19.8 C
Chania
Tuesday, November 28, 2023

Προς παράταση οι συμβάσεις για όλο το επικουρικό προσωπικό των νοσοκομείων

Ημερομηνία:

Άλλον έναν χρόνο ανάσα θα πάρει το επικουρικό προσωπικό του ΕΣΥ, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προτίθεται να δώσει νέα παράταση στις συμβάσεις.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναμένεται να προωθήσει απόφαση βάση της οποία το επικουρικό προσωπικό των νοσοκομείων όλων των ειδικοτήτων, θα λάβει νέα παράταση στην σύμβασή του.

Τις σχετικές διαβεβαιώσεις έδωσε μάλιστα πρόσφατα ο κ. Χρυσοχοΐδης σε συνδικαλιστικούς φορείς που τον επισκέφθηκαν, λένε πληροφορίες του HealthReport.gr.

Επικουρικό προσωπικό: Τι θα γίνει με τη μονιμοποίηση

Ωστόσο αυτό που δεν πρόκειται να συμβεί είναι να μονιμοποιηθούν όλοι οι υγειονομικοί που εργάζονται σήμερα στα νοσοκομεία με συμβάσεις, παρότι έπονται οι προκηρύξεις για μόνιμες θέσεις στα νοσοκομεία.

Να σημειωθεί ότι σήμερα στο ΕΣΥ απασχολούνται σε θέσεις που καλύπτουν πάγιες ανάγκες περίπου 20.000 επικουρικοί εργαζόμενοι (νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, διοικητικοί κ.α) εκ των οποίων περίπου οι 4000 είναι γιατροί.

Στη διαδικασία αυτή που θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ θα μοριοδοτηθούν όσοι διαθέτουν τα ανάλογα προσόντα που προβλέπει ο σχετικός νόμος. Αυτοί θα καταλάβουν και τις μόνιμες θέσεις οι οποίες όμως θα μοιραστούν και με νέους υποψήφιους που θα υποβάλουν τα χαρτιά τους.

Οι υπόλοιποι που δεν θα κατορθώσουν να ενταχθούν πρώτοι στο διαγωνισμό λόγω περιορισμένων μορίων, θα δούνε απλά τις συμβάσεις τους να ανανεώνονται.

Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να περιμένουν την επόμενη προκήρυξη για μόνιμες θέσεις, οπότε και θα έχουν περισσότερα μόρια καθώς θα έχουν εργασθεί και περισσότερα χρόνια στο ΕΣΥ ως επικουρικοί.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι σε βάθος τετραετίας θα προσληφθούν 10.000 εργαζόμενοι στο ΕΣΥ σε μόνιμες θέσεις.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έρχεται (ο Ερντογάν) με notam και navtex

Του Δημήτρη Μηλάκα Για να συντηρηθεί η (ψευδ)αίσθηση της δρομολογημένης...

Στην κορυφή της Ευρώπης μαθητές από το Ηράκλειο για το υποβρύχιο που κατασκεύασαν

Την πρώτη θέση σε διαγωνισμό για την βιωσιμότητα, κατέκτησαν μαθητές...

Συνέντευξη Όλγας Μαλανδράκη: Η Χανιώτισσα Επιστήμονας που “Αγγίζει” τα μυστήρια του ήλιου

Η Δρ.  Όλγα Μαλανδράκη, Ελληνίδα ερευνήτρια Φυσικής Διαστήματος, ειδικός...