17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Προσχώρηση Τάσου Μαυρόπουλου και Αποστόλη Καψάλη στην Λαϊκή Ενότητα

Ημερομηνία:

Αλλα δυο στελέχη της κεντρικής κυβέρνησης προσχώρησαν στην Λαϊκή Ενότητα. Πρόκειται για τον πρώην Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Τάσο Μαυρόπουλο, και το πρώην Ειδικό γραμματέα Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Αποστόλη Καψάλη, οι οποίοι, από την συνάντηση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη,ανακοίνωσαν την προσχώρησή τους στη Λαϊκή Ενότητα.

Όπως δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης: 

Είχα την χαρά και την τιμή να συναντήσω δύο δοκιμασμένους αγωνιστές, αλλά και φίλους και συντρόφους, τον Τάσο Μαυρόπουλο, Γενικό Γραμματέα μέχρι τώρα της Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος παραιτήθηκε εξαιτίας των μνημονίων και της μνημονιακής πολιτικής που αποφάσισε να ακολουθήσει η κυβέρνηση.

Ο Τάσος Μαυρόπουλος είναι ο άνθρωπος, ο οποίος έδωσε μια μεγάλη μάχη τους προηγούμενους μήνες με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ως Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, μια μεγάλη μάχη με φυσικές καταστροφές που συνέβησαν, στην πρώτη γραμμή, με φωτιές, πάλι στην πρώτη γραμμή, όχι από τα γραφεία, αλλά στο μέτωπο, προκειμένου να διασώσει ανθρώπινες ζωές πρώτα απ’ όλα αλλά και περιουσίες και το φυσικό μας περιβάλλον. Έκανε μια θαυμάσια δουλειά αυτούς τους μήνες και άφησε μια πολύ ουσιαστική παρακαταθήκη πίσω του.

Πιστεύω ότι από δω και μπρος η συνεργασία μας, που ήταν πάντα αδιάληπτη και ουσιαστική, θα συνεχιστεί και ενόψει της εκλογικής μάχης και με ορίζοντα μακροπρόθεσμο και μακρόπνοο για την αλλαγή της κοινωνίας, για να ανοίξουμε ένα δρόμο σε μια προοδευτική και ανεξάρτητη Ελλάδα, χωρίς μνημόνια και χωρίς λιτότητα.

Στο πρόσωπο επίσης του Τάσου Μαυρόπουλου βλέπουμε τους εργαζόμενους στο πυροσβεστικό σώμα, στο λιμενικό σώμα, στην αστυνομία, στους άνδρες και στις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων. Και θέλουμε να πούμε προς όλους αυτούς ότι στηρίζουμε τα δικαιώματα, τα εισοδήματά τους και τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα ιδιαίτερα. Το τρίτο Μνημόνιο θέλει να δώσει ένα πολύ ισχυρό πλήγμα σε αυτά τα δικαιώματα. Εμείς δεν πρόκειται να δεχτούμε οποιαδήποτε ρύθμιση που θα φαλκιδεύει εισοδήματα, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα σε όλους αυτούς τους χώρους, νευραλγικούς χώρους, στους δυναμικούς αυτούς χώρους, για τη χώρα μας για τον Έλληνα πολίτη.

Όπως για όλους τους εργαζόμενους, δεν θα δεχτούμε ούτε ένα βήμα πίσω στις κατακτήσεις, τα δικαιώματα, τα εισοδήματα, τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν όλοι αυτοί οι χώροι και οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους κρίσιμους και σημαντικούς κλάδους. Με τον Αποστόλη Καψάλη, ο οποίος ήταν Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, παραιτήθηκε και αυτός, για λόγους μνημονίου και μνημονιακής πολιτικής, μας συνδέει μακρόχρονη φιλία και συντροφικότητα και κοινοί αγώνες και κοινές προσπάθειες.

Ο Αποστόλης Καψάλης έκανε μια θαυμάσια δουλειά στο ΣΕΠΕ, με παρεμβάσεις σε χώρους που δεν είχε πατήσει ποτέ η επιθεώρηση εργασίας. Με μάχη ενάντια σε συμφέροντα, τα οποία θέλουν να κρατάνε διαλυμένες τις εργασιακές σχέσεις. Και αυτή τη δραστηριότητα ανέπτυξε μέσα σε ένα πολύ δύσκολο τοπίο διάλυσης, κυριολεκτικά διάλυσης, των εργασιακών σχέσεων, οι οποίες θυμίζουν γκέτο, κάτεργο και μεσαίωνα στην Ελλάδα.

Σε ένα τέτοιο δύσκολο τοπίο έδωσε τη μάχη του, έχει κάνει μια μεγάλη θετική προσπάθεια και αυτός και αφήνει μια ουσιαστική παρακαταθήκη στο Υπουργείο Εργασίας. Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί και πιστεύω ότι θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ με αντιμνημονιακή σημαία, με σημαία κατά της λιτότητας και με τη σημαία ψηλά για μια ανεξάρτητη, δημοκρατική χώρα, δίνει τη μάχη των εκλογών και πιστεύω ότι με τέτοιους καλούς φίλους δίπλα μας, συνεργάτες και στηρίγματα, θα πάμε πολύ καλά και η νίκη θα είναι μαζί μας».

Ο κ.Τάσος Μαυρόπουλος δήλωσε:

Η παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας δεν έγινε μετά από ώριμη σκέψη  και προβληματισμό αν θέλετε. Ήταν απόφαση από τις 12 Ιούλη, με την υπογραφή αυτής της συμφωνίας που έκανε η ελληνική κυβέρνηση. Η θέση όμως, η υπευθυνότητα που είχα από τη θέση αυτή και εν μέσω αντιπυρικής περιόδου δεν επέτρεψε να υποβάλλω την παραίτησή μου νωρίτερα.

Αυτή τη στιγμή συστρατεύομαι με τη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ σε έναν αγώνα απέναντι στα μνημόνια, απέναντι στη νεοφιλελεύθερη πολιτική που ξεπουλάει τη χώρα μας, που ρίχνει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών και που παραχωρεί, τους παραδίδει απροστάτευτους για εκμετάλλευση.

Η αντίληψη του Μνημονίου ότι ο νεοφιλελευθερισμός είναι μονόδρομος, ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή, η αντίληψη ότι μπορούν τα εξωθεσμικά κέντρα σε Ευρωπαϊκή Ένωση και παγκοσμίως να είναι πάνω από τη λαϊκή βούληση και από τους αντιπροσώπους του λαού δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει. Αυτή η πολιτική πρέπει να ηττηθεί.

Καταλαβαίνω τη σκέψη των συντρόφων μέχρι σήμερα στο ΣΥΡΙΖΑ να επιλέξουν, γιατί δεν είναι και εύκολες οι στιγμές, αλλά ο καθένας πρέπει να πάρει θέση, να μην αποστρατευτεί μπροστά σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση και αυτές οι πολιτικές οι μνημονιακές, οι εφαρμοστικοί νόμοι δεν πρέπει να περάσουν.

"google ad"

Κάθε μέρα που χάνεται είναι σε βάρος του λαού. Αυτή η πολιτική η μνημονιακή, η βάρβαρη αντιλαϊκή, νεοφιλελεύθερη πολιτική μπορεί και πρέπει να ηττηθεί με ένα ολοκληρωμένο, επεξεργασμένο σχέδιο και ένα λαό αποφασισμένο να την ανατρέψει. Νομίζω ότι η προσπάθεια της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ θα στεφτεί με επιτυχία.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλη Καψάλη:

Η Εργατική τάξη της χώρας μας και ο κόσμος του καθημερινού μόχθου έχουν ήδη καταγράψει ένα μεγαλειώδες, ιστορικό, ένα αυθεντικά ταξικό ΟΧΙ ενάντια στους νεοφιλελεύθερους ψευδο-μονόδρομους που προσπαθούν να επιβάλουν οι οικονομικές και πολιτικές ελίτ σε όλη την Ευρώπη.

Αυτό το ριζοσπαστικό, ταξικό, ιστορικό ΟΧΙ δεν θα μπορούσε να μείνει πολιτικά ορφανό και τελικά δεν έμεινε. Στο άμεσο μέλλον, στις κάλπες του Σεπτέμβρη και κυρίως στους δρόμους και στους χώρους δουλειάς, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες είναι έτοιμοι και έτοιμες να γράψουν μια ένδοξη ιστορία, καθώς δεν έχουν πει ακόμη την τελευταία τους λέξη.

Σε ό,τι με αφορά, στηρίζω ολόψυχα τη Λαϊκή Ενότητα και θέτω στη διάθεση των στελεχών της τις δυνάμεις μου, για να επιταχύνουμε, για να διευκολύνουμε την απαλλαγή της χώρας μας από τα αντεργατικά μνημόνια, και το πρώτο και το δεύτερο και το τρίτο, τα αντεργατικά και αντικοινωνικά μνημόνια της υποτέλειας και της κοινωνικής εξαθλίωσης. Είμαι χαρούμενος που θα συμβάλλω κι εγώ σε αυτή την προσπάθεια. Καλόν αγώνα να έχουμε. Η εργατική τάξη θα βγει στο προσκήνιο για μια ακόμη φορά.

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ