος άψυχων σκλάβων. Δεν χρειάζονται καθόλου τη Ρωσία, εμείς τη χρειαζόμαστε».

Η αλήθεια είναι με το μέρος μας

Θέλω να επαναλάβω: δεν θα είναι όπως πριν. Το πεδίο μάχης στο οποίο μας κάλεσε η μοίρα είναι το πεδίο μάχης για τον λαό μας, για τη μεγάλη ιστορική Ρωσία. Η αλήθεια είναι με το μέρος μας. Η Ρωσία είναι με το μέρος μας».

Αγαπητοί φίλοι, σήμερα αγωνιζόμαστε για έναν δίκαιο και ελεύθερο δρόμο, πρώτα απ’ όλα για τους εαυτούς μας, για τη Ρωσία. Για να μείνει για πάντα στο παρελθόν ο δεσποτισμόςΗ κατάρρευση της δυτικής ηγεμονίας που έχει αρχίσει είναι μη αναστρέψιμη. Και πάλι, επαναλαμβάνω, τίποτε δεν θα είναι όπως πριν”.

Μετά την ομιλία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε συμφωνίες με τους Denis Pushilin, Leonid Pasechnik, Vladimir Rogov και Vladimir Saldo για την ένταξη της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ», της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ», της Περιφέρειας Ζαπορίζια και της Περιφέρειας Χερσώνα στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου διεξήχθησαν δημοψηφίσματα στην «Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ», του Ντανιέτσκ, καθώς και στις περιοχές Ζαπορίζια και Χερσώνα, σχετικά με την ένταξη αυτών των περιοχών στη Ρωσία. Σε όλες τις περιφέρειες, η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων ήταν υπέρ, σύμφωνα με τη Μόσχα. Πάντως, δυτικές κυβερνήσεις και το Κίεβο δήλωσαν πως οι ψηφοφορίες διεξήχθησαν υπό τον καταναγκασμό της κατοχής, δεν ήταν αντιπροσωπευτικές και παραβίασαν το διεθνές δίκαιο.

ρώσος πρόεδρος αναγνώρισε ως ανεξάρτητα κράτη τις ουκρανικές περιφέρειες Ζαπορίζια και Χερσώνα, σύμφωνα με προεδρικά διατάγματα που δημοσιοποιήθηκαν από τις υπηρεσίες του αργά το βράδυ της Πέμπτης (29/9), απαραίτητο ενδιάμεσο βήμα την παραμονή της επισημοποίησης της προσάρτησής τους στη Ρωσική Ομοσπονδία. «Διατάσσω την αναγνώριση της κρατικής κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας» των δύο περιφερειών αυτών της νότιας Ουκρανίας, αναφέρεται στα δύο διατάγματα που υπέγραψε ο Βλαντίμιρ Πούτιν

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Κρατικής Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, δήλωσε σήμερα πως ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημέρωσε το σώμα για τα σχέδια υπαγωγής τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας στη Ρωσία, ένα τεχνικό βήμα προς την προσάρτηση από τη Ρωσία των περιοχών αυτών.

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, Βιτσισλάβ Βολόντιν, σημαντικός σύμμαχος του Πούτιν, δήλωσε στο επίσημο κανάλι της Δούμας στο Telegram πως ο Πούτιν ενημέρωσε το σώμα για τα επίσημα αιτήματα των περιοχών.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ