Προς ένα νέο απολυταρχισμό; Οι απαγορεύσεις που επιβάλλονται τώρα με την πρόφαση του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας θα μείνουν και μετά

Κανένα σχόλιο

Με κείμενο που ανέρτησε στον λογαριασμό της στο facebook η δημοσιογράφος Φραγκίσκα Μεγαλούδη σχολιάζει τις απαγορεύσεις στην πληροφόρηση από Ρωσία που έχουν επιβληθεί στην Ευρώπη και τους κινδύνους που αυτοί δημιουργούν:

Υπάρχει κάτι πολύ επικίνδυνο όταν η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής για την Διαφάνεια και τις αξίες, ζητά από τις εταιρείες τεχνολογίας και κοινωνικών δικτύων να απαγορεύσουν εντελώς την πρόσβαση των πρεσβειών της Ρωσίας και κάθε λογαριασμό που ανήκει σε επίσημο κυβερνητικό φορέα της Ρωσίας.

Και θα το πω απλά. Όταν απαγορεύεις εντελώς κάθε άλλη αφήγηση από τη δική σου, εκτός του ότι δεν υπάρχει πια ενημέρωση, δεν εκτίθεται η άλλη πλευρά που επίσης λέει ψέματα δίνεις και ένα ισχυρό μήνυμα για το τι μας περιμένει όταν κάποτε αυτός ο παράλογος πόλεμος τελειώσει.

"Sponsored links"

Αυτές οι απαγορεύσεις θα μείνουν και θα επεκταθούν σε όλους τους τομείς. Και δεν έχει να κάνει ούτε με την τραγωδία της Ουκρανίας, ούτε με τον πόλεμο. Κάνεις τους δεν ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους που σκοτώνονται και για τους πρόσφυγες.

Ζούμε το υγρό όνειρο των ισχυρών για ένα απολυταρχικό σύστημα όπου η πρόσβαση στην ενημέρωση θα ελέγχεται ακόμα περισσότερο, θα λογοκρίνεται κάθε αντίθετη άποψη και όποιος έχει την εξουσία θα ορίζει πλέον απόλυτα τι θα μαθαίνουμε και ποια είναι η αλήθεια.Είτε είναι Ρώσοι είτε είναι Δυτικοί.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live