15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία: Τι ζητούν Δήμοι της Κρήτης

Ημερομηνία:

Μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Εσωτερικών, καλούνται οι δήμοι που έχουν οργανική μονάδα δημοτικής αστυνομίας να υποβάλουν τα αιτήματά τους για την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων των μονάδων αυτών.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου, η σχετική προθεσμία λήγει τα μεσάνυχτα της 18ης Ιανουαρίου.

Στη συνέχεια όταν ολοκληρωθούν οι παραπάνω δηλώσεις των δήμων, θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες έκδοσης της προκήρυξης για τις 1264 θέσεις της Δημοτικής Αστυνομίας (Πανελλαδικά).

Τουλάχιστον 50 νέους δημοτικούς αστυνομικούς χρειάζεται ο Δήμος Ηρακλείου

Όπως δήλωσε στο cretalive ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μαρίνος Παττακός «πρόκειται να προτείνω στον Δήμαρχο Ηρακλείου την πρόσληψη τουλάχιστον 50 νέων δημοτικών αστυνομικών».

Ο κ. Παττακός επεσήμανε ότι εισηγείται τον συγκεκριμένο αριθμό στον κ. Βασίλη Λαμπρινό, ωστόσο ο ίδιος ο δήμαρχος καθώς και το δημοτικό συμβούλιο είναι αρμόδιοι πλέον να αποφασίσουν αναφορικά με την τελική πρόταση του αριθμού των αστυνομικών που θα ζητηθεί να στελεχώσουν εκ νέου τη δημοτική αστυνομία.

Παττακος Μαρινος
Ο κ. Παττακός

«Υπολειτουργεί η Δημοτική Αστυνομία -Μόνο 18 άτομα προσωπικό»

Σημειώνεται ότι μέχρι και σήμερα υπηρετούν μόλις 18 άτομα στη δημοτική αστυνομία του Δήμου Ηρακλείου, τα οποία εργάζονται έξι ημέρες την εβδομάδα «και εάν χρειαστεί από κάποιο έκτακτο περιστατικό τους κινητοποιούμε και τη νύχτα. Αλλά αυτό όχι σταθερά λόγω της μειωμένης δύναμης. Ουσιαστικά η υπηρεσία υπολειτουργεί» σημείωσε σχετικά ο Μαρίνος Παττακός.

Όπως επεσήμανε, η αύξηση του αριθμού των δημοτικών αστυνομικών θα έχει ως αποτέλεσμα η “νέα δημοτική αστυνομία” στο Ηράκλειο να λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας, σε 24ώρη βάση και κατά τη διάρκεια όλου του έτους.

Χανιά: Υπάρχει το τμήμα, δεν υπάρχουν οι αστυνομικοί

Σε ότι αφορά στον Δήμο Χανίων το καλοκαίρι του 2021 έγινε επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας και σχετική τροποποίηση στον Οργανισμό του Δήμου ώστε να περιλαμβάνει αυτοτελές τμήμα της. Ωστόσο, προς το παρόν δεν στελεχώνεται από  εργαζόμενους το εν λόγω τμήμα.

«Στο οργανόγραμμα του 2023 για τον Δήμο Χανίων, το Υπουργείο έχει δεσμεύσει συνολικά 32 νέες θέσεις για εργαζόμενους στην τοπική Δημοτική Αστυνομία» τόνισε στο cretalive ο γενικός γραμματέας του Δήμου Χανίων κ. Γιώργος Φραγκιαδάκης.

Γιώργος Φραγκιαδάκης
Ο κ. Φραγκιαδάκης

Σημειώνεται ότι μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας με νόμο του 2013, οκτώ άτομα από όσα υπηρετούσαν στη σχετική υπηρεσία στα Χανιά παρέμειναν στο τμήμα ελεγχόμενης στάθμευσης ενώ περίπου οκτώ άτομα ακόμα εργάζονται ως διοικητικοί σε διάφορα τμήματα και διευθύνσεις του Δήμου Χανίων.

Πλέον, σύμφωνα πάντα με τον γενικό γραμματέα του Δήμου, «περιμένουμε να δούμε πόσοι από τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς θα αιτηθούν να στελεχώσουν τις νέες θέσεις, αφού έχουν αυτό το δικαίωμα εφόσον το επιθυμούν».

Πολλά τα κενά σε Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο

"google ad"

Χωρίς ούτε έναν εργαζόμενο στη δημοτική αστυνομία βρίσκεται μέχρι και σήμερα το Ρέθυμνο.

«Με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας το 2013 έφυγαν οι 15 υπάλληλοι που υπηρετούσαν στο Δήμο Ρεθύμνου» αναφέρει στο cretalive ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Στέλιος Σπανουδάκης.

Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας ότι «πριν λίγα χρόνια, από τους 15 που υπηρετούσαν, επέστρεψαν μόλις δύο δημοτικοί αστυνομικοί οι οποίοι όμως εργάζονται πλέον ως διοικητικοί υπάλληλοι σε γραφεία του δήμου».

Με αυτά τα δεδομένα η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνου αναμένεται να αιτηθεί την πρόσληψη 20 ατόμων για να στελεχώσουν την νέα δημοτική αστυνομία.

Σπανουδακης Στέλιος
Ο κ. Σπανουδάκης

Μόλις ένας υπάλληλος δημοτικής αστυνομίας υπηρετεί σήμερα στον δήμο Αγίου Νικολάου. 

«Στο οργανόγραμμα του Δήμου Αγίου Νικολάου για το 2023 περιλαμβάνονται 4 οργανικές θέσεις για τη Δημοτική Αστυνομία. Συνολικά (περιλαμβανομένων και των 4) ζητάμε 12 νέες θέσεις που θα στελεχώσουν τη Δημοτική Αστυνομία» επισήμανε στο cretalive ο κ. Μανόλης Λεμπίδης, αντιδήμαρχος – υπεύθυνος της Δημοτικής Αστυνομίας και των Κοινοχρήστων Χώρων.

Λεμπιδης Μανόλης
Ο κ. Λεμπίδης

Η προκήρυξη του ΑΣΕΠ

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία με την υποβολή των αιτημάτων από τους δήμους το ΑΣΕΠ θα προχωρήσει στην κατάρτιση της σχετικής προκήρυξης.

Στη συνέχεια η προκήρυξη θα αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο και μετά από περίπου δύο εβδομάδες θα εκδοθεί, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία των αιτήσεων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του ΥΠΕΣ – εφόσον ακολουθεί πιστά το χρονοδιάγραμμα – η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα ξεκινήσει την Άνοιξη. Με το χρόνο βέβαια διεξαγωγής των εθνικών εκλογών να καθορίσει και την πορεία της συγκεκριμένης προκήρυξης.

Στον διαγωνισμό της δημοτικής αστυνομίας θα ζητούνται άτομα από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας (ΔΕ).

Η προκήρυξη θα θέτει ηλικιακά κριτήρια και θα ορίζει μία σειρά από υγειονομικές, ψυχοτεχνικές και αθλητικές δοκιμασίες.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ