17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Πρωτοβουλίας κατοίκων Σταυρού & αλλοδαπών κατοίκων Ακρωτηρίου: Όλες οι αδειοδοτησεις του έργου είναι στην κυριολεξία στον αέρα – Δεν υπάρχει Μ.Π.Ε

Ημερομηνία:

Με κείμενο το οποίο δημοσιοποιεί προς τους βουλευτές Χανίων, το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, τη ΔΕΥΑΧ η Πρωτοβουλία Κατοίκων Σταυρού και Αλλοδαπών κατοίκων Ακρωτηρίου αναφέρεται σε μία σειρά ζητήματα σχετικά με τη χωροθέτηση του αντλιοστάσιου λιμάτων της ΔΕΥΑΧ στην παραλία της Παχειάς Άμμου.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Σε αρχαιολογικο χωρο και αιγιαλιτιδα ζωνη  η χωροθετηση του αντλιοστασιου λυματων στην Παχεια Αμμο, όπως δειχνουν οι συντεταγμενες που καταθεσαμε ηδη στην Κτηματικη υπηρεσία με δικό μας μηχανικό, παραθέτουμε συνημμένο πίνακα, https://www.arxaiologikoktimatologio.gov.gr/, συγχρόνως πληροφορηθήκαμε ότι δεν έχουν λάβει έγκριση της, αλλά ούτε έχει μεσολαβήσει στοιχειώδης ενημέρωση.

Όλες οι αδειοδοτησεις του έργου είναι στην κυριολεξία στον αέρα, δεν υπάρχει Μ.Π.Ε  (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ) γιατί πολύ απλά δεν εκπονήθηκε ποτέ . Το λυπηρό της όλης ιστορίας είναι η αναγκαστική προσφυγή μας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αφού προφανώς αλλά έγγραφα παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο και αλλά έγγραφα έδωσαν μέχρι σήμερα σε εμάς, προκαλούμε την νομική υπηρεσία της ΔΕΥΑΧ  να εξετάσει το οριζοντιογραμμα της 22/1/2015 (που σκόπιμα μας δόθηκε στο δικαστήριο μη επικαιροποιημενο έγγραφο?) των καταθλιπτικών και βαρυτικων αγωγων στο Ακρωτήριο και συγκεκριμενα στο Α αντλιοστάσιο εάν έχει τροποποιηθεί, ΠΟΤΕ τροποποιήθηκε πριν την απόφαση στα ασφαλιστικά μέτρα ? η μετά  και με ποια ΤΑΕΠΟ ( Τροποποίηση Άδειας Περιβαλλοντικών Όρων ) αφού έχουμε πληροφορηθεί ότι τώρα ….γραφεται….και γιατί δεν ενημερωθήκαμε εάν όντως έγινε αλλαγή του δικτύου που έγινε και παρουσιάσαμε αλλά αντί των ορθών εγγράφων , μήπως τελικά η αρνητική απόφαση αίτησης αναστολής των έργων είναι άκυρη?   , τότε τι δουλειά έχει το αντλιοστάσιο στην παχιά άμμο και μάλιστα όχι ένα κοινό αντλιοστάσιο αλλά ένα βαρέως τύπου που θα εξυπηρετεί επικείμενο πενταστερο ξενοδοχείο με ευνοϊκές αγορασμένες Μ.Π.Ε πρώην συνεταιρισμών που έληξε η ισχύς τους το 2022. Γνωρίζει η ΔΕΥΑΧ το επενδυτικό πλαίσιο της περιοχής?  και τι σκοπιμότητες κρύβονται ? ευελπιστούμε πως όχι.

Τι έγγραφα λοιπόν έδειξαν στο δικαστήριο και τι μας έχουν δώσει εμάς μέχρι σήμερα γιατί τα σχέδια αλλάζουν «νύχτα?». Θα κάνουν ενημέρωση και διαβούλευση ?

Επειδή λοιπόν έχουμε πληροφορίες ότι ψάχνουν νέα χωροθετηση του αντλιοστασίου στην Παχιά Άμμο και ζητιάνε ανεπίσημα  την γνώμη μας,αναρωτιομαστε γιατί στελέχη  της ΔΕΥΑΧ σε συνεντεύξεις τους επιμένουν ότι το έργο ‘’ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ’’, ενώ έχει παγώσει από 29/11/2022 και  ότι δήθεν θα χαθεί η χρηματοδότηση, ενώ η χρηματοδότηση μεταφέρθηκε από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ στο πρόγραμμα ΤΡΙΤΣΗΣ με δανειακή σύμβαση του ταμείου παρακαταθηκών και δανείων και ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΧ. Σε μια χρηματοδότηση που σε άλλες δηλώσεις όπως πληροφορηθήκαμε  είναι 2,200.000 ευρώ αφού ενημερώθηκαν πρόσφατα και βουλευτές των Χανίων, σε άλλες δηλώσεις είναι 1,200,000 ευρώ και όταν « θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνική gas lighting για να πείσουμε την κοινή γνώμη» αυξάνονται αυτόματα στα 11,500,000 ευρώ.

Αναφέρθηκε πρόσφατα από στέλεχος της ΔΕΥΑΧ ότι υπάρχουν ‘’σκοπιμότητες’’, θα επιστρέψουμε τον χαρακτηρισμό γιατί εμείς είμαστε απλοί πολίτες και όχι εγκάθετα  θεσμικά όργανα. Απλοί καθημερινοί άνθρωποι που  προστατεύουμε την ομορφιά της Κρήτης μας , δεν θέλουμε αλλά χρήματα χορτάσαμε , θέλουμε να περπατάμε στα μονοπάτια της ξέγνοιαστοι , όχι αλλά πενταστερα ξενοδοχεία για να εξυπηρετούμε τα λύματα τους με αντλιοστάσια στις παραλίες και τα βαφτίζουμε «Κοινωφελή έργα» , όχι στην τσιμεντοποίηση των παραλιών και λύματα στις παραλίες από τα «ατυχήματα των αντλιοστασίων» όπως συμβαίνει σε γειτονική πολη  , με λίγα λόγια θέλουμε την ησυχία μας.

Εμείς την ύστατη στιγμή καλούμε την ηγεσία της ΔΕΥΑΧ να καθίσουμε στο τραπέζι της σύγκλισης γιατί προφανώς δεν έχουν καταλάβει ότι λογω μη ευρισκόμενης ΜΠΕ στο ΣΤΕ καταγγέλλεται αύριο όλη η σύμβαση έργου του Βιολογικού στο Κουμπελη.

Περάσαμε μια πολύ δύσκολη εβδομάδα και προς χάριν της ψυχραιμίας μας δεν σημειώθηκαν επεισόδια, παρόλο που ήρθαν 6 περιπολικά της αστυνομίας και το υπηρεσιακό αυτοκίνητο με τον αστυνομικό διευθυντή του μεγάρου ,ΕΑΝ όμως την Πέμπτη 26/1/2023 που αναμένονται πάλι τα μηχανήματα της ΔΕΥΑΧ εμφανιστούν και δεν έχει δοθεί η λύση της αλλαγής χωροθετησης που ήδη ψάχνουν θα βγούμε στον αέρα θα μιλήσουμε με καταγεγραμμένες και στοιχειοθετημένες λεπτομέρειες τι δηλαδή συμβαίνει με αυτή την περίεργη χωροθετηση γιατί δεν κάνει βήμα πίσω η ΔΕΥΑΧ και τι συμβαίνει γενικότερα σε Σταυρό και Ακρωτήριο με τα δημόσια έργα και τις επικείμενες επενδύσεις με επώνυμα συμφέροντα και μη επώνυμα, ενώ παράλληλα θα ζητήσουμε και ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ προς κάθε κατεύθυνση και την άμεση επέμβαση του εισαγγελέα από την Αθήνα . Επίσης θα ζητήσουμε από την ΔΕΥΑΧ όλα τα έξοδα που έχουν πληρώσει οι πολίτες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...