14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Προς εξαπάτηση αφελών και μη

Ημερομηνία:

Του Ανδρέα Σπανουδάκη

«Η συμφωνία των  χωρών Ισπανίας – Πορτογαλίας, προβλέπει σύμφωνα με το Euronews τη δημιουργία προσωρινού μηχανισμού που θα περιορίζει την τιμή του φυσικού αερίου κατά μέσο όρο στα 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Αυτό θα επιτρέψει περίπου στο 40% των Ισπανών και Πορτογάλων καταναλωτών να δουν μείωση στο μισό των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας.»

Το παραπάνω για το φερέφωνο, τον σαχλαμαράκια, το υποχείριο, το άβουλο όργανο ,τη μαριονέτα , το άθυρμα του Κυριάκου τον Πορδοκλάσε που είπε ότι:  «αναγκαία μια πιο δραστική υποστήριξη που θα μειώνει περαιτέρω τη ρήτρα αναπροσαρμογής, ΔΕΝ υπάρχει ακόμη».

Κι’ όμως υπάρχει: Η κυβέρνηση, αφού οι λογαριασμοί ρεύματος εθέριεψαν και έγιναν κοινωνική μάστιγα με τρομακτικά βαρειά αιμορραγία των οικογενειακών προ’υ’πολογισμών, σκέφτεται…. (κερδίζουν χρόνο οι πάροχοι για να αυξήσουν τα κέρδη τους με την αισχροκέρδεια), η κυβέρνηση σκέφτεται….. εξετάζει….. (σφίγγεται  ο Σκρέκας  και να αναζητά τρόπους αντιμετώπισης της «θεομηνίας»), ο Κυριάκος  βρήκε τη λύση για να επιτύχη το μέγιστο πολιτικό κέρδος με το ελάχιστο των κινδύνων για τους πέντε (5) παρόχους-ολετήρες της ζωής μας.

Θα επιδοτήσει την…….αισχροκέρδεια!  Δεν θα εγκαλέσει, (ο έχων την κρατική πρόνοια και μέριμνα), τους παρόχους για τις ουρανομήκεις αυξήσεις, δεν θα πάει στη «πηγή» της αισχροκέρδειας (τι διάολο έχει δίκιο ο Κύρτσος που έγραψε για νέους ολιγάρχες που κερδίζουν δισεκατομμύρια με τις πλάτες των Μητσοτάκηδων;), δεν θα τους «βάλει τα δυο πόδια σ’ ένα παπούτσι»  αλλά θα ενισχύσει τα νοικοκυριά με…..ψίχουλα και εν τω μεταξύ οι εξωφρενικοί λογαριασμοί θα ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ να έρχονται προκειμένου οι πάροχοι, αδιαταράχτως  να συνεχίζουν την…..μπάζα τους.

Θα επιδοτήσει…..την αισχροκέρδεια και οι 5 πάροχοι θα συνεχίσουν να κερδίζουν 10 εκατ. την ημέρα και ο καχεκτικός  κρατικός προ’υ’πολογισμός θα επιβαρυνθεί με το κόστος των επιδοτήσεων.

Και για καταλαβαινόμαστε: Δημοσιονομικός χώρος υπάρχει για να συνεχίσουν αζημίως οι πάροχοι την άφατη και ευμεγέθη απόλαυση της…..χοντρής οικονόμας. Για το πόπολο ο δημοσιονομικός χώρος επιτρέπει το 1,60 ευρώ την ημέρα αύξηση.

Με βάση τα  δεδομένα της ΡΑΕ για τη δυναμική διαμόρφωση των τιμών στις ευρωπαϊκές Αγορές Επόμενης Ημέρας, η τιμή της μεγαβατώρας στην Ελλάδα, βρίσκεται στα 252,12 ευρώ τιμή η οποία είναι μεγαλύτερη μεταξύ των χωρών της ΕΕ και ο πρωθυπουργός να δηλώνει ότι ΘΑΑΑΑΑΑΑ!!!! φορολογήσει τα υπερκέρδη των παρόχων.

Δε βιάζεται ο πρωθυπουργός……Αντιθέτως, αισθάνεται την ανάγκη, κατά τρόπο εύληπτο και μεταβιβάσιμο να στείλει το μήνυμα στους παρόχους που τον στηρίζουν στην καρέκλα που κάθεται ότι δεν θα τους στερήσει  τις ηδονικές στιγμές που απολαμβάνουν με  την μεγάλη οικονόμα των δισεκατομμυρίων.

Γιατί λοιπόν η Ελλάδα δεν παραδειγματίζεται από την μονομερή απόφαση της Ισπανίας και της Πορτογαλίας που όρισαν ως ανώτατη τιμή της μεγαβατόρας στα 50 ευρώ όταν στην Ελλάδα έχει 140 ευρώ;

Γιατί η Ελλάδα ως μέτρο αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης….. ΘΑ ΟΡΙΣΕΙ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ; Με δυο λόγια η κυβέρνηση θα…. επιδοτήσει τους 5 παρόχους που δρουν ανεξέλεγκτα.

Γιατί οι πάροχοι και η κυβέρνηση δεν έκαναν τίποτα για να ενημερώσουν τον κόσμο για να μετατρέψει τα συμβόλαιά του σε σταθερά αφού γνώριζαν από τον Νοέμβριο του 2020 ότι το ρεύμα θα αυξηθεί;

Μα το κυριότερο, γιατί το μήνα Απρίλιο όταν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας λόγω των ευνο’ι’κών καιρικών συνθηκών κάλυψαν το 70% των αναγκών μας σε ΦΤΗΝΗ!!! Για τον καταναλωτή ενέργεια οι 5 απατεώνες πάροχοι  χρέωσαν τους καταναλωτές με βάση την  πανάκριβη τιμή του φυσικού αερίου;

Συμπαιγνία κυβέρνησης και παρόχων για την αύξηση των κοινών κερδών τους;

"google ad"

Φενακίζει η κυβέρνηση προς εξαπάτηση αφελών και μη;

Δικαιώνεται ο Γ. Κύρτσος που έγραψε ότι πίσω από το κερδοσκοπικό όργιο βρίσκεται η κυβέρνηση;

Αυτό φαίνεται καθαρά από την ευλογοφάνεια των γεγονότων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...