Προχωρούν σε κινητοποιήσεις οι δικηγόροι των Χανίων για την κατάργηση του Πρωτοδικείου Χανίων και τα δικαστήρια με τηλεδιασκέψεις

Κανένα σχόλιο

Και οι δικηγόροι των Χανίων αντιδρούν στο πόρισμα επιτροπής του ΣτΕ που συνηγορεί υπέρ της πραγματοποίησης δικών με τηλεδιασκέψεις. Πέραν του ζητήματος των τηλεδιασκέψεων και ως συνέπεια αυτών, θα κλείσουν και 14 Διοικητικα Πρωτοδικεία, μεταξύ αυτών και των Χανίων.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων Χρήστος Πραματευτάκης, αλλά και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Μανώλης Παπαδομανωλάκης και Μαρικίτα Καλογεράκη έκαναν λόγο για απαράδεκτη μεθόδευση, για κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος με την οποία επιχειρείται η κατάργηση της ουσιαστικής απονομής της Δικαιοσύνης η οποία εξασφαλίζεται με την φυσική παρουσία δικαστών, δικηγόρων και πολιτών.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Χρ. Πραματευτάκης:

"Sponsored links"

“Με αυτό το πόρισμα αλλάζει τελείως η απονομή της Δικαιοσύνης. Καθιερώνεται η τηλεματική και οι τηλεσυνεδριάσεις. Αλλάζοντας τη μορφή της Δικαιοσύνης αρχίζω να προβληματίζομαι αν η Δικαιοσύνη θα υπάγεται πλέον στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ή της Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρέπει να ξεχάσουμε όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Θα έχουμε τηλεσυνεδριάσεις και σε αυτές τις τηλεσυνεδριάσεις προφανώς και δε θα έχουν τη δυνατότητα να εμφανιστούν αυτοπροσώπως όσοι δούλευαν μεχρι σήμερα στα δικαστήρια, όλα εκείνα τα φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν μια πολύ καλή γνώση της ηλεκτρονικής εποχής μας. Αυτό σημαίνει υποβάθμιση της Δικαιοσύνης, αυτό σημαίνει ψηφιακή υποκατάσταση των Δικαστηρίων”.

Ενώ σε άλλο σημεία προσέθεσε:

“Το Σύνταγμα δεν αναφέρεται σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Δικαιοσύνης όπως αντιστοίχως έχουμε Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Η Δικαιοσύνη είναι ύψιστη εξουσία και θεσμός και πρέπει να απονέμεται ορθά και να τηρείται η διαδικασία ως υφιστάμενοι κώδικες με την αρχή της ακροάσεως και την αρχή της δημοσιότητας. Πρακτικά τι σημαίνει ΚΕΔ; Ότι ο δικηγόρος θα πηγαίνει σε ένα χώρο με κατάλληλο εξοπλισμό όπου θα συνδέεται μια συγκεκριμένη ώρα με τους Δικαστές που έχουν μια συγκεκριμένη υπόθεση και θα αναπτύσσει τους ισχυρισμούς του. Ο δε δικηγόρος αυτός θα έχει προηγουμένως στερηθεί της δυνατότητας να γνωρίζει τη δικογραφία η οποία δικογραφία θα βρίσκεται στην έδρα του δικαστικού σχηματισμού της περιφέρειας”

Όπως ανακοινώθηκε τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων θα προχωρήσουν σε αποχή από τα Διοικητικά Δικαστήρια το διήμερο 7 και 8 Δεκεμβρίου.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live