Προχωρά η συγχώνευση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων με την Παγκρήτια – Τη Δευτέρα οι επίσημες ανακοινώσεις

Κανένα σχόλιο

Την είδηση που σίγουρα αλλάζει τα δεδομένα στο τραπεζικό πεδίο στην Κρήτη άφησε για το τέλος της γενικής συνέλευσης ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, Μιχάλης Μαρακάκης, τονίζοντας ότι προχωρά σταδιακά η υλοποίηση του σχεδίου συγχώνευσης με την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.

Όπως είπε ο κ. Μαρακάκης, την ερχόμενη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου θα γίνει και η πρώτη επίσημη ενημέρωση για το που βρίσκονται οι διαδικασίες, που εποπτεύονται από ανεξάρτητους οικονομικούς και νομικούς συμβούλους, καθώς και από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Τα δύο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αναμένεται να εκπονήσουν το νέο επιχειρηματικό σχέδιο της καινούργιας τράπεζας, του οποίου θα προηγηθεί η σχετική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

"Sponsored links"

Σύμφωνα με τον κ. Μαρακάκη, έχουν εγκριθεί ομόφωνα από τα Δ.Σ. των δύο τραπεζών οι κανόνες και το μνημόνιο συνεργασίας και συναντίληψης που θα διέπουν το νέο σχήμα, που θα έχει άλλη έδρα, άλλο όνομα και εταιρική ταυτότητα.

“Η συγχώνευση θα γίνει με βάση τους οικονομικούς και νομικούς ελέγχους και θα εγκριθεί από τις Γενικές Συνελεύσεις των δύο τραπεζών. Έγκριση θα δοθεί βεβαίως και από την Τράπεζα της Ελλάδος. Πριν από την συγχώνευση θα γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Προχωράμε απρόσκοπτα με πνεύμα συνεργασίας και θα ενημερώνουμε τακτικά με δελτία Τύπου, με το πρώτο να το αποστέλλουμε την ερχόμενη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου”, σημείωσε ο κ. Μαρακάκης.

Μάλιστα, ο κ. Μαρακάκης κατέληξε πως η νέα τράπεζα θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο με τις καλύτερες μάλιστα δυνατές συνθήκες, σε ένα πλαίσιο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

parakritika.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live