Προχωρά το project Dimand και Prodea στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Την προέγκριση των οικοδομικών αδειών για την ανάπτυξη των δύο πεντάστερων ξενοδοχείων και του οικιστικού project στα Χανιά, συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ, έχει πλέον στη διάθεσή της η Επενδυτική Χανίων Α.Ε., η εταιρεία στην οποία συμμετέχουν με ποσοστά 60% και 40% αντίστοιχα η Dimand και η Prodea.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των επενδυτών, στο πλαίσιο της αξιοποίησης του πρώην ακινήτου-φιλέτου της ΑΒΕΑ που βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία στα Χανιά, προβλέπονται η δημιουργία 2 ξενοδοχείων υψηλών προδιαγραφών και η κατασκευή διαμερισμάτων τα οποία προορίζονται για μίσθωση ή και πώληση στην κατεύθυνση αντιμετώπισης του έντονου οικιστικού προβλήματος που έχει η πόλη, χωρίς ωστόσο να έχει αποφασιστεί ακόμη ο αριθμός των διαμερισμάτων που θα αναπτυχθούν. Και τα δύο ξενοδοχεία, το ένα 5 ορόφων και το άλλο 3 ορόφων, που θα αναπτυχθούν σε δύο οικοδομικά τετράγωνα, θα είναι δυναμικότητας 150 κλινών έκαστο.

Μάλιστα, το πλάνο για την κατασκευή του ενός ξενοδοχείου περιλαμβάνει και την αποκατάσταση του μνημείου της ΑΒΕΑ που υπάρχει στην έκταση των 11 στρεμμάτων. Το οικιστικό κομμάτι της επένδυσης θα αναπτυχθεί στο τρίτο οικοδομικό τετράγωνο της έκτασης και θα συμβάλει στην κάλυψη των αναγκών των Χανίων.

"Sponsored links"

Με βάση το χρονοδιάγραμμα, το project έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης 2 ετών και εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του 2023. Σε δεύτερο χρόνο, μάλιστα, οι επικεφαλής του έργου αναμένεται να πραγματοποιήσουν επαφές με ξενοδοχειακούς ομίλους για την ανάληψη της διαχείρισης των δύο πολυτελών μονάδων.

Τον Σεπτέμβριο του 2020 είχε προηγηθεί η έγκριση, υπό προϋποθέσεις, της μελέτης ανέγερσης ξενοδοχείου στον χώρο του οικοπέδου της πρώην ΑΒΕΑ. Συγκεκριμένα, τότε, η Γενική Διεύθυνση Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων του υπουργείου Πολιτισμού ενέκρινε μελέτη ανέγερσης ξενοδοχείου εντός των ορίων του αρχαιολογικού χώρου Χανίων και αποκατάστασης των χαρακτηρισμένων ως μνημείων, εναπομείναντος κτιρίου του κεντρικού λεβητοστασίου του βιομηχανικού συγκροτήματος ΑΒΕΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η έκταση των 11 στρεμμάτων, στην οποία βρισκόταν η βιομηχανία και στην οποία θα αναπτυχθεί το project, ανήκε στην «Alpha Επενδυτική Περιουσία Χανίων Ανώνυμη Εταιρεία» (ΑΕΠ Χανίων).

Το 2019 η Prodea απέκτησε το 40% των μετοχών της εταιρείας, έναντι τιμήματος 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο 60% των μετοχών της εταιρείας περιήλθε στην Dimand.

euro2day.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live