13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Προσβάσιμες προβολές ντοκιμαντέρ για κωφούς, βαρήκοους και τυφλούς από τo 9o Chania Film Festival το “Ντοκιμαντέρ για Όλους”

Ημερομηνία:

Το 9ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, το ΕΚΟΜΕ και το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων διοργανώνουν την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021, 17:00 – 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων την ειδική προβολή με τίτλο: «Ντοκιμαντέρ για Όλους: Προσβάσιμες προβολές ντοκιμαντέρ για κωφούς, βαρήκοους και τυφλούς»

Στο πλαίσιο της δράσης θα προβληθούν οι ταινίες:

Ένα σχολείο, δύο κόσμοι / Δημοτικό Σχολείο Εμπρόσνιερου

Μην πεις ποτέ σου “είναι αργά” / ΣΔΕ Χανίων

που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων CineΜαθήματα και CreDoc του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και το ΕΚΟΜΕ ανέλαβε τον ειδικό υποτιτλισμό και την ακουστική περιγραφή τους.

Με γνώμονα τη συμπερίληψη ανθρώπων με αναπηρίες, στόχος είναι η ευαισθητοποίηση για την προσβασιμότητα της οπτικοακουστικής παραγωγής σε ειδικές κατηγορίες πληθυσμού. Συγχρόνως, η ανάδειξη του ντοκιμαντέρ ως είδους που απευθύνεται σε όλους, η δυνατότητα παιδαγωγικής αξιοποίησής του, η ανάγκη διαφύλαξης και περαιτέρω προβολής του στης Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Για την παρουσία σας είναι υποχρεωτική η έκδοση του ΔΩΡΕΑΝ ηλεκτρονικού εισιτηρίου εισόδου σας μέσα από το www.chaniafilmfestival.com

Πληροφορίες: info@chaniafilmfestival.com

Σε όλο το Πρόγραμμα και τις Δράσεις του 9ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων εφαρμόζεται ο προβλεπόμενος κανονισμός για τη μη διασπορά του covid-19.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...