19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Πρωτάκουστο… επιδότηση των …υπερκερδών

Ημερομηνία:

Του Ανδρέα Σπανουδάκη

Ας κρατήσουμε τούτο: Η ρήτρα αναπροσαρμογής ΔΕΝ!!! θα καταργηθεί ούτε και θα ανασταλεί. Οι 5 ιδιώτες πάροχοι τώρα «που βρήκαν καιρό» με τον Μητσοτάκη θα συνεχίσουν την ληστρική επιδρομή τους στα οικογενειακά βαλάντια.

Τον τελευταίο 1,5 χρόνο στο 476 έφτασε η αύξηση στην ηλεκτρική ενέργεια που πέρασε στους καταναλωτές με βάση την τιμή του φυσικού αερίου μετά την βίαιη απολιγνιτοποίηση της χώρας και τους ιδιώτες παρόχους που είναι το λόμπι του φυσικού αερίου, Μητιλιναίος, Λάτσης, Τέρνα, Περιστέρης (πεθερός Γεραπετρίτη), ΔΕΗ να κερδίσουν δισεκατομμύρια.

Τον Σεπτέμβριο του 2020 έγινε η ενεργοποίηση της ρήτρας αναπροσαρμογής από τους ιδιώτες παρόχους. Τα στοιχεία μαρτυρούν και επιβεβαιώνουν το μεγάλο ΠΑΡΑΜΥΘΙ!!! ότι οι αυξήσεις οφείλονται στον πόλεμο στην Ουκρανία. Πάνω σ’ αυτό το παραπλανητικό, εξαπατητικό επιχείρημα στήθηκε η ΑΠΑΤΗ (με τις ευλογίες Μητσοτάκη) των 5 παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας και μεθοδεύτηκε ο δεύτερος μετά τα μνημόνια, σφετερισμός με αθέμιτο τρόπο, των οικογενειακών εισοδημάτων.

Σύμφωνα μ’ αυτά που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης η ρήτρα αναπροσαρμογής ΔΕΝ!!! καταργείται, αλλά ακυρώνονται οι συνέπειες της στους λογαριασμούς.

Με ποιο τρόπο; Οι ιδιώτες πάροχοι θα συνεχίσουν να…. σκυλεύουν ανενόχλητοι και απρόσκοπτα πάνω στα ετοιμοθάνατα οικογενειακά εισοδήματα και η αξιοθρήνητη, αυτογελοιοποιούμενη και αυτοεξευτελιζόμενη πολιτεία του Κυριάκου που φροντίζει με «όλη τη θέρμη και τους χυμούς της» την οικονομική ολιγαρχία, θα….ΕΠΙΔΟΤΕΙ!! από τον κρατικό προ’υ’πολογισμό, δηλαδή από τους φόρους των ιδιωτών, τους ιδιώτες παρόχους προκειμένου η λιανική τιμή να φτάνει στον καταναλωτή (αν τους πιστέψουμε) αισθητά χαμηλότερη. Η πολιτική του νεοφιλελέ Κυριάκου είναι «γη και ύδωρ» στους ιδιώτες.

Αυτό που θα πρέπει να τονιστεί με ιδιαίτερη έμφαση είναι ότι ο πρωθυπουργός…. ζορίστηκε πολύ για να βρεί το δημοσιονομικό χώρο και να δώσει 1,60 ευρώ την ημέρα ως μισθολογική αύξηση και όταν….. «σφίξαν τα ζόρια» και οι βουλευτές του βρέθηκαν να…..εισπράττουν τις….. λεμονόκουπες του κόσμου για τη ληστρική επιδρομή των παρόχων ιδιωτών βρήκε άφθορεί και παράχρημα και με άνεση τα δισεκατ. της επιδότησης. Στα πλαίσια αυτά και προς εξαπάτηση αφελών και μη ο Κυριάκος ΘΑ!!!! τους αποζημιώσει για τα χιλιάδες ευρώ που έχουν πληρώσει, με….. 100 ευρώ το μήνα (το ανώτερο) για τους 6 μήνες της άγριας, επαίσχυντης, αισχρής και ανήθικης ληστρικής επιδρομής-αφαίμαξης στη τσέπη του κοσμάκι από τους ιδιώτες παρόχους. Αποζημίωση που αφορά ΜΟΝΟ!!! την πρώτη κατοικία και όχι τους επαγγελματικούς χώρους (π.χ. εστίαση) που έγινε, κατευθείαν και εξ υφαρπαγής, το μεγάλο σε βάρος τους….. φαγοπότι.

10εκατ. την ημέρα τα κέρδη του καρτέλ της ενέργειας και ίσως να μη μάθουμε ποτέ αν και πόσα από τα ποσά αυτά ενθυλάκωσαν κάποιοι ως μίζες. Είναι ξεκάθαρο ότι υλοποιήθηκε το σχέδιο του μη νόμιμου πλουτισμού με τις μονομερείς μετατροπές των σταθερών συμβολαίων, με τη σιωπηρή έγκριση και την νομική κάλυψη της κυβέρνησης.

Να το κάνω πιο λιανά: Τα χρήματα που θα επιστραφούν δεν τα πάρει από τις εταιρείες που λήστεψαν ψυχρά και κυνικά τους καταναλωτές, αλλά από τον κρατικό προ’υ’πολογισμό. Ο Κυριάκος που πούλησε τη ΔΕΗ γιατί ήταν φύρα για τον κρατικό προ’υ’πολογισμό τώρα θα επιδοτήσει τη ΔΕΗ του Στάσση από τον κρατικό προ’υ’πολογισμό.

Ο πρωθυπουργός ΔΕΝ!! κάνει εξαγγελίες από την τηλεόραση αλλά πουλά…..σανό!

Όσο για τις χιλιάδες εντολές διακοπής του ηλεκτρικού, καμμιά εξαγγελία από τον πρωθυπουργό που διανύει όλες τις τεθλασμένες αποστάσεις για να μας….. παραμυθιάσει και να μας αποδείξει, με καθηλωτικό τρόπο, την ασέβειά του προς τον πένητα και χειμαζόμενο από την ακρίβεια λαό.

Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη μέσα από την σκόπιμα και από πρόθεση ανασφάλεια και τον φόβο που καλλιεργεί έχει ως στόχο την αποδόμηση, την καταστροφή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προς όφελος των πολυκαταστημάτων και των πολυεθνικών. Αυτή, μεταξύ των πολλών άλλων, είναι η δέσμευση που έχει αναλάβει.

Η πιο απτή κατάφαση που μας προσφέρει λογικές αποδείξεις είναι ο ρόλος της τριανδρίας Γεραπετρίτης (κατασκευαστές), Σκέρτσος (βιομήχανοι), Γρηγόρης Δημητρίου (ανηψιός) εντός του Μαξίμου.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...

Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης: Πώς να προστατευτείτε από περιστατικά εξαπάτησης

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση  Κρήτης, στοχεύοντας στην ενημέρωση...

Ρέθυμνο: 500 ευρώ γιατί έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών

Διαδοχικά είναι τα πρόστιμα στην Κρήτη για πυρκαγιάς που...