Πού πηγαίναμε και πού καταλήξαμε

Κανένα σχόλιο

Επιστροφή και σήμερα στην εποχή της ΕΛΠΙΔΑΣ για έναν καλύτερο κόσμο, της σοσιαλιστικής οικοδόμησης μέσα μας, όπως λέγαμε, για να έρθει μια πιο ανθρώπινη και δίκαιη κοινωνική εγκαθίδρυση.

Στα χέρια μου έπεσε ένα τεύχος του περιοδικού «Σοσιαλιστική θεωρία και πράξη» που εξέδιδε τότε εκείνο το ΠΑΣΟΚ μαζί με την εφημερίδα ΕΞΟΡΜΗΣΗ και το περιοδικό νεολαίας ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ.

Μόνο η φωτογραφία του εξωφύλλου της «Θεωρίας και Πράξης» θα μας υπενθυμίζει πού στοχεύαμε, που βαδίζαμε, ποιος ήταν ο προορισμός που ήθελε μια μεγάλη μερίδα του λαού μας.

"Sponsored links"

Μόνο η ανάγνωση των περιεχομένων του περιοδικού γόνιμου προβληματισμού που παραθέτομε υπενθυμίζουν πόσο πολύ λοξοδρομήσαμε από την εποχή του ΣΗΜΙΤΗ και μετά.

Όλες αυτές οι εκδόσεις που προαναφέραμε έκλεισαν και στη θέση τους εγκαθιδρύθηκε το δόγμα του ακραίου νεοφιλελευθερισμού σ’ όλα τα επίπεδα.

Το ατυχές γεγονός είναι ότι πολλά από αυτά τα στελέχη του μεταλλαγμένου Σημιτικού ΠΑΣΟΚ στελεχώνουν σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ.

Αλοίμονό μας.

Α.Α.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live