20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Προς ιδιωτικοποίηση και τα αλιευτικά καταφύγια της Άρβης, του Καστρίου/Κερατόκαμπου και του Λέντα

Ημερομηνία:

Στη Βουλή το θέμα με νέα Ερώτηση του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Χάρη Μαμουλάκη

Με νέα Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, ζητάει διευκρινίσεις για την προβλεπόμενη ιδιωτικοποίηση των αλιευτικών καταφυγίων Άρβης, Καστρίου/Κερατόκαμπου του Δήμου Βιάννου και Λέντα (Λούτρα) του Δήμου Γόρτυνας, που προωθείται μαζί με την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου – Ο.Λ.Η. Α.Ε.

«Η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Ο.Λ.Η. που ξεκίνησε από την Κυβέρνηση, εκτός από τα αναπόφευκτα ζημιογόνα αποτελέσματα που θα επιφέρει στο ελληνικό δημόσιο, από τη στιγμή που γίνεται εν μέσω πανδημίας και βαθύτατης οικονομικής ύφεσης, αλλάζει άρδην και την καθημερινότητα όλων των πολιτών που χρησιμοποιούν τα αλιευτικά καταφύγια της Άρβης, του Καστρίου/Κερατόκαμπου και του Λέντα» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Η νεοφιλελεύθερη εμμονή της ΝΔ στο συγκεκριμένο μοντέλο ιδιωτικοποίησης, εκτός του ότι απεμπολεί το κεκτημένο δικαίωμα που πέτυχε έπειτα από σκληρή προσπάθεια η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – το οποίο αφορούσε στην παραχώρηση μεμονωμένων δραστηριοτήτων του Ο.Λ.Η. για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής – είναι κατακριτέα. Όχι μόνο από την αντιπολίτευση, αλλά από το σύνολο της κοινωνίας.».

Με την ίδια Ερώτηση, ο Χάρης Μαμουλάκης ζητά την τροποποίηση της συγκεκριμένης προκήρυξης έτσι ώστε να εξαιρεθούν ρητά και κατηγορηματικά από τη διαδικασία πώλησης και ο Ενετικός Λιμένας Ηρακλείου, τα Λινοπεράματα του Δήμου Μαλεβιζίου, καθώς και η χερσαία ζώνη του Δήμου Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...