Προαγωγή της Καθηγήτριας του Πολυτεχνείου Κρήτης Έλιας Ψυλλάκη από τη Γενική Συνέλευση Ευρωπαϊκής Ένωσης Χημικών

Κανένα σχόλιο

H Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χημικών – Τομέας Αναλυτικής Χημείας (European Chemical Society – Division of Analytical Chemistry – ΕuChemS-DAC), που αποτελείται από εκπροσώπους των Ενώσεων Χημείας του κάθε κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προήγαγε ομόφωνα την ομάδα δράσης «Προετοιμασία Δειγμάτων» (Sample Preparation Task Force) σε Ομάδα Μελέτης (Sample Preparation Study Group).

Επικεφαλής της Ομάδας Μελέτης είναι η Έλια Ψυλλάκη, Καθηγήτρια της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης. Οι Ομάδες Μελέτης είναι αφιερωμένες σε σημαντικά θέματα, ιδιαίτερης σημασίας για την EuChemS-DAC και η «Προετοιμασία Δειγμάτων» είναι πλέον μια από τις οκτώ επιλεγμένες Ομάδες Μελέτης του Τομέα Αναλυτικής Χημείας.

Η ΕuChemS-DAC Sample Preparation Study Group έλαβε από τη Γενική Συνέλευση ιδιαίτερη μνεία για τις δραστηριότητές της μιας και μόλις μετά από ένα χρόνο λειτουργίας διαθέτει μέλη από 27 διαφορετικές χώρες και έχει στηρίξει 26 δημοσιεύσεις και 10 ειδικές εκδόσεις στα πιο γνωστά επιστημονικά περιοδικά του τομέα. Έχει επίσης επιμεληθεί τη διοργάνωση ενός Εντατικού Σεμιναρίου και συνεργάζεται με δυο από τα πιο γνωστά περιοδικά γενικού περιεχομένου αναλυτικής χημείας για τη δημοσίευση άρθρων με απόψεις από τα μέλη της. Το 2021 θα διεξαχθεί διαδικτυακά το πρώτο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του τομέα, ενώ έχει αποφασιστεί ότι το 2021 είναι αφιερωμένο στην ανάδειξη των Τεχνολογιών Προετοιμασίας Δειγμάτων με Πράσινες Τεχνικές (Green Sample Preparation).

"Sponsored links"

Μετά την προαγωγή από τη Γενική Συνέλευση, η Πρόεδρος του EuChemS-DAC Professor Slavica Razic προσχώρησε τιμητικά ως μέλος της κεντρικής οργανωτικής επιτροπής του ΕuChemS-DAC Sample Preparation Study Group.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις