19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Προσωπικός γιατρός: Από σήμερα τα ηλεκτρονικά ραντεβού – Πόσο θα διαρκεί κάθε επίσκεψη

Ημερομηνία:

Παρά τα πολλά προβλήματα, ο προσωπικός γιατρός προχωράει και έτσι από σήμερα (01/10) τίθεται σε ισχύ το σύστημα με τα ηλεκτρονικά ραντεβού για τους ασφαλισμένους ενώ πλέον η κάθε επίσκεψη θα έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια.

Τι ισχύει με τα ραντεβού στον προσωπικό γιατρό

Επισημαίνεται ότι είναι υποχρέωση όλων των συμβεβλημένων ως προσωπικών ιατρών να επικοινωνήσουν με τους εγγεγραμμένους πολίτες για να συμπληρώσουν τον ιατρικό τους φάκελο, ακόμα και σε περίπτωση που δεν προσέλθουν για ραντεβού.

Ακόμα, ο προγραμματισμός των ραντεβού θα πρέπει να γίνεται στο τέλος του μήνα και για τους δύο επόμενους μήνες για κάθε προσωπικό ιατρό, με υποχρέωση ανανέωσης ανά μήνα σε περίπτωση που οι εγγεγραμμένοι πολίτες ενός ιατρού ξεπεράσουν το όριο και απαιτείται ο προγραμματισμός επιπλέον ωρών. Πάντως, ο προγραμματισμός των ραντεβού για τους ιδιώτες συμβεβλημένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ γίνεται από τους ίδιους τους ιατρούς.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη επίσκεψη στον προσωπικό γιατρό ορίζεται – κατά μέγιστο – στα 30 λεπτά και συνοδεύεται από δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, ενώ κάθε επόμενη επίσκεψη στον προσωπικό ιατρό δεν μπορεί να ξεπερνά τα 15 λεπτά.

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον προσωπικό γιατρό μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ehealth.gov.gr, χρησιμοποιώντας κωδικούς TAXISNet και ΑΜΚΑ.

Παράταση εγγραφής έως την 1η Δεκεμβρίου

Το Υπουργείο Υγείας, θέλοντας να καλύψει τα κενά στο σύστημα ως προς το ενδιαφέρον των ιδιωτών ιατρών, έδωσε παράταση εγγραφής στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ έως την 1η Δεκεμβρίου χωρίς να τίθεται σε ισχύ, φυσικά, το «πέναλτι» που είχε ανακοινωθεί.

Οι υγειονομικές Αρχές έχουν γνωσυοποιήσει πως στο σύστημα έχουν εγγραφεί πάνω από 4 εκατομμύρια ασφαλισμένοι και, ως προς τις ειδικότητες, αναμένεται να προστεθούν οι ιατροί ειδικότητας με βασική εκπαίδευση Παθολογίας και, συγκεκριμένα, Αιματολογίας, Γαστρεντερολογίας, Ενδοκρινολογίας – Διαβητολογίας, Καρδιολογίας, Νευρολογίας, Νεφρολογίας, Ρευματολογίας, Παθολογικής Ογκολογίας, Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας και Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης, οι οποίοι ασκούν ελεύθερο επάγγελμα και διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο.

Υπενθυμίζεται ότι η εγγραφή στον προσωπικό ιατρό γίνεται με τρεις τρόπους:

  • Μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ehealth.gov.gr, χρησιμοποιώντας κωδικούς TAXISNet και ΑΜΚΑ
  • Μέσω δομής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ή με επίσκεψη στον προσωπικό ιατρό, έχοντας την ταυτότητα και τον ΑΜΚΑ
  • Μέσω φαρμακείων, έχοντας την ταυτότητα και τον ΑΜΚΑ

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για του πεσόντες του Λαφονησίου

Ο  Δήμος Κισσάμου προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και  μνήμης...

Οι οικοδόμοι των Χανίων στηρίζουν τον Δημήτρη Ανθούση

Τον δημοτικό σύμβουλο Πλατανιά και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  Δημήτρη...

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαρινάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...