16.7 C
Chania
Δευτέρα, 16 Μαρτίου, 2026

Προειδοποίηση Τραμπ προς συμμάχους για τα Στενά του Ορμούζ: «Θα είναι πολύ κακό το μέλλον του ΝΑΤΟ αν δεν βοηθήσουν»

Ημερομηνία:

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι το ΝΑΤΟ κινδυνεύει να έχει «πολύ κακό» μέλλον αν τα κράτη μέλη του δεν συμβάλουν στην επαναλειτουργία και την ασφάλεια των Στενών του Ορμούζ, που παραμένουν σχεδόν πλήρως κλειστά.

Την ίδια ώρα, αποκάλυψε ότι η Ουάσιγκτον έχει ήδη επικοινωνήσει με διάφορες χώρες ζητώντας βοήθεια για την προστασία της στρατηγικής θαλάσσιας οδού, σημειώνοντας ότι ορισμένες ανταποκρίθηκαν θετικά, ενώ άλλες προτιμούν να μην εμπλακούν.

Απαισιοδοξία στις ΗΠΑ για την έκβαση του πολέμου

Ο πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου (επί Τζορτζ Μπους του νεότερου) για θέματα ενέργειας, Μπομπ ΜακΝάλι, δηλώνει ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει πολιτική λύση αν το Στενό του Ορμούζ παραμείνει κλειστό:

«Δεν υπάρχουν πολιτικές λύσεις για ένα παρατεταμένο κλείσιμο του Στενού του Ορμούζ. Τα κυβερνητικά μέτρα, όπως η συνοδεία των πλοίων, η αποδέσμευση αποθεμάτων πετρελαίου ή οι μειώσεις στους φόρους επί των καυσίμων, παρουσιάζουν οριακά κέρδη… συμβολικά… είναι δευτερεύοντα.

Πρέπει να αποκατασταθεί η ροή στο Στένο του Ορμούζ. Ακόμη και η λήξη του πολέμου μπορεί να μην βοηθήσει τόνισε: ‘’Δεν υπάρχει εγγύηση’’».

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Περιφερειακού Διοικητή Πυροσβεστικής στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων

Ο νέος Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Κρήτης Ξενοφών Τσιλιμιγκάκης επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή. Συζητήθηκαν θέματα πολιτικής προστασίας και προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο.

Η ΔΕΔΙΣΑ στο 14th Future of Cities Conference: Κυκλική Οικονομία, Τεχνητή Νοημοσύνη και καινοτόμες λύσεις για ανθεκτικές πόλεις

Η ΔΕΔΙΣΑ συμμετείχε στο 14th Future of Cities Conference στην Αθήνα. Ο Γενικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Πατεράκης παρουσίασε καινοτόμες λύσεις για κυκλική οικονομία και την πλατφόρμα RE-USE.GR.

Δεύτερη διάλεξη του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Ρέθυμνο με θέμα «Βυζάντιο και Ελληνικότητα»

Δεύτερη διάλεξη του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο με θέμα «Βυζάντιο και Ελληνικότητα» από τον Κωνσταντίνο Μουστάκα, Τετάρτη 18 Μαρτίου 2026.

Επίσκεψη της Πρέσβη της Αυστρίας στον Περιφερειάρχη Κρήτης

Η Πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα Gerda Vogl επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας σε τουρισμό, εμπόριο και πολιτισμό.