28.8 C
Chania
Sunday, September 29, 2024

Προτεραιότητα στην Κρήτη για το φυσικό αέριο

Ημερομηνία:

Προτεραιότητα δίνεται στην Κρήτη για τις μονάδες στα Λινοπεράματα και του Αθερινόλακου καθώς ιδίως στην πρώτη περιοχή υπάρχει και λιμάνι που μπορεί να δεχτεί υποδομές υποδοχής LNG.

Τέσσερα μεγάλα νησιά η Κρήτη, η Ρόδος, η Σάμος και η Λέσβος είναι το πρώτο εξεταζόμενο πεδίο της κοινής δράσης των εταιριών ΔΕΠΑ και ΔΕΗ, σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν.

Πληροφορίες του “Business Energy”, θέλουν τις δύο δημόσιες επιχειρήσεις να εξετάζουν τη δυνατότητα αντικατάστασης του μαζούτ που καίνε οι μονάδες της ΔΕΗ σε αυτά τα νησιά για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος με συμπιεσμένο φυσικό αέριο. Με τον τρόπο αυτό η επιχείρηση ηλεκτρισμού θα εκπληρώσει και τις κοινοτικές υποχρεώσεις της για την μείωση των εκπομπών ρύπων από CO2, ενώ οι μονάδες αυτές έχουν τη δυνατότητα μετατροπής του εξοπλισμού τους ώστε να κάνουν χρήση φυσικού αερίου.

Προτεραιότητα δίνεται στην Κρήτη για τις μονάδες στα Λινοπεράματα και του Αθερινόλακου καθώς ιδίως στην πρώτη περιοχή υπάρχει και λιμάνι που μπορεί να δεχτεί υποδομές υποδοχής LNG.

Σε δεύτερο χρόνο η ΔΕΠΑ θα εξετάσει το ενδεχόμενο όπου είναι εφικτό σε αυτά τα νησιά εφόσον υπάρχει η δυνατότητα να κατασκευάσει δίκτυο διανομής φυσικού αερίου ώστε να εφοδιάζονται με το καύσιμο νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Σε αυτά τα επενδυτικά σχέδια δεν αποκλείεται να μπουν και ιδιωτικές εταιρίες κυρίως τεχνικές και με σκοπό την κατασκευή των απαραίτητων έργων, όπως αναφέρουν πάντα πληροφορίες.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Οι Απαράδεκτοι”… Υποστηρίζουν τη Διαμαντοπούλου | Φωτός

Ένα διαφορετικό βίντεο προεκλογικής εκστρατείας για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, δημοσίευσε...

Τώρα αμερικάνοι συνταξιούχοι και στο Κουμ – Καπί;

Υπάρχει μία τάση τα τελευταία χρόνια που διαρκώς γίνεται...

Ο Παύλος Πολάκης ξεκινά σήμερα από τα Χανιά την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη του συγκέντρωση ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε...