Προληπτικός έλεγχος πληθυσμού κατά του Καρκίνου του Προστάτη στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Σεπτεμβρίου για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τον ανδρικό πληθυσμό σχετικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζει από τον καρκίνο του προστάτη. Σκοπός της είναι να δώσει έμφαση στη διαπίστωση ότι μεγάλο μέρος των περιστατικών καρκίνου μπορούν να αποφευχθούν μέσω της πρόληψης, και ότι επίσης μεγάλο μέρος των θανάτων από καρκίνο μπορούν να αποφευχθούν μέσω της έγκαιρης διάγνωσης και της θεραπευτικής αντιμετώπισης.

Στην κατεύθυνση αυτή και στο πλαίσιο ανάπτυξης προγραμμάτων ιατρικής πρόληψης η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης με πρωτοβουλία της και σε συνεργασία με τις Διοικήσεις των νοσοκομείων και τους Δ/ντές των ουρολογικών κλινικών ΠαΓΝΗ Καθηγητή κ. Φρ. Σοφρά, Γ.Ν. Χανίων κ. Γ. Χριστουλάκη και Γ.Ν. Αγ. Νικολάου κ. Εμμ. Λιανό, πραγματοποιεί πρόγραμμα δωρεάν προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του προστάτη την Πέμπτη 13 και Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 κατά τις ώρες από 9 το πρωί έως 2 το μεσημέρι.

Τα ως άνω νοσοκομεία, με την επιστημονική υποστήριξη των ουρολογικών κλινικών τους, ορίστηκαν ως πυλώνες υλοποίησης της ενέργειας, δεδομένων των δυνατοτήτων παροχής των συγκεκριμένων υπηρεσιών τους στους πολίτες. Ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος του ανδρικού πληθυσμού θα γίνεται με ελεύθερη προσέλευση των ενδιαφερομένων στα εξωτερικά τακτικά ουρολογικά ιατρεία τις ως άνω ημερομηνίες και θα περιλαμβάνει ενημέρωση, κλινική εξέταση και προληπτική εξέταση μέτρησης του ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA).

"Sponsored links"

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άνδρες ηλικίας 50-75 ετών.

Στα : Υγεια

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live